Németh Szabolcs

City Life: jobb lesz, mint a SimCity?

A City Life nem fog másról szólni, mint a Maxis városépítgetős programja, de minden kicsit jobb, szebb és bővebb lesz.

Még 1989-ben pattan ki Will Wright játéktervező zseni fejéből az azóta már számtalan részt megélt SimCity-sorozat. Az első epizód világszerte minden rekordot megdöntött. A program ugyanúgy belopta magát a játékosok szívébe, mint a tizenegy évvel később az emberek életét feldolgozó The Sims.

Valószínűleg ezt irigyelték meg a Monte Cristo Games-nél és egy hasonló program fejlesztésébe kezdtek. A fejlesztők nem ígérnek kevesebbet, mint hogy túlszárnyalják Will Wright által megihletett SimCity sikersorozatot. Elnézve a SimCity 4-et, illetve annak kiegészítőjét, igencsak nagy fába vágták a srácok a fejszéjüket. A nagy előd utolsó darabja ugyan nem vonultatott fel egetrengető újításokat, de arra pontosan elég volt, hogy a boltokat megrohamozzák a több mint három éve vegetáló mániákus városépítők.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A City Life-ban ugyanúgy várost kell menedzselnünk, iskolákat fenntartanunk, úthálózatot építenünk, egyszóval minden alapszükségletét az embereknek biztosítanunk. Azonban a programozók szerint ahol a SimCity befejeződött, ott kezdődik a City Life. Városunk szó szerint élni fog. Akár az utca emberét is megfigyelhetjük a beépített totális zoomfunkcióval. Már a SimCityben is igen nehéz, olykor-olykor megoldhatatlan feladat elé állított minket a sors, hiszen olyan döntés nem volt, amely mindenkinek megfelelt. Eddig ez bonyolultnak számított, de most! A City Life sava-borsát az a hat kultúrájában, egzisztenciális helyzetében, modorában, intelligenciájában teljesen eltérő réteg adja, melyet nekünk kell "boldoggá" tennünk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Olyan döntéseket kell hoznunk, hogy az utcán alkalmi munkából megélő ugyanolyan elégedett legyen sorsával, mint a rendezett körülmények között, kertes családi-házban lakó. Természetesen a valóságot most kissé elferdítettem, hiszen a fejlesztők nevettetnék ki magukat a legjobban, ha ilyen dajkamesével etetnének meg minket. Ekkora különbségekről szó sincs, de ennek ellenére ahogyan azt már említettem, hat, alapjaiban véve különböző társadalmi csoport közötti harmóniát megteremteni nem lesz hálás feladat.

Sajnos a polgármesterkedésig még el kell telnie néhány hónapnak, hiszen a programot csak 2006 tavaszára ígérik. Lehet, hogy érdemes lenne lassan a SimCity utolsó részével melegíteni?

A játék honlapja

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adios #29
    Nekem is bejön a gém,de a vizen még lenne mit javítani,szerintem komolyan veszélyezteti a Sim City trónját.
  • gematta #28
    Wazz!
    Leszedtem game és tők zsir
    Csak kár ogy copynak tünik
    De ez legalább full grfaon megy
  • kispofa #27
    tők klassz simcity
  • Web mester #26
    Há sokal!
  • BiroAndras #25
    "Nemrég uprgadeltem egy elég kellemes konfigra (árban mindenképp :-) és van game ami szaggat... The Movies pl.
    Szerintem nem kéne 2giga Rammal, 3.4 es P4 el meg GF7800 al.. de mégis néha beszaggat."

    Ott valami gebasz van. A The Movies sokkal gyengébb konfigon is tökéletesen megy.
    Nézesd meg valami szagértővel.
    Egyébként egy ilyen VGA mellé már kétmagos proci illene (lehetőleg AMD).
  • takraj #24
    Lehet én értettem félre, de ezek szerint ez nem olyan lesz, hogy magától épülnek az épületek, hanem olyan, hogy te rakod le őket! És ez így nem jó! :(
  • Cat 02 #23
    Sim City 4 is akadt nagyon távol nézetben :D
    hát még ez
  • Sanyix #22
    Tökre sajnállak
  • Sanyix #21
    Hát igen maxiséknak meg kéne tanulni memóriára optimaizálni, mer nekik az a gyengéjük. Sc4 és sims2 is úgy tud swappolni 1 giga ram mellett is, mint állat...
  • Godefroy #20
    Télleg abban mi a rossz jónak tünik...