Gyurkity Péter

Képek az Amazon okos­telefonjáról

A friss pletykákat most az első képek is kiegészítették, ezek visszaigazolni látszanak az eddigi híreket.

Éppen a napokban számoltunk be ismét az Amazon állítólagos okostelefonjáról, amelynek legfőbb újítása a több kamera egyidejű alkalmazása, az ennek eredményeként megszülető 3D-megjelenítés, valamint a cég egyedi kezelőfelülete lenne. Most közelebbről is szemügyre vehetjük a készüléket, mi több, megtudhatjuk, hogy két eltérő változat is megjelenik majd.

A BGR oldalán ugyanis felbukkantak az első felvételek, amelyeken a forrás állítása szerint egyelőre a jelenleg rendelkezésre álló prototípus látható. A külső kialakítás ennek megfelelően még nem a végleges állapotokat mutatja, itt meg kell elégednünk a spártai dizájnnal, a burkolat tehát valamikor később nyeri majd csak el végső formáját. A cikkben azonban megerősítést nyer a korábban már emlegetett 4,7 hüvelykes kijelző, amelyet egy közelebbről meg nem nevezett Qualcomm Snapdragon chip egészítene ki.


A listán emellett 2 GB RAM, valamint az 1080p helyett 720p felbontás szerepel, ezzel a készülék erősen emlékeztet a Motorola Moto X okostelefonra. Nagy eltérés viszont az eddig megjelent példányokhoz képest, hogy míg a hátoldalon és az előlapon megtaláljuk a megszokott, elsősorban képkészítésre szolgáló kamerát, ezeket az előlapon további négy társuk egészíti ki, amelyek feladata a felhasználó fejének, valamint szemmozgásának lekövetése, hogy minden szemszögből 3D-megjelenítést biztosítsanak, speciális szemüveg és egyéb kiegészítők nélkül. Ezek gyakorlatilag alacsony fogyasztású infravörös érzékelők, közreműködésük eredményét azonban még nem láthatjuk teljes valójában.

A megjelenést követően nem sokkal a cég egy puritánabb, olcsóbb változatot is piacra dobna, az Amazon azonban egyelőre hallgat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Linkout #1
    Lumia, is that you?