Ötvös Tibor

Mozgásban a The Sims Medieval

A Maxis sikersorozata nem a The Sims negyedik részével folytatódik, hanem egy "mellékszállal", a The Sims Medievallal, mely a lovagkorba kalauzolja el a játékost.

Talán kár is mondani, de a The Sims sorozat igazi aranytojást tojó tyúk az EA és a gyártó Maxis számára. Az aktuális epizód után rendszeresen rengeteg kiegészítő jelenik meg az alapjátékhoz, melyek szintén milliós eladásokat produkálnak. Sokan már le is írták a szériát, hiszen a grafikát leszámítva hatalmas újdonságot nem hoztak az újabb és újabb programok.



Tetszik a The Sims sorozat?
(Összesen 240 szavazat)
  • Igen
    37 % (89 szavazat)
  • Nem
    14 % (33 szavazat)
  • Ez az új érdekes
    23 % (55 szavazat)
  • Unalmas
    22 % (52 szavazat)
De most megváltozhat minden, hiszen a nemrég bejelentett The Sims Medieval kiveszi az egész játékmenetet SimCity külvárosából és áthelyezi a középkorba. A lakók a kertes házak helyett egy kastély mellett élik mindennapjaikat, de a legnagyobb változás mégis a játékmenetben van. Eddig ugye végtelen ideig játszhattunk és ehhez mindössze újabb és újabb utódokat kellett nemzenünk.

A Medieval világa azonban küldetésekre épül és ahogy kivégeztük mindet, a játék véget ér. Ez mindenképpen a sorozat eddigi legnagyobb újítása, hiszen sokan épp azért játszottak a The Sims franchise egyes részeivel, mert abban nem kellett küldetéseket teljesítenünk, csupán karakterünk igényeit kielégítenünk. De ez most megváltozik.


A Medieval a The Sims 3 felturbózott motorját használja. A legnagyobb változás a színkezelésben tapasztalható. Míg eddig színes, világos színekkel találkozhattunk, addig a középkori részben sokkal tompább és művészibb lesz a képi világ és leginkább a reneszánszkori festményeken látottakhoz hasonlítható majd The Sims Medieval.

A játék kezdetén választanunk kell egy célt, hogy mit akarunk elérni a királyságunkkal (ez helyettesíti a The Sims 3-ban látott életcélt) és ez az egész birodalmunkra érvényes lesz. Ezen cél eléréséhez a területünkön található hősöket kell majd bevetnünk és velük kell a különböző küldetéseket teljesíteni. Minden sikeres misszió után (sárkány legyőzése, szomszédos királyság meghódítása stb.) pontokat kapunk, melyek fontosak lesznek a végső cél elérésében.

Ám mi mindössze egyetlen karaktert irányíthatunk, ez pedig a birodalom királya vagy királynője. A hősökből csak társat választhatunk magunknak. Természetesen nem szükséges minden küldetésnél jelen lennünk, de akkor azért a feladatért vagy kevés vagy nulla pontot kapunk.



Fontos lesz még a királyságunkban tapasztalható szociális ellentétekre is figyelni, hiszen a szegények és gazdagok állandó viszálya sok gondot okozhat, de ugyanígy kellemetlen lehet az ellentétes vallások képviselőinek összecsapása is. Folyamatosan gesztusokat kell gyakorolnunk mindenki felé, de vigyázni kell az egyensúlyra.

Természetesen kastélyunkat is szépítgethetjük, de egyes falakat nem bánthatunk. Csrébe viszont szabadon bebútorozhatjuk a szobákat, földalatti titkos kamrákat hozhatunk létre a kémeink számára és limitált színskálánkból is szabadon gazdálkodhatunk (szóval mindenki felejtse el a neonfénnyel kivilágított Camelottot). ÉS természetesen a király vagy királynő hálószobája is itt lesz, melyet aztán teljesen szabadon alakítgathatunk.

A The Sims Medieval érdekes húzásnak tűnik és végre egy kis frissességet visz a sorozatba. A játék 2011 tavaszán jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MrPrise #7
    The Guild 2 hasonló, csak jobb.
  • Fbn Lx #6
    én jobban örültem volna, ha itt is lehet egy egész királyi családot irányítani.
    remélem azért az interakciók megmaradnak, tehát azért a parasztokkal is beszélhetünk, na meg remélem nem névtelen npc-vel lesz tele a királyi udvar, hanem mind külön egyéniséggel lesz felruházva.... és az életük ugyanúgy fog zajlani, mint az előző részben, pl. a szomszédoknak.
    bár félek, hogy nem így lesz...
  • Fenrir #5
    Érdekesnek néz ki, egy próbát talán megér.
  • bladesoft #4
    Ötletes.
  • Narxis #3
    A Sims a legjobb játék PC-n.
  • akyyy #2
    ez szte tök olyna mint a hajótöröttek... fail
  • boond #1
    Hm, ez már nem sims XD
    Ez már inkább stratégia, gazdasági pl...
    Minden esetre érdekes... kíváncsi leszek, menyire lesz sikeres a 2 játék (stílus)ötvözése...