Spencer

Diskeeper 6.0: elismerten a legjobb

Az Executive Software által kifejlesztett Diskeeper 6.0 immár hivatalosan is elismert hálózati töredezettségmentesítő alkalmazás a Windows 2000 operációs rendszerhez.

A fejlesztések során a Microsoft és az Executive Software szorosan együttműködött annak érdekében, hogy a Diskeeper 6.0 teljes mértékben kompatibilis legyen a Windows 2000-rel. A szoftver megbízható működésére utal az is, hogy tavaly, amikor az új operációs rendszer megjelent, a Diskeeper 6.0 volt az első olyan segédprogram, amely megfelelt a nagyon szigorú Microsoft teszteken. Jelenleg tulajdonképpen a Diskeeper 6.0 az egyetlen olyan hálózati töredezettségmentesítő alkalmazás, amely hivatalosan is teljes mértékben kompatibilis mind a szerver, mind pedig a munkaállomásokhoz készült Windows 2000 operációs rendszerekkel.

Amikor az Executive Software a Comdex 2000-ren bemutatta az új szoftverét, akkor számos nagyon hatékony újdonságról is beszámolt, amelyek a Diskeepert a piac leggyorsabb és leghatékonyabb töredezettségmentesítő szoftverévé tették.

A Diskeeper 6.0 az egyedülálló algoritmusainak köszönhetően minimum 100, de akár 500 százalékkal is gyorsabb működésre képes, mint a többi hasonló feladatokat ellátó segédprogramok. Azonban egy ilyen programnál nemcsak a sebesség számít, hanem az is, hogy a számítógép erőforrásait milyen mértékben veszi igénybe. A Diskeeper 6.0-nak körülbelül 60 százalékkal kevesebb a memóriaigénye és ötöd annyit foglal le a processzor idejéből, mint amennyit a hagyományos töredezettségmentesítő alkalmazások.

A Diskeeper 6.0 természetesen hálózaton keresztül is használható. Ebben nyújt hatékony segítséget a Smart Scheduling technológia. Számos olyan megoldást tartalmaz, amelyek megkönnyítik a rendszergazdák munkáját. Ezek az eszközök segítenek megtervezni és beütemezni a töredezettségmenetésítés elvégzését.

A szoftver shareware verziója letölthető az ExecSoft honlapjáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sabe #2
    Annyit szólnék hozzá, hogy egy genya megállapodás van a háttérben. Ugye a Windows2000 alapból tartalmaz egy töredezettségmentesítőt (amit minő csoda! az Execsofttól vettek át), bár sokat nem ér, legalább a dobozra rá tudják írni, hogy defragmenter is van benne. Az üzlet másik része, hogy CSAK az Execsoft készít normális defragmentert Win2k-hoz, mivel az NTFS5-el változott a filerendszer és érdekes módon a Diskeeper készítői hozzáfértek a Win2k TERVEZÉSE óta a dokumentációkhoz. Így nem nehéz ilyet állítani, hogy:
    ''...amikor az új operációs rendszer megjelent, a Diskeeper 6.0 volt az első olyan segédprogram...''
    Szóval megint csak pénzt húznak ki a zsebünkből, ahelyett, hogy az oprendszerhez normális defragmentert adnának alapból. De hát ez a Microsoft módi... :(((
    Amúgy tényleg eléggé reklámszaga van a cikknek.
  • AnarchoiD #1
    kedves spencer , felteszek egy kerdest, probaltad mar uninstallalni ? szerintem onnantol jo egy soft ha le is lehet szedni a gepedrol ha ugy tartja kedved, mert ezt a **&*&(*&(*&*( -t nem lehet , nekem win2k reinstallom volt miatta...

    probald ki, uninstall utan reboot es tapasztalhatod mijen jo ez a soft ;) persze lehet hogy nem win2k pro-ra csinaltak hanem serverekhez, de errol egy arva szo se esik a doksiban ;)

    ezt leszamitva tenleg jo, azt el kell ismernem, meg ha ez a cikk egy fizetett hirdetes is volt... tenleg cefetjo a stufa.

    AD