Gyurkity Péter

HTC-zászlóshajó és Microsoft-telefon a WP alá

A Windows Phone 8.1 GDR1 megjelenésére a Microsoft mellett a HTC is gőzerővel készül.

A napokban már írtunk arról, hogy a Lumia 720 hamarosan megkapja saját frissítését, ez pedig már a Windows Phone 8.1 GDR1 verzióra támaszkodna, amely több fontos újítással és bizonyos hiányosságok pótlásával jelenne meg. Ez utóbbit a Microsoft időközben hivatalosan is bejelentette, ám azt is megtudhattuk, hogy a HTC sem szeretne kimaradni a körből.

Ennek megfelelően hamarosan piacra dobják a zászlóshajó szerepét betöltő HTC One (M8) Windows Phone alá szánt változatát, amely a nem túl fantáziadús One (M8) for Windows néven bukkanna fel, valamikor augusztus vége felé. A készülék szintén magával hozná a GDR1 verzió főbb újításait, így itt megtalálható lenne a Voice over LTE (VoLTE) funkció is, az egyéb hardveres jellemzők terén pedig valószínűleg nem sok eltérést találunk majd az eredeti változathoz képest – olyannyira nem, hogy a WP alá szánt példányok is megkapják a maguk különleges, a külső fejlesztők által kiválasztott információkat megjelenítő tokjait.

A Verge eközben arról számolt be, hogy a Microsoft egy további fejlesztéssel készül, amely egyelőre csak a Superman kódnév alatt szerepel a különböző híradásokban. Ez a készülék az úgynevezett selfie-képek készítésére lenne kihegyezve, ehhez egy 5 megapixeles előlapi kamerát kapna, amelyet egy 4,7 hüvelykes érintőképernyő, egy 1,2 GHz-es órajelen futó négymagos processzor, 1 GB RAM, egy 8 GB-os belső tároló, valamint egyéb, ma már többnyire megszokottnak számító hardveres komponensek egészítenének ki.

A megjelenésre – ahogy a Lumia 730 esetében is – az első körben az USA-ban kerülne sor, mégpedig augusztus 20. körül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!