Gyurkity Péter

Bemutatkozott a HTC One mini 2

Ahogy azt várni lehetett, a tajvani gyártó bemutatta a nem is annyira miniatűr változatot.

A HTC One M8 elrajtolását követően nem sokkal már felbukkant a pletyka, miszerint a cég dolgozik az okostelefon kisebb változatán, amely várhatóan mini 2 néven jelenik majd meg. A bemutatóra most sor is került, míg a hivatalos megjelenésre a nyár elejéig várnunk kell.

A HTC One mini 2 nagyjából a közvetlen előd koncepciójára épít, vagyis az aktuális zászlóshajó kompakt verziójaként jelenik meg. Ehhez azonban ezúttal egy nem is annyira kicsiny, egészen pontosan 4,5 hüvelykes kijelzőt kapott, amely 720 x 1280 pixel felbontást támogat. Ez tűrhetőnek tűnik, ám a további jelzők alapján is egy kellemes középkategóriás megoldást vehetünk majd a kezünkbe, mégpedig egy 1,2 GHz-en futó négymagos Snapdragon 400 chippel, amelyet 1 GB RAM és egy 16 GB-os belső tároló (ebből 12 GB áll majd a rendelkezésünkre) egészít ki, mi több, a gyártó ezúttal a microSD támogatásáról sem feledkezett meg, így a tároló tovább bővíthető.


A hátoldalon hiányzik az M8 újításaként bemutatott Duo Camera felállás, itt az UltraPixel technológia sem kapott helyet. A 13 megapixeles kamera alkalmazása miatt azonban nem kell sajnálkoznunk, ez nyilván megfelelő minőségű felvételeket készít majd, míg az előlapon egy 5 megapixeles példány helyezkedik el, a BoomSound sztereó hangszórók kíséretében - a megfelelő üzemidőről egy 2100 mAh-s akkumulátor hivatott gondoskodni. A szoftveres oldalon az Android 4.4 fut, ez a cég saját Sense 6.0 kezelőfelületével egészült ki.

A megjelenés három eltérő színben várható (szürke, ezüst, valamint arany), az EMEA-régióban erre júniusban kerítenek sort, az ár várhatóan 400 euró körül lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!