Gyurkity Péter

A Qualcomm is saját minikonzolt akar

Ők is a Nintendo Switch példáját követnék, ám az Androidra alapozva.

A napokban olvashattunk arról, hogy egy új érkező révén meglehetősen érdekes Switch-klón jelenhet meg a piacon, most azonban már a jóval nagyobb szereplőként ismert Qualcomm kapcsán is hasonló tervekről szivárogtak ki hírek. Úgy tűnik, hogy az óriás is a Switch példáját követné, ám némileg eltérő kialakításban.

Külsős értesülés révén számolhatunk be az állítólagos tervekről, amelyek a forrás szerint házon belül már egész konkrét formát öltöttek. Ami a külsőt illeti, ez erősen hasonlítana a Nintendo kiemelkedően népszerű kütyüjének kialakítására, a vezérlők levehetők lennének, a konzol pedig vastagabb lenne a telefonok esetében megszokottnál, amire nyilván az erősebb hűtés és a némileg nagyobb, 6000 mAh körüli akkumulátor miatt van szükség. A belső kapcsán már több eltérésre számíthatunk, hiszen a Switch alatt futtatott játékok itt nem lesznek automatikusan jelen, a gyártó ugyanis ehelyett az Android-platformra támaszkodna. Ehhez egy saját szoftverbolt társulhat, aminek létrehozása legalább ennyire ambiciózus elképzelés, a készülék pedig SD-kártyák révén lenne kibővíthető, ezt szintén az Android 12 operációs rendszer szolgálná ki.

A hardverrel kapcsolatban még bőven akadnak kérdőjelek, nem tudjuk például, hogy a teljesítményt a Snapdragon 888, vagy esetleg egy erősen egyedire szabott, kizárólag ezen kütyüben megjelenő típus biztosítaná-e. Az egyértelműnek tűnik, hogy az 5G támogatása jelen lesz, bár piacra dobhatnak WiFi-only példányokat is, a listán azonban emellett a GPS, a dual-zone haptics, illetve a Bluetooth jelenik még meg. A külső, jóval nagyobb kijelzők csatlakoztatása megoldott lesz, ezt vagy dokkoló, vagy mini-HDMI csatlakozón keresztül valósítanák meg. A forrás állítása szerint szeretnék támogatni az Epic Games boltját, de elképzelhető a Google Stadia, illetve az nVidia GeForce NOW támogatása is, bár ezekről (konkrét módon) még nem esett szó.

A hivatalos megerősítés egyelőre még várat magára, a Qualcomm 2022 első negyedévében dobná piacra megoldását, 300 dollár körüli áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #3
    "Androidra tobb jatek van"

    Persze de milyen gondolkodásmód alapján készül a legtöbb?
    https://youtu.be/70bhC9616zk

    Inkább kiadok 9000 forintot ha csak nyugati példát akarsz: a skyrimért mint hogy "ingyen" toljam az elders scrolls bladet. Az androidos SimCity buildot sem nevezném szimulátornak szemben a switches cities skylinesal (az androidosnál még az ősrégi SimCity 2000 is komolyabb szimulátor)

    Vagy valamiért a Diablo 3 switch változatának bejelentésekor nem volt akkora botrány mint a Diablo Immortal bejelentésekor
    https://youtu.be/MmkHAlhCvWg

    Szerintem TVn is elmegya grafika egy nagyobb konzolnak persze biztos jobb lenne de nem játszok olyan sokat TVn hogy megérje külön azért azt is venni+nagyobb konzolra külön játékokat is.
  • zola2000 #1
    Ha ez is annyiba kerül mint a switch ugyanazt tudja de switchre több a port, és "mellesleg" vannak exkluzívok is, ki fogja ezt venni switch helyett?