Gyurkity Péter

Egyéb piacokon is felbukkan a HTC Butterfly 2

Japán után a globális rajtra is sort kerítene a HTC, az M8-ra hajazó belsővel és vízálló burkolattal.

Csaknem egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy felbukkantak az első képek a Butterfly néven piacra dobandó okostelefonról, azóta pedig több fontos fejlemény is bekövetkezett. A HTC Japánban be is mutatta a készüléket, ott azonban a J Butterfly név alatt jelent meg, míg a globális megjelenésre egészen eddig kellett várnunk.

Amennyiben hihetünk a most kiszivárgott értesülésnek, a Butterfly 2 hamarosan a többi régióban is debütál majd, mégpedig a cég jelenlegi zászlóshajójára emlékeztető hardveres jellemzőkkel, ám ahhoz képest néhány fontos eltéréssel. Amíg a J Butterfly kizárólag a japán KDDI szolgáltató kínálatában volt elérhető, az új jövevény immár a globális színtéren is kapható lesz, egészen pontosan az M8 esetében is látott processzorra és érintőképernyőre támaszkodva, amelyet azonban a sorozat élén álló telefon 4 megapixeles Duo UltraPixel felállása helyett egy 13 megapixeles hátoldali Sony-szenzor egészít majd ki.

A külső burkolat ezúttal az alumínium helyett műanyag alapokra építkezik, ez azonban a forrás szerint egy vízálló változat lesz – hogy ez pontosan mit jelent, az majd nyilván a hivatalos bejelentésből, valamint az azt kísérő további adatoktól derülhet ki. A HTC lépése mindenesetre logikusnak tűnik, hiszen több lap is megemlíti, hogy annak idején a Droid DNA néven megjelenő okostelefon támogatta elsőként az 1080p felbontást, ez a példány kapta később (az egyéb piacokon történő megjelenéshez) a Butterfly nevet, így a cégnek itt bőven van lehetősége az újításra.

Hogy a megjelenésre mikor és milyen áron kerül majd sor, azt egyelőre még nem tudni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PeeTeR #1
    "Droid DNA néven megjelenő okostelefon támogatta elsőként az 1080p felbontást"
    mert fasznak kellett csak a sargakra redukalni a piacot. eu -ban ugy vartak az emberek mint a messiast. ......