Gyurkity Péter

Itt a Samsung Galaxy J3 Pro

A képkészítésben javít az új jövevény, szerény hardverrel.

Még januárban rántotta le a leplet a Samsung a Galaxy J3 okostelefonról, pontosabban annak idei változatáról, amely akkor az első körben Kínában jelent meg. Ezt most a közvetlen utód esetében is így lesz, ám a hardveres lista némi változáson esett át, így érdemes végigfutni a főbb jellemzőkön.

A cég kínai oldalán már elérhető a Galaxy J3 Pro saját lapja, így végre hivatalos forrás révén tájékozódhatunk a változásokról. Ez leginkább a kamerák terén lesz szembetűnő, hiszen míg a Pro típus megtartja az eredeti példány kereken 5 hüvelykes Super AMOLED kijelzőjét, annak HD-felbontását, az 1,2 GHz-en futó Snapdragon 410 chipet, a 4G-elérést, valamint a dual-SIM opciót, addig a hátoldali kamera 5 megapixel helyett immár 8 megapixeles, az előlapi példány esetében pedig 2-ről 5 megapixelre változik a felbontás.


A memória szerencsére szintén kibővül, hiszen immár 2 GB áll majd rendelkezésünkre, miközben a belső tároló mérete 8 GB-ról egészen 16 GB-ra ugrik. A microSD támogatása szintén megmarad, így a nagyobb tárhelyre vágyók továbbra is kibővíthetik az alapértelmezett kapacitást. A szoftveres oldalon sajnos elmaradt az áttörés, itt ugyanúgy az Android 5.1 Lollipop teljesít szolgálatot, mint ahogy azt a hat hónappal korábban felbukkant előd esetében láthattuk, miközben egyre-másra jelennek meg a Marshmallow verziót futtató példányok, ez tehát egyértelmű hátrányként róható fel.

A pontos ár és a megjelenés menetrendje még nem ismert, itt azonban nyilván a vékonyabb pénztárcával rendelkezőket célozzák meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!