Gyurkity Péter

Itt az első hajlékony okostelefon

Egy ismeretlen cég előzte meg a nagyokat, a megjelenés még idén esedékes.

Hónapok óta tudjuk, hogy a nagyobb gyártók közül többen is készülnek a hajlítható, pontosabban a kihajtható okostelefonok piacra dobására, ami azért lenne újdonság, mert itt már maga a kijelző lenne hajlítható, legalábbis korlátozott mértékben. Érdekes módon azonban a nagyokat egy kisebb amerikai cég előzte meg, amely már decemberben piacra dobhatja saját megoldását.

A Royole a napokban hivatalosan is bemutatta a FlexPai névre keresztelt készülékét, amely a saját általuk készített AMOLED-panellel jelenne meg. Ennek érdekesség, hogy forgópánt révén kihajtható, így az alapállapotban meglehetősen nagy, 7,8 hüvelykes felületet 4 hüvelykesre csökkenthetjük, ez pedig (az alapértelmezetten Android 9.0 Pie verzióval és a saját fejlesztésű Water OS felülettel kiegészített szoftver révén) automatikusan megfelelő formátumban kínálja fel a rendelkezésre álló opciókat és szolgáltatásokat. Amennyiben tehát összehajtjuk a készüléket, a kezelőfelület átrendeződik, hogy kényelmesebben navigálhassunk azon.


Legalább ilyen fontos részlet, hogy a teljesítményről már a legújabb Qualcomm chip, a Snapdragon 8150 gondoskodik, amelyet ez utóbbi cég hivatalosan még be sem jelentett. Ehhez 6 vagy 8 GB memória, egy alapesetben 128, 256, illetve 512 GB-os belső tároló csatlakozik, amely ráadásul microSD révén tovább bővíthető. A 16 megapixeles szenzorhoz egy 20 megapixeles példány társul, ez kihajtott állapotban a szelfikamera, összecsukott formában pedig a főkamera szerepét látja el, míg a cég állítása szerint a forgópánt akár 200 ezernél is több alkalommal igénybe vehető, vagyis tartósnak szánt megoldásról beszélhetünk. A listán még az USB Type-C, valamint egy 3800 mAh-s akkumulátor szerepel, ez utóbbi támogatja a Ro-Charge gyorstöltési funkciót is.

Az előrendelés Kínában már él, itt az ár 1290 és 1865 dollár között mozog, azt azonban még nem tudjuk, hogy a többi régióban mikor (és mennyiben) bukkan majd fel az érdekes készülék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #11
    Ha tablet módban nem így fogja törni a fényt, és telefon módban nem lesz ilyen vastag, akkor jó lesz ez (majd valamikor)
  • kvp #10
    "Kíváncsi lennék,hogy karcolódik-e a kijelzője? Ha igen,akkor a hajukra kenhetik... Az a ragyás fólia gyönyörűen mutat."

    Az a folia a kijelzo. Ket irasvetito folia kozze van nyomtatva a teljes kijelzo, csak sajnos a hordozoreteg megnyulik es rancosodik, amikor ilyen kis ivben meghajlitjak. Sajnos tenyleg vallalhatatlan, de ma meg csak ezt tudja a muanyagra nyomtatott flexibilis oled technologia.
  • M2 #9
    Léteznek persze, olyan kis cégektől, akiknél biztos lehetsz benne, hogy egy-két év múlva nemhogy támogatása nem lesz a készülékednek, hanem a gyártója se létezik már.
  • Cat #8
    Szerintem ebből a videóból nyilvánvaló, hogy a nagyok miért nem adtak még ki saját hajlítható készüléket. Ez vállalhatatlan így.
  • barret #7
    Kíváncsi lennék,hogy karcolódik-e a kijelzője? Ha igen,akkor a hajukra kenhetik...
    Az a ragyás fólia gyönyörűen mutat.
  • NEXUS6 #6
    Élettartam gondolom legalább másfél hét.
  • quatlander #5
    Gyönyörű egy izé.
  • molnibalage83 #4
    Egészen biztosan nem csak ilyet, mert ma is léteznek minimál és kisméretű okostelók is.
    Abban egyetértek, hogy az egésznek értelme kb. semmi.
  • wraithLord #3
    Ilyen név, és nem kínai? :D Vagy csak az USA-ban jegyezték be.

    Amúgy kihajtva úgy néz ki, mint egy megrágott 8 collos tablet. :D

    Szerk.: Hát a videót elnézve kínai.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2018.11.05. 12:28:18
  • M2 #2
    Pont olyan szarul néz ki, és pont annyira felesleges, mint eddig is gondoltam! Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy 10 év múlva mindenkinek ilyen lesz, mást nem is lehet majd kapni. Lásd még: tepsi mobilok.