Specker Balázs

Erénycsőszök kereszttüzében a The Sims 2

Egy jogász pedofilnak minősítette a játékot, az Electronic Artsot pedig azzal vádolta meg, hogy hackerekkel működik együtt.

Jack Thompson amerikai ügyvéd, a videojátékokban megtalálható szexualitás és erőszak szókimondó bírálója, a Rockstar GTA: San Andreas után most az Electronic Arts The Sims 2-jét vette célba. Legújabb nyilatkozatában a The Sims 2-t a játékipar legújabb kis mocskos titkának nevezte, arra alapozva kijelentését, hogy a szoftver a videojáték híroldalak szerint, kendőzetlen meztelenséget mutat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Habár nemi aktus nincs a játékban, a szereplők meztelenül tűnnek föl az olyan jelentekben, mint például a zuhanyzás. Igaz, testük intim részeit elhomályosították az ilyenfajta támadások elkerülése érdekében, ám Thompson szerint a hackerek ezt fel tudják majd oldani egy kód segítségével. "A forgalmazó-gyártó, Electronic Arts által a játékba belerakott meztelenség elérhető egy egyszerű kód segítségével, mely után minden testrész látható lesz a szereplőkön. Vagyis a fejlesztő tudott arról, hogy terméke nyíltan szexuális jelenteket tartalmaz, ami egyetlen - az interneten hamarosan széles körben megtalálható - kód révén elérhető lesz" - foglalta össze a történteket az alkalmi erénycsősz a GamesIndustry.biz oldalán.

Thompson azt is megjegyezte, hogy gyermekszereplők is megjelenhetnek a játékban ruha nélkül. "A pedofilok szerte a földkerekségen biztos örömüket lelik majd abban, hogy virtuálisan kipróbálhatják a molesztálásokat" - nyilatkozta az ügyvéd a Softpedia oldalán. Az EA azonban gyorsan reagált az esetre, és leszögezte, hogy a kitakarás levételével sem lesznek láthatók a szereplők intim testrészei.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

"A vád teljességel alaptalan. Száz százalékig átnéztük a játékot, és semmi olyat nem találtunk, ami ártó hatással lenne egy tinédzserre. A játékosok soha nem látnak meztelen karaktert. És ha valaki hihetetlenül hosszas és kemény munka árán elvenné a kitakarásokat, rájönne, hogy a karaktereknek nincsenek is nem szerveik, valahogy úgy, mint Kennek és Barbie-nak" - cáfolta a híreszteléseket Jeff Brown, az EA igazgatója a GameSpotnak.

Úgy tűnik tehát, hogy Thompson most is csípőből tüzelt, és szemellenzősségéről tett tanúbizonyságot. Az illetékes jogi szervek nem reagáltak az esetre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #44
    Szerintem sem kéne ez a nagy prűdség, éljen a battle raper, a rapelay!
  • bajcsy #43
    meg van a sims 2 telepítő kódja
  • DJviolin #42
    Nem értek egyet. Szerintem ha még megjelenik egy meztelen karakter a játékban, attól még nem kell betiltani azt. Sőt tudjátok mit mondok. Akkorsem kell betiltani, ha teszem azt a jövőben csinálnának egy erősen sztoriteller játékot, amikor a két főhős, egy fiú és egy lány épp a csúcspontban találná meg az egymás iránti szerelmet, és egy normális szexjelenet lenne benne, amikor kibontakozna a kettőjük közötti szerelem. De nem olyan pornófilmes módon, hogy rögtön durrbele, hanem pettinggel, meg kényeztetésekkel. Egy ilyen jelenetből még a gyerek még tanulhatna is, hogy a későbbiekben hogyan csinálja. De a san andreas durrbele jelenetei ellen megis értem ha tiltakoznak, mert ebből a gyerek max a pornófilmekre szokik rá.

    Tehát lehet szexjelenet a játékokban, csak normális szex.
  • Adam II #41
    Szerintem meg inkább a pedókat kéne büntetni.
  • Darcin #40
    Amúgy nem alaptalan, hogy a Sims 2-ből egy igazi pedofil játékot lehet csinálni, mert ha már le tudták szedni a kockákat, és látják hogy nincs mellbimbó meg ijesmi, akkor egyszerűen csinálnak egy ojan skin-t! Google-ben keresve az 5. találat ez volt: http://www.adultgamereviews.com/nudesims.shtml
    Egy másik dolog viszont, hogy ezért nem a Sims 2 készítőit kellene vádolni, hanem azt aki ezeket a skineket készítette, mert gondolom ezzel megsérthetett pár licenc szabályt. Főleg ha felteszi a netre, így bárki számára elérhető!
  • icespeakyy #39
    ez a b*zi f*sz ebből élmeg h beperelgeti a kiadókat,majd kaxálja a sok lét..hát az ilyen nem a gyerekek jogát védi hanem a saját megélhetését.....rühelni való egy ember...az a lényeg h nincs benne alapból...ezzel az erővel be lehetne az interneten az összes pornóoldalt tiltani ,mert a gyerek ha megnézi ezt az aktiváló kódot akkor már másra is kíváncsi,és egy klikk h elmúltam 18 és már ott a rengeteg pornográfia.A pedofilok meg ha vmiért akkor nem ezért vexik meg a játékot,azok is inább a neten nézelődnek,vagy a nyílt terepen.Úgyhogy ez a Jack Thompson kiny**hatja a v*lagamat...
  • jointeer #38
    bezony ez amerikha
  • Majadi #37
    Persze Amakkuában ezt meg lehet tenni. Ha szatyor hülye vagy akkor is legalább 5 millióan szürcsölik minden szavad.
  • Majadi #36
    Zsolti,ha belegondolsz az összes ilyen szrfazék valamelyik konzervatív csoportból kerűl ki. Abban viszont igazad van hogy ez az oldala már egy csokevényes,reakciós és igen primitív ága az egésznek. Ezek a tipiks állítsuk le Marilyn Mansont mert káros bla bla... tipus. Láttam ezekről 1 filmet, félelmetesek. Clintonnál anno azért kopogtattak mert visszafele meghalgatva a beszédeit a sátán hangját vélték felfedezni ahogy mondja az instrukciókat.
  • peterx #35
    Istenem MIKOR NŐ MÁR FEL AZ EMBERISÉG???? Mért kell a világ legtermészetesebb dolgába is belekötni?? Méé és pl van olyan indiáncsoport ahol már 8!! évesen érettnek számít valaki!!!!!