Gyurkity Péter

Érkezőben a Lumia 640

Brazíliában bukkant fel az olcsónak szánt készülék, amely ismét két változatban jelenhet meg.

A dél-amerikai ország szabályozó hivatalának szerepét ellátó Anatel saját internetes oldalán jelent meg néhány érdekes részlet a Microsoft soron következő készülékéről, amely nagy valószínűséggel a tavaly megjelent Lumia 635 közvetlen utódaként jelenik majd meg. Néhány hardveres adat is napvilágot látott, ám a megjelenéssel kapcsolatban maradtak még kérdőjelek.

A Lumia 640 név mellett ugyanis több komponens is szerepel a portálon, amely szerint a redmondi cég egy újabb olcsónak szánt, ám tűrhető hardvert kínáló megoldást szeretne összeállítani. Megtudhatjuk például, hogy dual-SIM opciót kínálnak majd az új telefon részeként, amely a régióban egyébként is népszerű, hiszen sokan igyekeznek egyszerre két szolgáltató ajánlatait kihasználni. Szerepel még a felsorolásban a HSDPA+ elérés, a WiFi, valamint a Bluetooth 4.0 is, míg az integrált Digital TV az országban szintén nagyon divatos szolgáltatást hivatott egy még szélesebb tábor számára elérhetővé tenni.


A név alapján következtethetünk arra, hogy tulajdonképpen a 630 és a 635 utódáról van szó, ebből azonban az is sejthető, hogy hamarosan felbukkan majd a 645 is, amely jó eséllyel az amerikai felhasználóknak kínálna LTE-elérést. Azt nem tudni, hogy a megjelenés pillanatában a Windows Phone 8.1, netán az új Windows 10 futna-e a készüléken, de a 2500 mAh-s akkumulátor jelenléte a brazil oldal alapján biztosnak látszik. Az ár egyelőre ismeretlen, de ez nyilván nem lesz túlságosan magas.

Sajnos azt nem árulták el, hogy a debütálásra kizárólag Brazíliában, vagy ezt követően más régiókban is sor kerül majd, így ez nagy valószínűséggel a márciusi MWC alatt derül majd ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!