Gyurkity Péter

Moto X árcsökkenés és Ascend Mate 2

A Motorola árat csökkent, a Huawei pedig a Mate frissítésével indítana az új évben.

Az immár a Google tulajdonában lévő amerikai gyártó jól kezdte az évet, hiszen bejelentette, hogy az egyénire szabható, hűségszerződés nélkül kapható okostelefonja ezt követően 100 dollárral olcsóbban lesz elérhető, amivel nyilván a növekvő raktárkészleteket szeretnék némileg csökkenteni.

A MoTo X eddig nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem lehet azt mondani, hogy a vásárlók százezrei rohanták volna meg egyszerre a cég honlapját, hogy beszerezzenek egy-egy példányt. Ennek köszönhetően az említett készletek bizonyára fokozatosan bővülnek, ezért is gondolhatta a cég, hogy ideje némileg lefaragni az árakat. Az új ár az alapmodell esetében így 400 dollár, a faburkolattal ellátott változat 500 dollár, míg a nagyobb szolgáltatók kétéves hűség esetén 100 dollárért kínálják az egyedinek mondható fejlesztést.

A Huawei a maga részéről az Ascend Mate második változatával készül, amelyről egyelőre csak külső források számolhattak be. Ezúttal is egy magát jól értesültnek vélő személy osztott meg információkat a nagyközönséggel, többé-kevésbé megerősítve a korábbi híreket. Eszerint a Mate 2 külsejében erősen hajaz majd közvetlen elődjére, bár annál vékonyabb lesz, míg a hardveres oldalon 13 megapixeles hátoldali kamera, 1,6 GHz-en futó négymagos chip, 2 GB RAM, illetve egy 16 GB-os belső tároló szerepel, az Android 4.2.2 és az Emotion UI társaságában.

Az egyetlen eltérés a korábbiakhoz képest, hogy a 6,1 hüvelykes kijelző állítólag ugyanúgy 720p felbontást támogat, mint ahogy azt az elődnél láttuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!