Gyurkity Péter

Rekordáron kelhet el egy régi játék

A Super Mario Bros egy régi cartridge-példánya minden korábbi aukciót lepipálhat.

A játékok területe iránt érdeklődő gyűjtők időről-időre igencsak komoly összegeket fizetnek egy-egy ritka kütyüért, ebben a szegmensben többször láthattunk már nagy érdeklődést kiváltó aukciókat. Most egy friss ajánlat döntheti meg a korábbi rekordokat, bár ezúttal mindössze egy cartridge cserélne gazdát.

A napokban tették közzé az érdekes példányt, amely kiemelkedően jó állapotban maradt ránk, dacára annak, hogy eredetileg még 1985-ben került a piacra. A Super Mario Bros ugyan kifejezetten népszerű és elterjedt játéknak számít, azonban mégis nagyon nehezen találni belőle ilyen jó állapotnak örvendő példányokat, különösen ha az annak idején szintén szép példányszámban gazdára talált NES-konzolról (és a sorozat első tagjáról) van szó. Tavaly ugyan a Super Mario Bros. 3 hasonló darabja 156 ezer dollárnál állt meg, most azonban ezt is sikerült alaposan felülmúlni.

A beszámolók, valamint az ajánlat aktuális állapota szerint 310 ezer dollárnál tartanak, ami jól jelzi az érdeklődés szintjét. Jelen sorok írásakor még 3 nap van hátra az aukcióból, tehát az ár még feljebb mehet, bár ezzel is megdöntenének minden rekordot, még akkor is, ha a komolyabb hardvereket is ide soroljuk, hiszen a tavalyi év elején egy kifejezetten ritka Nintendo-PlayStation hibrid 360 ezer dollárért talált gazdára, már amennyiben a vevő prémiumát is belevesszük az árba – a most kínált játék esetében ez összesen 372 ezer dollárt jelent.

A fenti példány a sokak által ismert és tisztelt Wata Games pontozásában 10-ből 9,6-ot kapott, a csomagolás pedig A+ besorolást érdemelt ki, ennek is köszönhető a rekord ár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!