Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Lumia 435 és a Lumia 532

Ezúttal is olcsóbb készülékekkel újított a Microsoft, kedvező áron kínálva azokat.

Épp a napokban adtunk hírt arról, hogy a Microsoft aranyszínű burkolattal felvértezett Lumia 830 és 930 okostelefonokat mutatott be, rögtön ezt követően azonban két valóban új változat is napvilágot látott, mégpedig ezúttal is az olcsóbb megoldások kategóriájában, ahogy azt az utóbbi időszakban megszokhattuk.

Ezek egyike a Lumia 435, amely számozásának megfelelően a gyengébbik példány. Az okostelefon – amely egyben a 400-as sorozat első példánya – egy kereken 4 hüvelykes kijelzőt kapott, amely 480 x 800 pixel felbontást támogat. Ehhez egy 1,2 GHz-en futó ikermagos Snapdragon 200 chip, 1 GB RAM, egy 8 GB-os belső tároló, egy 2 megapixeles hátoldali és egy elülső VGA-kamera, microSD, WiFi, Bluetooth 4.0, A-GPS, GLONASS, valamint egy 1560 mAh-s akkumulátor társul. Ára a februári megjelenéskor 69 euró körül lesz.


A másik új jövevény a Lumia 532, amely nyilván az 530 frissített változata. Érdekes módon a kijelző, a memória, a belső tároló, valamint az előlapi kamera tekintetében megegyezik a fenti változattal, ám a Snapdragon 200 chip itt négymagos kiszerelésben (és azonos órajelen) jelenik meg, míg a hátoldali kamera egy 5 megapixeles példány. Érdemes ehhez hozzátenni, hogy mindkét telefon Windows Phone 8.1 szoftvert futtat, a Lumia Denim Update, az Office csomag, az Outlook, a Skype, a HERE, valamint egy 30 GB-os OneDrive tárhely kíséretében.


A Lumia 532 szintén februárban várható, ára 79 euró körül alakul majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gerocspeter #5
    Elgondolkoztam, hogy lecseréljem a régi Nokiám egy új 532-re, mivel a Media Marktban most beszámolják az árba. Ráadásul most vasárnap 15% kedvezmény is jár a cuccokra, így azért máris javul az ár/érték aránya.
  • dartois83 #4
    Nekem viszont pont azért esett ki, mivel nincs vakuja. A mostani, androidos telefonomról is hiányolom a rendes LED-es vakut. Talán még az akkumulátor gyenge, főleg egy DUAL-SIM verzióhoz, mindamellett jó lenne az ár/érték aránya. Főleg alien green színben.
  • Sir Cryalot #3
    -brokia
  • Elemir #2
    Nem tudom. 20-25 rongy között ne akarjunk ledet úgy, h nem fog akadni a telefon ennyi pénzért sem.
    Szerintem.
  • CairoJack #1
    Tiszta röhej, hogy a WP-s telefonok felén már nincs LED. Úgy fest ez ma már kő kemény luxusnak számít Microsoftéknál.
    Értem én, hogy ezek a ruppótlan modellek a fejlődő országokba, de akkor sem ezen kellene spórolni. :(