Gyurkity Péter

Két Lumia zászlóshajó is kiszivárgott

A korábbi pletykát most egy újabb hír követi, ebben már két prémium okostelefon szerepel.

Nem is olyan rég számoltunk be az új Lumia zászlóshajó állítólagos specifikációjáról, bár a készülék akkor még csak az RM-1085 kódnéven futott. Most egy másik forrás erősítette meg két új változat közelgő érkezését, amelyek közül az egyik erősen emlékeztet az első hír főszereplőjére.

Ezúttal az UnleashThePhones portál szellőztette meg a hardveres és szoftveres részleteket, amelyek - amennyiben beigazolódik a hír - végre kielégíthetik az erősebb megoldások iránt vágyó felhasználók igényeit. Az első példány egyelőre a Lumia Cityman névre hallgat, ez pedig a már korábban is említett 5,7 hüvelykes, QHD-felbontást támogató kijelzőre épülne, amelyet egy nyolcmagos Qualcomm processzor, a csúcskategóriának megfelelően 3 GB RAM, egy alapesetben 32 GB-os, de microSD révén tovább bővíthető belső tároló, egy 20 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 3300 mAh-s akkumulátor egészítene ki.

A Lumia Talkman egy ennél valamivel szerényebb változat, hiszen itt egy 5,2 hüvelykes, azonos felbontást kínáló érintőképernyőt, egy hatmagos Qualcomm chipet, ám ugyanúgy 3 GB memóriát és 32 GB-os belső tárolót látunk a felsorolásban, amelyet a fenti kamerapáros, valamint egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor tesz teljessé. A forrás szerint a Microsoft mindent elkövet majd annak érdekében, hogy a vastagságot még a Lumia 930-hoz képest is lefaragják, a chipek jó eséllyel a Snapdragon 810 és 808 típust képviselik, a telefonok hátoldalán pedig triple-LED flash segíti majd a kamerákat.

Mindkét példányon már a megjelenés pillanatában a Windows 10 futna, a bejelentésre pedig már néhány héten belül sort keríthetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #3
    Amire varunk, egy uj felsokategoras FOTOS telefon. A Lumia 1020 magasan a legjobb nyers kepminoseggel rendelkezik, de az elavult hardver miatt a fotozas lassu, es tobb uj, magasabb szintu funkcio nem elerheto rajta. Ezert nagyon elkelne mar egy frissites tole, megha a kamera maga ugyanaz is marad, de meg van erositve erosebb hardverekkel.
  • Inquisitor #2
    "amelyet egy nyolcmagos Qualcomm processzor"
    Hmmm. Visszatérnek a 801-hez vagy bevállalják a mostanában nem kicsit vitatható forró fejű 810-et, amivel a többi gyártó szív? Egy csomó eredetileg 810-re váró készülék jött ki inkább 808-al ahogy olvasom.
  • tomboy013 #1
    Remélem azért a 930-ra tökéletesen fogják optimalizálni a rendszert és nem lesz lassú. És ami mégfontosabb, hogy nem fogja lefelezni az akku üzemidőt mint annak idején a 920 estén a 8.1-re váltás.