Gyurkity Péter

Motorola: bírósági kudarchoz bambusz Moto X

A gyártó újabb jogi csatát veszített el a Microsoft ellenében, ám eközben kínálatát kibővítette.

A Motorola elbukott egy korábbi ügyben kezdeményezett fellebbezést, miután nem tudta alátámasztani állítását. Ennek köszönhetően a tavaly életbe lépett amerikai importtilalom a helyén marad, ez azonban nem rettentette el őket attól, hogy az egyedire szabható Moto X kiegészítőit egy újabb variánssal egészítsék ki.

Az eredeti, 2012-es döntés értelmében a Motorola 18 különböző termékében engedély nélkül használták fel a Microsoft egyes ActiveSync szabadalmait, emiatt azok további amerikai importját megtiltották. Az ítélet ellen akkor azon az alapon fellebbeztek, hogy a Microsoft Exchange előtt az Apple már a kilencvenes években alkalmazott egy ilyen eljárást a Newton MessagePad esetében, ám a bíróság nem talált erre vonatkozó bizonyítékokat, így kitartott az eredeti döntés mellett.

Érdemes megemlíteni, hogy a két cég egyéb országokban is hadban áll egymással, legalábbis a különböző bíróságok előtt. A Motorola például az Xbox importját szerette volna betiltatni, ez azonban az USA-ban nem sikerült, így itt is fellebbezéssel éltek, míg Európában szintén folytatódik a küzdelem. A Microsoft eközben a maga részéről a vámhivatal elleni külön perében azt kifogásolta, hogy az amerikai hatóságok nem jártak el a korábbi döntésnek megfelelően, vagyis nem alkalmazták a tilalmat, ez az ügy azonban a kormányzat ráhatása következtében elhalt.

A Motorola hivatalos blogja csaknem a bejelentéssel egy időben adta hírül, hogy a Moto X okostelefon immár bambusz hátlappal is szállítható, ezzel tovább bővült a kiegészítők sora. Itt nem utánzatról van szó, a két eltérő mintával választható hátlap azonban 100 dollárral dobja meg a készülék árát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!