SG.hu

Október közepén lesz a Hacktivity IT biztonsági konferencia

2018-ban tizenötödik alkalommal rendezik meg a Hacktivity IT biztonsági konferenciát, amely hagyományosan az információbiztonsági szakma hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel, kötetlen, de mégis ismeretterjesztő és néha mélyen technikai formában.

A szervezők közleménye szerint 16 országból érkezik 38 nemzetközileg elismert előadó, hogy egyebek mellett olyan aktuális IT-biztonsági témákról értekezzenek, mint az okos autó vagy drón hackelés, a hajók szatelit hálózatokról történő feltörése, a biometrikus azonosítási eljárások átverése, számítógépes játékok meghekkelése (két előadás és egy workshop is lesz a témában), telefonok feltörése, kriptopénzek biztonsága és lehetséges hackelése vagy az automatikus exploit generálás.

Ebben az évben keynote előadóból három is lesz: a konferenciát Mike Ossmann, a hackRF megalkotójának prezentációja nyitja, de fő előadó lesz Rodrigo Branco, az Intel vezető IT-biztonsági kutatója és Brian Gorenc, korábban a ZDI, most pedig a Trend Micro exploit szakértője. A komoly szakmai programok mellett a humor is szerepet kap majd, visszatér ugyanis a Hacktivity színpadára a tavalyi évben óriási sikert arató, Comedy Hacker-ként ismertté vált előadó, Tobias Schrödel is.

A HACKTIVITY konferencián képviselteti magát a HackerSpace Budapest, a HackerSpace Szeged és a SecureITeam is, és az úgynevezett HackCenterben várják azokat az érdeklődőket, akik izgalmas feladatok, kihívások teljesítésével tesztelnék le a tudásukat, vagy csak megoldást szeretnének kapni egy-egy problémára. A HackCenter lehetőséget ad eszmecserére, tanulásra, ötletelésre, de 5-10 perces pop-up előadások is színesítik majd a terem programját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!