Gyurkity Péter

Érkezőben a Windows Phone 8.1 GDR2

Még az új operációs rendszer megjelenése előtt elérhetővé válik a 8.1 második frissítése.

Az elmúlt napokban és hetekben a felhasználókat elsősorban a Windows 10 közelgő megjelenésének részletei kötötték le, annál is inkább, mert a platform előzetese immár egyes okostelefonokon is elérhetővé vált. A Microsoft azonban nem feledkezett meg a tavaly beígért frissítésről sem, ez az elkövetkező hónapokban bukkanhat fel.

A Windows Phone 8.1 GDR 2 (General Distribution Release 2), más nevén Update 2, a legtöbb WP-okostelefonon jóval korábban megjelent operációs rendszer sorrendben második frissítéseként futhat be, ahogy arról már a tavalyi év vége felé is írtunk. Azt nem tudni, hogy ebből akkor miért nem lett végül semmi, ám most a hivatalos fejlesztői portálon is felbukkant az új változat, amely a jelek szerint néhány hónapon belül jelenik majd meg az erre kiválasztott készülékeken, bár főbb újításait már a március elején esedékes MWC alatt részletesen ismeretnék a nagyközönség előtt.

A GDR2 most közölt listáján többnyire a szolgáltatók és nagyvállalatok számára érdekes új opciókat vehetjük szemügyre, a végfelhasználókat ezen pontok jó része közvetlenül nem érinti. Szerepel itt a Video over LTE egyedire szabásának lehetősége a szolgáltatók számára, az OEM által meghatározott nyitólap hozzáillesztése a felhasználó saját kezdőlapjához az eredeti beállítások visszaállításakor, további ázsiai és afrikai nyelvek támogatása (ez nevezhető a leginkább fogyasztói jellegű változtatásnak), de a szolgáltatók a PolicyManager és a VPN konfigurációja kapcsán is nagyobb szabadságot kapnak majd.

Ahogy azt említettük, a GDR2 változtatásainak hivatalos (végleges) listáját már az MWC alatt megismerhetjük, de a megjelenés még néhány hónapot igénybe vehet, így a debütálás várhatóan nem sokkal előzi majd meg a Windows 10 rajtját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!