Gyurkity Péter

Augusztus elején jön a Samsung Galaxy Note 7

A gyártó kiküldte a meghívókat, a név véglegesnek tűnik.

Nem is olyan rég írtunk azon értesülésről, miszerint a Samsung átugorna egy számot a Galaxy Note készülékek sorozatában, vagyis idén nyáron/ősszel nem a Galaxy Note 6 hanem a Note 7 bukkanna fel a piacon. Ez a jelek szerint valóban így is lesz, a cég szerint ezzel elkerülik a félreértéseket.

Az Engadget csapata számolt be arról, hogy a gyártó kiküldte a meghívókat a fontos eseményre, ennek alapján pedig a hivatalos bemutatóra egészen pontosan augusztus 2-án kerül majd sor. A rendezvényen nyilván ismertetni fogják az új csúcskategóriás készülék pontos hardveres és szoftveres részleteit, ám a névvel kapcsolatos változtatást illetően már most közölték a magyarázatot. Eszerint az új jövevény jobban illeszkedik majd az egyébként igencsak jól szereplő Galaxy S7 és S7 edge pároshoz, ezzel pedig a vásárlók számára is egyértelmű lesz, hogy ugyanazon generáció képviselőiről van szó.

Sajnos a hardvert illetően továbbra is csak külső forrásokból származó hírekre támaszkodhatunk, a Samsung ezzel kapcsolatban még mindig hallgatásba burkolózik. Eszerint az okostelefon egy 5,7 hüvelykes, Quad HD, azaz 1440p felbontást támogató Super AMOLED érintőképernyőt kapott, amelyhez a hátoldalon egy 12 megapixeles kamera, valamint alapesetben egy 64 GB-os belső tároló csatlakozna – ez utóbbi nyilván a pontos típustól is függ majd. A chip terén felmerül az új Snapdragon 821 alkalmazása, ám az is lehet, hogy ehhez már túl késő van, egy másik hír szerint azonban az Asus már lecsapott erre, így saját új készülékében már a Qualcomm legfrissebb fejlesztése dolgozik majd.

A többi részletre augusztus 2-án derül fény, addig már nem sok van hátra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • filamester #1
    Alig várom :) Remélem jó lesz a Samsung VR-hez ez is :)