Berta Sándor

Vész­helyzetekben a stream-platformokat is tájékoztatásra köteleznék

Az ügyben törvénytervezet is készült, amelyről az amerikai szenátus tárgyal.

A Reliable Emergency Alert Distribution Improvement (READI) Act tervezetét Brian Schatz, Hawaii demokrata szenátora és John Thune, Dél-Dakota republikánus szenátora nyújtotta be az Amerikai Egyesült Államok Szenátusához. A dokumentum azt taglalja, hogy a tengerentúlon vészhelyzetet vagy katasztrófák esetén a jövőben akár a Netflixet, a Spotify-t és más stream-szolgáltatókat is kötelezni lehessen a kormányzati riasztások közlésére és a lakosság tájékoztatására.

Az Amerikai Egyesült Államokban a jelenlegi szabályozás alapján a televízió- és rádióadók kötelesek minden riasztást megjelentetni. Gyakori, hogy a kormány akár szöveges üzenetekben is felhívja az emberek figyelmét a közelgő vészhelyzetekre, például tornádókra. Schatz és Thune azzal érvelt, hogy minél több emberhez kellene egy időben eljuttatni az amerikai elnök vagy a katasztrófavédelem (FEMA) vészhelyzeti üzeneteit, éppen ezért mielőbb szükség lenne arra, hogy a mostaninál több platform jelenítse meg az ilyen anyagokat.

A két politikus javaslatát ugyanakkor nem fogadta mindenki kitörő örömmel. Az ötletet kritizálók azzal érveltek, hogy a jogszabállyal a kabinet könnyen visszaélhetne azért, hogy közvetlenül kommunikáljon a lakossággal. Emellett a digitális platformok ilyen módon kötelezhetők lennének akár a propagandaanyagok továbbítására is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Ha csak a veszhelyzeti kommunikaciot kellene kezelniuk, az az adas megszakitasa es egy darab statikus kep megjelenitese es a szoveg folyamatosan ismetelt felolvasasa. Ilyet altalaban katasztrofahelyzetben szokas hasznalni, kihasznalva azt a kis idot amig meg van aram. Ennel tobbet viszont nem igen varhatnak el, mert az mar tenyleg propaganda lenne.
  • zola2000 #2
    Mindjárt átülök másik autóba...
  • SANTANTICA #1
    Figyelem! A Földet egy hatalmas aszteroida éri el hamarosan ami minden életet kipusztít. Kérjük maradjanak otthon, pánikra semmi ok.

    és most reklám következik....gondolt már a jövőre?....