Gyurkity Péter

Szuperolcsó telefonnal csábít a Realme

Az Oppo leánycége egészen tűrhető megoldást dob piacra 100 dollár alatt.

Néhány évvel ezelőtt egymást követték a hihetetlenül olcsó és még annál is olcsóbb megoldásokról szóló hírek, legyen szó a laptopokról, a netbookokról, vagy akár a mobil- és okostelefonokról. Az utóbbi időben ez kevésbé volt fókuszban, ami talán annak is köszönhető, hogy a kínai gyártók beszállásával mindennapossá váltak a szerény és kifejezetten olcsó megoldások, most azonban egyikük még lejjeb szorítja a küszöböt.

Az egyébként egészen jól ismert Oppo leányaként tevékenykedő Realme most elsősorban Indiát veszi célba, de új telefonjuk beszerzése a többi régióban sem okozhat gondot, tekintettel a forgalmazási korlátok lebontására és az eltérő webboltok elterjedésére. A Realme C1 egy 6,2 hüvelykes, az előlap 88 százalékát lefedő kijelzőt kínál a felhasználóknak, vagyis követik a nagyob méretet előtérbe helyező divatot, ehhez pedig a jóval szerényebb 1520 x 720 pixel felbontás, a 19:9-es képarány, valamint a Snapdragon 450 chip társul majd. Ez utóbbi várhatóan megfelelő teljesítményt biztosít, hiszen nem is olyan rég még a középkategóriás megoldásokban alkalmazták ezt a típust, amely többek között a Motorola és a HMD Global több telefonjában is helyet kapott.


A memória 2 GB, a belső tároló pedig alapesetben 16 GB-os kapacitást kínál, ez utóbbi egy legfeljebb 256 GB-os microSD-kártya révén tovább bővíthető. Érdekes módon az ujjlenyomat-olvasó nem megtalálható a telefonon, van helyette viszont arcfelismerő technológia, ami nyilván még kényelmesebb alternatíva, ez a cég állítása szerint összesen 128 ponton keresztül azonosít minket, mindössze 0,3 másodperc alatt feloldva a készüléket. A hátoldalon egy 13 és egy 2 megapixeles szenzorból álló iker-kamera dolgozik, míg az előlapon egy 5 megapixeles példányt helyeztek el, ezek szintén tűrhető minőséget nyújtanak majd, különösen ezen az árszinten. A szoftveres oldalon az Android 8.1 Oreo és a ColorOS 5.1 fut, az akkumulátor egy 4230 mAh-s példány, de a VoLTE sem jelent majd gondot.

A hivatalos ár mindössze 97 dollár, bár ez Indián kívül nyilván magasabb lesz, tekintettel a szállítási költségre és a vámokra, tarifákra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!