Gyurkity Péter

Búcsúzik a Nintendo 3DS

A sorozatgyártást már leállították, a készletek kiszórása után lezárul egy korszak.

A Nintendo eredetileg 9 évvel ezelőtt, 2011 márciusában rántotta le a leplet a 3DS hordozható konzolról, amely tulajdonképpen az utolsó ilyen fejlesztéssé vált, hiszen ezt már egy hibrid megoldás követte a sorban. A búcsúzásra most kerül sor, a gyártás leállítását követően már csak a meglévő készletekből meríthetünk.

A japán gyártó a számukra hazai weboldalon közölte a nagyérdeművel a friss tényeket, miszerint a sorozatgyártás innentől kezdve leáll. Legutóbb a cég kapcsán még arról írtunk, hogy érkezőben van a harmadik Switch, legalább ilyen fontos azonban a 3DS távozása, hiszen ebből a típusból eddig összesen csaknem 76 millió darabot adtak el, ez a szám pedig picit még növekedhet, hiszen a készlet még nem teljesen merült ki. A rajt pillanatában 250 dolláros ár akkor még nem buzdított széles tömegeket a vásárlásra, az első ünnepi szezonra viszont már 170 dollárra csökkentették azt, így megindulhatott a roham, amelyet az évek során olyan játékokkal támasztottak alá, mint a Zelda-vonal, vagy éppen a Pokémon két generációja – nem beszélve a Mario-játékokról.

Maga a konzol is komoly változásokon esett át, itt több eltérő példányt is piacra dobtak. 2012-ben a Nintendo 3DS XL bukkant fel a maga nagyobb kijelzőivel, egy évre rá az összecsukható kivitelben érkező Nintendo 2DS számított újdonságnak, többek között a 3D eltávolításával nyomva még lejjebb a hivatalos árat. Az eredeti modell és az XL ezután 2015-ben frissült, a 2DS XL 2017-ben jelent meg a piacon (ismét kedvezőbb áron), így a fent említett nagy szám tulajdonképpen ezen változatok összesített eredményeként fogható fel. Ugyanekkor, 2017-ben mutatkozott be az új jövevény, a Nintendo Switch, ez azonban már hibrid kivitelben rajtolt el, így látszott, hogy hamarosan lezárul a hordozható megoldások korszaka.

A Nintendo Switch Lite 2019-es debütálása ugyanezen érzetet erősítette fel, belátható időn belül pedig végleg búcsúszik a 3DS.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    Csak a switch lite az nem hibrid megoldás, hanem dedikált csak hordozható gép, aztán a nagy TVs switch eladásainak kb egyharmadát adja.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2020.09.18. 17:36:08