Ötvös Tibor

The Sims Medieval: Pirates and Nobles

Közhely, de a Maxis és az Electronic Arts a The Sims képében igazi aranybányát hozott létre, hiszen eddig minden rész, kiegészítő vagy bármilyen alkotás, melyben szerepelt a The Sims címke milliós nagyságrendű eladásokkal büszkélkedhetett.

Pedig maga az alapötlet elfogadtatása nem mehetett könnyen, hiszen ki szeretné a monitorokon is az "unalmas és hétköznapi életét élni". A jelek szerint millióan. Mindenesetre a csapat folyamatosan fejlesztgette a kis sorozatát, majd idén megjelent egy mellékág is, melyben a középkorban élhettük le az életünket. A The Sims Medieval is sikeres lett, így nem meglepő, hogy jönnek hozzá a kiegészítő csomagok.

A Pirates and Nobles alcímet kapott DLC még ebben a hónapban elérhetővé válik és 16 új küldetést tartalmaz majd, de ennél fontosabb, hogy lehetőséget kapunk arra, hogy csatlakozzunk az Aarbyville-i kalózokhoz vagy a Tredony nemesekhez. A békésebb beállítottságú Simek pedig dönthetnek úgy, hogy semlegesek maradnak és megpróbálnak békét teremteni a két fél között.



Ha azonban választunk, akkor új lehetőségek lesznek elérhetők Simünk számára. Először is kapunk egy madarat (a kalózok papagájt, a nemesek pedig sólymot), mely igen hasznosnak bizonyulhat egyes helyzetekben. Használhatjuk őket támadásra, de legnagyobb hasznukat más képességeik kiaknázásával vehetjük. A papagájok például képesek kincseket és egyéb értéktárgyakat felkutatni, míg a sólymok különböző állatokat hoznak vissza, melyeket elfogyaszthatunk.

Ezen képességek nem kerülnek nekünk semmibe, így érdemes mindig reptetni a kis kedvenceinket. Természetesen vannak olcsóbb és drágább állatok, melyek képességei között is van eltérés. Megjelenik a vallatószék is, mely a küldetésekben nyújthat segítséget. Eme eszköz segítségével a helyi lakosokból szedhetünk ki különböző információkat, mindezt pedig egy minijáték képében oldhatjuk meg.



Itt azonban már oda kell figyelnünk, hogy mennyire "keménykedünk", hiszen ha valakit nagyon megijesztünk, az bele is halhat a vallatásba. Van olyan azonban, akinek elég egy csincsillát felmutatni, máris köp, mint a Tévé Maci. Végül pedig lehetőségünk lesz kincsvadászatra is. Simünk ugyanis kap egy ásót és ha mellé szerzünk egy kincses térképet, akkor már indulhat is a kaland. Nem minden kincs értékes a számunkra, de szinte mindet pénzzé tehetjük.

A The Sims Medieval: Pirates and Nobles érdekesnek tűnik, a rajongók bizonyára jól ellesznek a kiegészítővel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!