daweed

Microsoft mobil szerver

A Microsoft ezen a héten mutatja be új szerverét, amivel lehetőség nyílik arra, hogy az azon tárolt adatokat kézi, kábel nélküli eszközökkel is el lehessen érni.

A Mobility Information Server (MIS) 2000 egy köztes eszköz, ami átalakítja a céges adatbázist, hogy azokat mondjuk mobiltelefonon is értelmezni lehessen. Ez a szerver, aminek kódneve Airstream, lesz a további drótnélküli fejlesztések kiindulópontja is. A cél egy olyan protokoll kiépítése lesz, amivel a céges adatok átvihetők lesznek kábeles csatlakozás nélkül is Palm Pilot-okba, Win CE gépekbe vagy mobiltelefonokra, majd onnan vissza is lehessen tölteni igény szerint.

A Microsoft szakemberei szerint ezzel az új fejlesztéssel kitöltik az eddigi űrt a Microsoft termékek piacán. A cégnek vannak szerverei, és fejlesztés alatt állnak a mobil termékei is, de eddig hiányzott, ami a kettőt összekötötte.

Egyes elemzők szerint viszont a Microsoft máris késésben van, hiszen olyan cégek ellenében kell lépniük, mint az IBM vagy az Oracle. A Microsoft elnöke, Steve Ballmer, a cég San Francisco-i Enterprise 2000 nevű összejövetelén fogja hivatalosan is bejelenteni a MIS2000-ret. Itt fogja a cég bejelenteni a Windows 2000 Datacenter-t is.

Az IT szakembereknek azonban nem érdemes rögtön a MIS 2000-re vadászni, ugyanis a MIS még csak alfa stádiumban van. A bétát ez év végére tervezik, míg a piacra dobást csak a jövő évre. Az IBM viszont már idén márciusban piacra dobott egy olyan programot (WebSpehere Transcoding Publisher), ami már képes adatokat mobil termékekre konvertálni. Az Oracle hasonló terméke a Portal-to-Go pedig szintén kapható már.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!