SG.hu

Itthon is kapható a Lumia 640

A Microsoft sokkal inkább a hozzá kapcsolt szolgáltatásokkal, mint műszaki jellemzőivel akarja eladni a telefont.

A 640 ma már átlagosnak számító 5 collos, míg a vele technikailag szinte megegyező 640 XL hatalmas, 5,7 collos készülék. A 720 x 1280 pixeles kijelzők mögött négymagos Qualcomm Snapdragon processzor dolgozik 1 GB memóriával, 2500, illetve a nagyobbnál 3000 mAh kapacitású akkumulátorral. Egyetlen fontos eltérés közöttük a kamera minősége: míg a 640-be 8 megapixeles, addig a 640 XL-be Zeiss optikával ellátott 13 megapixeles modult szereltek. Négy színben (kék, narancssárga, fekete, fehér) lesznek kaphatók, áruk 50 ezer, illetve 70 ezer forint körül alakul értékesítési csatornától függően.


A cég budapesti sajtótájékoztatóján a fentiek mintegy csak mellékesen, a végén hangzottak el, egyáltalán nem ezeket emelték ki, hanem operációs rendszerük funkcióit és a hozzájuk kapcsolt szolgáltatásokat súlykolták. A készülékeken Windows 8.1 fut Lumia Denim frissítéssel. A gyorsnézet képernyő által a felhasználók azonnal értesülhetnek a legfontosabb információkról, az élő mappák pedig a bennük lévő csempék frissítéseit is megjelenítik. Dankovics Tamás régiós termékmenedzsmentért felelős igazgató elmondta, hogy a Windows 10 rendszer szolgáltatásai még ebben az évben elérhetők lesznek a készülékekre.


A cég észrevette, hogy - Nemes Orsolya Y-generációs szakértő szavai szerint - mivel a "mai fiatalok" már szinte folyamatosan online vannak és munkájuk nem választható el szorosan a magánélettől, ezért ezt kell nekik is kiszolgálniuk. Ennek demonstrálására prezentációját is egy projektorral összekapcsolt Lumiáról játszotta le, aminek értékéből némileg levont, hogy miután féltucatszor megszakadt a vezeték nélküli jel, inkább nem is próbálkoztak tovább. "A generáció számára a telefon megszűnt telefonnak lenni, sokkal inkább egy ablak a világra, amin keresztül ő is információkat oszthat meg. A legfontosabb dolog a mobilitás, bárhonnan, lényegében bármit el lehet intézni. Például kifejezetten vannak olyan dolgok, amiket a buszra tartogatok, az emaileket onnan válaszolom meg, így a holtidőt is el lehet tartalmasan tölteni. Teljesen átalakul hogyan és miként dolgozunk." - mondta.

Hogy a Microsoft vásárlói is dolgozhassanak így, június 30-ig egy éves Office 365 Egyszemélyes (Personal) előfizetést biztosítanak a telefonokhoz, amely egy évre 1 terabájtnyi OneDrive online-tárhelyet és egy éven át havonta 60 perc ingyenes Skype-percet is lehetővé tesz. A Lumiák mellett további egy számítógépen és egy tableten is használható számukra egy éven át a legújabb Office programcsomag - ennek értéke így összesen 20 990 forint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #7
    640 xl lte (azt hiszem ds a leírás szerint)
    http://www.edigital.hu/okostelefon/microsoft-lumia-640-xl-lte-kartyafuggetlen-okostelefon-black-(windows-phone)-p476729.html

    kupon:
    http://www.edigital.hu/online_flyer.php?id=470&page=1
    (-15%)

    szerintem a hülyének is megéri:)
  • Gauge #6
    Valahol azt olvastam, h LTE nem lesz kereskedelmi forgalomban itthon....
  • gerocspeter #5
    Én a Média Marktban láttam, ott mind a 2 féle verzó kapható, a sima meg az Xl-es is és most van vmi akció is, úgyhogy elég jó áron adják őket. Nagyon gondolkozom azon, hogy veszek egyet.
  • TBTPumpa #4
    49900 forint körül van az ára (sima 640) a kártyafüggetlen verziónak. Extreme Digital-nál már kapható + 15%-os kupon is van hozzá, aminek felhasználásával 42500 forintba kerül a készülék.
    Szerintem még 50000 Ft-ért is megéri az árát, de így kuponnal (42500 Ft-ért) mondhatni "kötelező" vétel. Több helyen is olvastam már, hogy ár/érték bajnoknak hozták ki ezt a készüléket. És valóban a hardver teljesen ugyanaz, mint a Lumia 730/735 és 830-as modelleknél, csak itt picikét gyengébb a kamera. A 730/735-ös változat 60-70 000 Ft környékén mozog, a 830-as modell pedig 85-100 000 Ft közötti árakon kapható. Ahhoz képest a Lumia 640-et pedig 42500 Ft-ért hozzád vágják (kártyafüggetlenül 2 év garanciával). És hiába gyengébb a kamera (vélhetően a Zeiss optika hiánya miatt), szerintem nem ér meg ez a "feature" 20-40 000 Ft-tal többet, míg a hardver ugyanaz. Ja meg a kijelző nem AMOLED hanem IPS. De ugyanúgy HD és ugyanúgy 720p a felbontása.
    + A Lumia 640 már eleve az új Windows Phone 8.1 frissítéssel van ellátva (és nem mellesleg még 1TB Skydrive "tárhely" is jár hozzá).
    Szóval szerintem ennyi pénzért nagyon is jó vétel ez a kis készülék.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.04.15. 17:49:28
  • Gauge #3
    Szerintem tudnának simán nyilatkozni arról, h mikor lesz kapható kiskereskedelmi forgalomban. De még arról is, hogy a szolgáltatók mikor rakják be a kínálatukba, hiszen erről is megegyeznek minden készülék esetében...
    Utoljára szerkesztette: Gauge, 2015.04.15. 14:53:41
  • Cat #2
    Mindezekhez szerintem a magyarországi leányvállalatoknak nem sok közük van. Függ attól, hogy berakja-e valamelyik mobilszolgáltató a kínálatába, esetleg csinál-e rá valamilyen akciót, a szakboltok meg ugye (xxl gsm és társai) a szürkepiacon mozognak, azaz külföldről ők hozzák be. Arról már nem is beszélve, hogy egy hónapos távlatban a forint/euró árfolyam 295 és 315 között bárhol lehet, ami több ezer forintot jelent.
  • Gauge #1
    Én azt gondolom, hogy a sok technikai faszság teljesen felesleges volt ebben a cikkben, hiszen, már mindehol lehet olvasni a technikai jellemzőkről. Két információ az, amit érdekelt volna:
    1. ár -> erről felületes infót kapunk.
    2. dátum -> mikortól kapható kereskedelmi forgalomban - semmi infó.
    3. hol -> hol lehet majd először megvenni.

    Szal a MS "szakemberei" mindennel foglalkoznak, csak pont azokkal a fontos infókkal nem, amik a vásárlás tervezésében segítik az embereket.

    Kicsit az az érzése az embernek, hogy ők maguk sem bíznak a saját termékükben.


    Utoljára szerkesztette: Gauge, 2015.04.15. 11:51:34