Gyurkity Péter

Alakulóban az új csúcskategóriás Lumia

Szivárognak az hardveres részletek a Microsoft első új csúcskategóriás okostelefonjáról.

A Microsoft jó ideje adós a csúcskategóriás készülékek után vágyó felhasználók igényeinek kielégítésével, hiszen az utóbbi hónapokban kizárólag belépő szintű, illetve alsó-középkategóriás megoldásokat láthattunk a cég háza táján, amivel nyilván az addig legsikeresebb Lumia 520 eredményeit szerették volna megismételni. A platformnak azonban szüksége van új zászlóshajókra is, ezek egyike pedig már alakulóban van.

A Windows Phone táborba tartozó készülékek jelenlegi helyzetét, illetve a táboron belüli piaci eloszlást is kitárgyaló áprilisi AdDuplex jelentésben említést tesznek egy hivatalosan eddig be nem jelentett okostelefonról, amely egyelőre az RM-1085 kódnévre hallgat. Erről mindössze annyit tudni, hogy egy 5,7 hüvelykes érintőképernyőre támaszkodik, amely az 1080p felbontást támogatja, a szoftveres oldalon pedig immár kizárólagos jelleggel az új Windows 10 operációs rendszert futtatja, vagyis a Windows Phone 8.1 már meg sem jelenik ezen a készüléken. Mindezek alapján egy jóval erősebb fejlesztésről van szó, amely ugyan részleteivel már nem kápráztat el minket, ám a platform mellett kitartók nyilván örömmel látják a belépő szinttől való eltávolodást.


Könnyen előfordulhat, hogy a telefon inkább a felső-középkategóriában vitézkedik majd, némiképp a Lumia 830 mintájára, hiszen ma már jóval kevésbé, illetve alig ismert gyártók is piacra dobnak ennél fejlettebb kijelzőket. Más források eközben egy 6 hüvelykes készülék várható felbukkanásáról írnak, amely szintén a Microsoft jóvoltából jelenne meg, bár erről még annyit sem tudni, mint a fent említett példányról.

Bárhogy is legyen, a BUILD-konferencia már közel van, ennek során pedig minden bizonnyal számos eltérő megoldásról lerántják majd a leplet, immár a Windows 10 elrajtolására is készülve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #4
    Nem éppen. Nem olyan jó minőségben és dedikált kameragomb sincs rajta.....
  • tomboy013 #3
    Ott az 532.
  • benőmenő #2
    Még mindig várok egy 620 alternatívára hasonló kijelző mérettel, 4 maggal, 1 GB RAM-mal.
  • Evogordon #1
    Hmm Pont most akarom lecserelni a tobb mint 2 eves htc 8x-emet valami masik Wp-re. Lehet kivarom ezt h milyen lesz.