Szekeres Viktor

Már nyáron érkezik az új The Walking Dead-tévésorozat

Még mindig nincs címe a The Walking Dead világában játszódó új zombisorozatnak, de azt már tudjuk, hogy itthon is nyáron, Amerikával egy időben kerül bemutatásra.

Nézed a The Walking Deadet?
  • Igen, eredeti nyelven.
  • Igen, szinkronnal.
  • Néztem, de már kihajítottam.
  • Engem az ilyesmi nem érdekel.
Eddig még csak azt lehetett tudni, hogy van esély egy új The Walking Dead-tévésorozatra, hiszen az amerikai AMC csatorna, az "eredeti" The Walking Dead gyártója első nekifutásra csak pilotforgatási megbízást adott ki a készítőknek. Úgy tűnik azonban, hogy a szkript után az elkészített első rész is elnyerte a döntéshozók tetszését, így az AMC bejelentette a The Walking Dead cím nélküli spinoffjának sorozattá való berendelését - azonnal két szezonra.


Az új The Walking Dead az AMC közleménye szerint nyáron fog debütálni a csatornán, és az első szezon, hasonlóan az anyasorozathoz, mindössze 6 részt fog számlálni. A folytatás viszont már szinte biztos, hogy hosszabb lesz, a tippek 13 vagy 16 részről szólnak. Az epizódok száma attól is függhet, hogy az AMC csak nyáron akarja-e adni a szériát mintegy hídként a The Walking Dead tavaszi és őszi évada között, vagy télen is akar néznivalót kínálni a posztapokaliptikus sorozatok rajongóinak.

A hazai fanatikusok számára az is jó hír lehet, hogy az amerikai premierrel egy időben az új TWD-sorozatot 24 órán belül a 115 tévés piacon jelenlévő AMC hálózatának csatornáin is bemutatják, ami azt jelenti, hogy minden bizonnyal a magyar AMC-n is látható lesz azonnal. (Minderre csak az amerikai AMC közleményéből következtetünk, a hivatalos hazai bejelentésre még nem került sor.) Ez egyébként annak köszönhető, hogy míg az eredeti The Walking Dead nemzetközi jogait a Fox International Channels vásárolta meg (és ezért itthon a FOX-on látható a sorozat), addig a spinoff sugárzási jogaira az AMC Global csapott le.

A spinoff történetével kapcsolatban egyébként még mindig elég nagy a titkolózás, így csak annyit lehet tudni, hogy valamikor az anyasorozat ideje előtt játszódik, jóval közelebb a zombijárvány kitöréséhez, a helyszíne pedig Georgia állam, illetve Washington környéke helyett Los Angeles lesz. Ebből amúgy arra is lehet következtetni, hogy az eredeti The Walking Deaddel mindössze a világon fog osztozni a testvérsorozat, hiszen a jókora földrajzi távolság nem nagyon teszi lehetővé a karakterek "átjárását" - legalábbis a kezdeti évadokban biztos, hogy nem.


Nézni fogod az új The Walking Dead-sorozatot?
  • Igen, mindenképp bepróbálom.
  • Nem, nem érdekel.
A The Walking Dead spinoffjának főszereplője Cliff Curtis lesz, aki egy spanyolajkú családapát fog alakítani, s mellette még kiemelt szerepet kapott Kim Dickens, Frank Dillane és Alycia Debnam Carey - utóbbiak egy egyedülálló anyát és annak két gyerekét játszhatják. A sorozat készítője Robert Kirkman, a The Walking Dead-képregény írója, valamint Dave Erickson, a pilotot pedig Adam Davidson rendezte, aki veterán tévés rendezőnek számít, de természetesen nem Frank Darabont-kaliber. Bár az új sorozat a régi széria írói közül senkit sem vesz át, az executive producerek között megtalálhatóak lesznek a The Walking Dead fő emberei közül páran, például producerként Gale Anne Hurd és David Alpert, valamint Greg Nicotero, a zombik megalkotója, aki maszkmesterből rendezővé lépett elő az évek során.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #15
    Pontosan... basszusolni az oviban szoktunk, na meg a melegek basszusolnak a Kék Osztrigában, mi bazmegelünk. Jó reggelt ;-)
  • zetortraktor #14
    Gonoszak. Basszus. Mi ez, ovi? Gonoszak..., LOL.
  • Tinman #13
    Nem gonoszak, csak túlélők. Bármi áron. De ettől még nem gonoszak. Ok nélkül soha nem tettek még semmi durvát, mindig a saját kis mikro közösségük miatt történtek szélsőséges cselekedetek.

    Glenn, Maggie, Rosita még mindig egyértelműen jó karakterek.
  • Ender Wiggin #12
    "elmossa a JÓ és a ROSSZ közötti éles határt", ja mert kinyírták az összes egyértelműen jó, higgadt, pacifista és tényleg szerethető karaktert. Dale, Hershel, Beth, Tyreese és most Noah-t is. Nálam azzal nem szereznek jó pontot, ha most kitalálják, hogy tulképp végig gonoszok voltak Rickék is. A képregényt csak az elején olvastam, az de megfájdult a fejem, miközben bogoztam, hogy ki merre van a tévében és a rajzokon.
  • Tinman #11
    Olvasd el őket újra és mondd azt, hogy nincs benne önismétlés ;-)
  • zetortraktor #10
    Mivel a képregény kábé 12 éve megy önismétlés nélkül, sőt, kábé mostanság a legjobb, nem, hiszem, hogy gondot okozna az érdekes történetek áthozása a sorozatba.
  • culas25hc #9
    Kíváncsi vagyok, mit tudnak még kihozni ebből a világból. Az eredeti sorozat esetében sem vagyok biztos, hogy még éveken át új és érdekes történeteket tudnak kitalálni, önismétlés nélkül. Bár még pár évadot ki lehet hozni belőle, remélem sikerül majd időben abbahagyni, ha nem is a csúcson, de még annak közelében :D

    Na ehhez képest elindítani még egy sztorit, szerintem nagyon kockázatos vállalkozás. Legalább is ha nem akarják az új karakterekkel, az original szereplők életútját lépésről lépésre végigjáratni, ennek nagyon nem örülnék.

    Az mondjuk tetszene, ha a teljes sztori megmaradna a zombijárvány első napjaiban. A Malevilből ismert apokaliptikus világ témája továbbra is lehetne a TWD sajátja, ez az új pedig a tömegpánikot mutathatná meg közelebbről, a vírus elterjedését. Na ez így tetszene, de még egy szakállat növesztő túlélőcsapat nem érdekel.
  • Tinman #8
    Erre most igény van.

    Egyébként a TWD original series core színészei szerintem nagyon jók, szó szerint pár karaktert rendesen megszerettem. Ráadásul a sorozat érezhetően olyan irányba megy, hogy egyre inkább elmossa a JÓ és a ROSSZ közötti éles határt és valami egészen más jellemző már az alapvetően jónak gondolt főszereplőkre. Ettől pedig működik az egész, még annak ellenére is, hogy tényleg a fő csapásirány önismétlés.

    A játékban nekem egyedül Clem volt mindig nagyon szimpi, a többi? Pffff.
  • Ender Wiggin #7
    "Cliff Curtis lesz, aki egy spanyolajkú családapát". Hurra, remek casting, logikus, hogy latin-amerikai szerepre egy maorit szerződtetnek. Gratula. Már az eredeti WD is mindig ugyanazt ismétli (minden szezonban jön egy vagy két másik banda, akik rosszak, brühühű), én sem értem, hogy miért lenne akkora durranás, hogy mégegy csoport szenvelgéseit mutatják be.
  • Tinman #6
    A Telltale vacak nem azért jó, mert annyira ász lenne a története, hanem azért mert interaktív...