Gyurkity Péter

Nagyobb kijelzővel jöhet egy új Nintendo Switch

Azonos kialakítással, és talán új chippel jelenhet meg az erősebb példány.

A japán gyártó eredetileg 4 évvel ezelőtt mutatta be megoldását, amely nem közvetlenül a „nagy” konzolok ellen indult küzdelembe, viszont két éve vezet az eladások terén, ami jól mutatja az elképzelés helyességét. Egyre szaporodnak a hírek egy új változatról, a friss értesülés szerint ez nagyobb kijelzővel jelenne meg a piacon.

Ezúttal maga a Bloomberg hírügynökség számolt be a cég háza táján zajló fejleményekről, ismét külsős forrásokra hivatkozva. Eszerint amíg a most kapható Switch és Switch Lite 6,2 és 5,5 hüvelykes, a 720p felbontást támogató LCD-panelre épül, addig az új változat (amely jó eséllyel a Switch Pro hivatalos nevet kapja majd meg) már egy némileg nagyobb, kereken 7 hüvelykes kijelzőt kapna, amely viszont az OLED-technológiára támaszkodna, ezzel pedig mind a válaszidő, mind pedig a kontraszt jelentős mértékben javulna – nem beszélve az energiahatékonyságról, amelynek optimalizálásával az üzemidő is kitolódna, növelve ezzel a kényelmet.

A jelek szerint a külalak nem változna, a méretet is megtartanák, vagyis arra számíthatunk, hogy a káva szélességét, annak kiterjedését mérsékelnék, hogy helyet szorítsanak a nagyobb kijelzőnek. A processzor és a teljesítmény kapcsán nem írnak komolyabb változásról, jó eséllyel viszont ezt is igyekeznek majd megnövelni, vagyis új chip kapna helyet a burkolat alatt, többek között azért, mert bedokkolva az 1080p felbontás már 4K-ra nőne, de arról sem feledkezhetünk meg, hogy jelenleg az nVidia Tegra X1+ típust használják, amelyet eredetileg még 2015-ben mutattak be, vagyis itt lenne az idő a komolyabb frissítésre. Egy ilyen lépéssel viszont még nagyobbra nőne a két eltérő üzemmód felbontása között, aminek kapcsán a külsős fejlesztők már korábban is panaszkodtak.

A hírek szerint az új változat sorozatgyártása idén nyáron indulna el, az ár 350 dollár körül lenne, viszont a Nintendo továbbra is mélyen hallgat a téma kapcsán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!