Berta Sándor

Lesz új PlayStation

Az új termék a PlayStation 4 csúcskategóriás verziója lesz és elsősorban jobb grafikus képességekkel fog rendelkezni.

Andrew House, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója megerősítette azt a korábbi hírt, hogy valóban készítenek egy új változatot a népszerű konzolból. A készülék Neo néven jelenik majd meg és a piacra dobása különösen annak tükrében érdekes, hogy arra mindössze 3 évvel a PS4 megjelenése után kerül sor, miközben a Sony eddig általában 6 évente jelentkezett új konzolokkal.

A Neo persze nem egy teljesen új termék lesz, hanem a PlayStation 4 nagyobb teljesítményű kiadása. House elmondta, hogy a Neo csúcskategóriás készülékként elsősorban az igazi játékosok, valamint a 4K-televízióval rendelkező felhasználók számára lesz majd érdekes. Az új változatot jobb hardver (1,6 helyett 2,1 GHz-es processzor erősebb GPU-val) és 4K-felbontás fogja jellemezni, mindez jobb játékélményről gondoskodik majd, méghozzá az októberben érkező PlayStation VR virtuális valóság szemüveggel közösen.

A Neo némileg drágább lesz az aktuális PS4-nél és nem annak utódjának, sokkal inkább kiegészítőjének lehet majd tekinteni. Minden játék mind a két modellen futni fog és mint kiderült, a DualShock 4 vezérlő változatlan marad. A Neo nem rendelkezik majd exkluzív funkciókkal. House végül cáfolta, hogy az új PlayStation már az E3 kiállításon látható lesz, a konkrét megjelenési időpontot viszont nem árulta el.

A Sony január végén bejelentette, hogy összevonja a konzolokhoz kapcsolódó részlegeit és PlayStation leányvállalatot alapít. Az átszervezés elsősorban a Sony Computer Entertainment nevű videojáték-részleget és a Sony Network Entertainment International nevű PlayStation hálózati szolgáltatást érintette. Az új leányvállalat neve Sony Interactive Entertainment LLC lett és ehhez tartoznak a PlayStation konzolokkal kapcsolatos hardver- és szoftverfejlesztések, valamint tartalmak és szolgáltatások. Az új cég központja Kaliforniában, San Mateo városában van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • NEXUS6 #5
  Szerintem az utóbbi.
  Namost úgy tűnik, hogy kijönnek a gyártók (a Sony, meg a M$ is) ezzel a ciklus közi erőteljesebb ráncfelvarrással, de ők sem tudnak mit kezdeni vele. Jó pár hónapja megy a vita, hogy mostmár a konzolok majdnem olyanok, mint a PC-k, szóval nem kell megvárni az 5-10 éves ciklust, közben a hardvert nem piszkálni.

  Kiadják az új gépet, de a kiszivárgott infók szerint, a játékkiadóknak megmondták, hogy nem lehet spec opció, extra játékélmény (értsd több zombi a pályán). Amúgy jelentős hardvert sem raktak bele, mert a HD-hez képest a 4K megjelenítés ua. játék mellett is ez nagyjából egy nagyságrendi ugrást jelentene (értsd középkategóriás grafikus hw helyett felsőkategóriás). A specificánkolók szerint úgy tűnik nem nativ, hanem felkonvertált lesz a 4K ezzel is inkább csak, csak mondjuk egy sima HD-nél (legtöbb játék még ma sem az) egy magasabb felbontásról.

  Ez szerintem inkább a döglött 4K Tv piac fellendítését célozza (minek vegyek 4K tv-t ha nincs 4K tartalom!???) mintsem a konzol piacét, az dübörög ezerrel, jön a PSVR, meg jobbnál jobb játékok.
 • vato loco #4
  Vajon az eddigi játékok is mennek majd nagyobb felbontáson (mondjuk a GTA5 900p helyett 1080p-n), vagy csak amit ezután fognak írni, és épp lesz bennük ilyen opció?
 • Tinman #3
  Már is behoztál 2 fogalmat az "igazi" helyett.

  Casual = alkalmi játékos
  Hardcore = bárki, aki egy adott játékban nagyon elmélyül

  A nagy kérdés az, hogy ha "x" ember egy Just Dance c. játékkal napi 6 órát játszik, "y" ember meg a WoW-al napi 3 órát, akkor ki a casual és ki a hardcore? Továbbmegyek: Ki az "igazi" játékos?

  Továbbra sem tudom értelmezni az igazi játékos fogalmát... a casual és a hardcore-t feltétlenül.
 • Cat #2
  A casual és a hardcore játékosok két teljesen különböző piac, eltérő igényekkel. Előbbi csak jól akarja érezni magát egy játékkal, utóbbit pedig kemény versenyszellem hajtja, és napi sok órát képes beletolni egy címbe. A hardcore tábor hiába jóval kisebb, komoly piac, mert ők veszik meg a drága videókártyákat és egyéb kiegészítőket.
 • Tinman #1
  "Neo csúcskategóriás készülékként elsősorban az igazi játékosok, valamint a 4K-televízióval rendelkező felhasználók számára lesz majd érdeke"

  Mert vannak hamis játékosok is? Kik azok az igazi játékosok?