MTI

Budapesti konferencia az e-demokráciáról és e-kormányzásról

Az elektronikus kormányzásról, a nyílt és közérdekű adatok kezeléséről, az úgynevezett okosvárosokról, a kiberbiztonságról és az átlátható kormányzásról kezdődött kétnapos nemzetközi konferencia Budapesten.

A Közép- és kelet-európai e-demokrácia és e-kormányzás napok című konferenciát - amelyet Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora nyitott meg - az NKE, az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem, az Osztrák Számítástudományi Társaság (OCG) és a Ludwigsburgi Közigazgatási és Pénzügyi Főiskola közösen szervezte, a tanácskozásnak az NKE Ludovika Campusa és az Andrássy egyetem ad otthont.

A tanácskozáson plenáris és szekcióüléseken, munkacsoportokban, valamint szakértői előadások és egyeztetések keretében vitatják meg a résztvevők a Magyarországon folyó államreformprogram és az e-közigazgatás fejlesztését célzó stratégia kérdéseit, valamint az ehhez kapcsolódó európai uniós, régiós, illetve tágabb globális tapasztalatokat.

A legfontosabb témakörök az idén az állampolgárok megfelelő tájékoztatása, a nyílt és közérdekű adatok kezelése, az elektronikus azonosítás, az "okosvárosok", az elektronikus kormányzás, a kiberbiztonság, az európai polgári kezdeményezés intézménye, az átlátható kormányzás, az életkor és a "digitális szakadék" kapcsolata és az elektronikus szavazás kérdései. Az előadók és résztvevők az Európai Unió 14 különböző tagállamból, továbbá Oroszországból, Dél-Koreából, Törökországból, Kanadából, Grúziából és Koszovóból érkeztek.

A konferencia helyszínén, azzal párhuzamosan tartja ülését az Európa Tanács szakbizottsága, a Demokrácia és Kormányzás Európai Bizottsága, amelyen a szervezet tagállamainak csaknem fele reprezentálni fogja magát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Mi az az e-demokrácia és abba hogyan illik bele Ámerika meg a jogszegő csatlósai (pl. az angol és német titkosszolgálatok)?
    Esetleg megállapítják a konferencián - jó pénzért - hogy ez bizony sosem lehetséges?
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.05.10. 19:55:58