Gyurkity Péter

Brutális hardverrel jöhet a Galaxy Note 6

Mind a memória, mind pedig a processzor tekintetében erős versenyző mutatkozhat be.

A Samsung esetében szinte minden figyelem a soron következő zászlóshajóra irányul, bár a lassulóban, sőt már egyenesen csökkenőben lévő piacon számos egyéb, kifejezetten olcsó megoldás is választ adhat a gyártó háza táján felmerülő kérdésekre. Kínai források most további részleteket szivárogtattak ki, így van miből csemegézni.

A Weibo mikroblog-portálon megjelent bejegyzés szerint a Galaxy Note 6 egy 5,77 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amely a QHD, vagyis az 1440 x 2560 pixel felbontást támogatja. Ez nem lenne meglepő, processzorként azonban már a Snapdragon 820 frissített változata jelenik itt meg (Snapdragon 823 néven), bár a megjelenés helyétől függően az Exynos 8890 chip alkalmazására is számíthatunk. A memória mérete 6 GB lesz, ami nagy valószínűséggel inkább csak jövőre terjed majd el a különböző gyártók között, míg a belső tároló már alapesetben is 256 GB-os lenne, ami ma még szintén óriásinak tűnik.

A megfelelő üzemidőről egy szintén méretes, ezúttal 4200 mAh-s akkumulátor lesz hivatott gondoskodni, ez a gyártó szerint 48 órán át rendelkezésünkre áll majd. Érdekes módon az IP68-certifikáció is helyet kapott a felsorolásban, vagyis a víz és a por ellen is bizonyos védelmet élvezhetünk majd, de az is felmerül, hogy az S7 mintájára két változat jelenne meg a piacon, ezek egyike pedig hajlított kijelzővel hódítaná meg a felhasználók szívét.

Egyes hírekben augusztusi bemutatóról írnak, de itt egymásnak ellentmondó bejegyzéseket is találunk, így garanciát még nem vehetünk erre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Madve #2
    S4-et próbáltad már?
  • AgentKis #1
    Jó lenne belőle egy mobil telefon méretű (max. 4 colos) is. 4magos procival, 3GB rammal, 128GB háttértárral és változatlan akksi kapacitással... ;-)