Gyurkity Péter

Jön a Samsung Z2

A jelek szerint érkezőben van a Samsung harmadik Tizen-okostelefonja.

A Samsung az elmúlt néhány évben sem hanyagolta el alternatív megoldásait, bár azt nem mondhatjuk, hogy óriási rohammal igyekezett volna függetleníteni magát a Google mobil operációs rendszerétől. Mégis, már korábban piacra dobták a Z1 és Z3 okostelefonokat, bizonyos jelek pedig arra utalnak, hogy hamarosan befut a sorozat harmadik tagja.

Egy indiai portál adatbázisában találjuk meg a tesztpéldányok importját rögzítő bejegyzéseket, amelyek ugyan nem fedik fel a pontos hardveres részleteket, néhány fontos kitételt illetően azonban máris tisztább képet kapunk. A legfőbb érdekesség itt a modellszám, hiszen a tranzakciók az SM-Z200F típusú készülékek importját mutatják meg nekünk, ami azért jelentős fejlemény, mert korábban a Z1 az SM-Z130, a Z3 pedig az SM-Z300 jelölés alatt látott először napvilágot. Egyértelműnek tűnik, hogy zajlik a Z2 tesztelése, erről azonban eddig semmilyen eredmény nem bukkant fel.

A hardver kapcsán egyetlen részletet ismerhetünk meg, itt ugyanis egy kereken 4 hüvelykes érintőképernyő szerepel a felsorolásban. A darabár 50 dollártól egészen 375 dollárig terjed, ebből sajnos nem vonhatunk le következtetéseket, bár valószínűnek tűnik, hogy a Z2 inkább az első példányra hasonlít, vagyis egy olcsóbb, szerényebb jellemzőkkel érkező telefont ismerhetünk majd meg. Korábban felmerült, hogy várható a Z1 frissítése (az SM-Z150 jelöléssel), de láthattunk itt híreket az SM-Z510 várható bemutatkozásáról is, amelyre egyelőre nem került sor.

Amennyiben ez utóbbi valóban megjelenik, minden bizonnyal a család legerősebb és legdrágább tagjaként mutatkozik majd be a nagyközönség előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!