Szekeres Viktor

Januári tévésorozatos kánaán a magyar csatornákon

Remek hónapja lesz a sorozatrajongóknak, hiszen rengeteg új tévés széria indul el az elkövetkező napokban a hazai csatornákon.

Hány sorozatot nézel a magyar csatornákon?
  • Egyet sem.
  • Egyet vagy kettőt.
  • Legalább ötöt.
  • Az egész évet nézve legalább 5-10-et követek.
  • Több, mint 10-et.
Az elmúlt években a hazai sorozatrajongók szeme egyszerre sírt és nevetett. Sírt, mert az országos csatornák sorozatkínálata meglehetősen szegényessé vált, már ami a főműsoridőt illeti: a TV2 mindössze az NCIS-t hagyta meg az étlapján, az RTL Klub pedig jó ideje csak az évek óta adott krimisorozataival traktálja a nézőket (Dr. Csont, Castle, A mentalista, Helyszínelők, Miami helyszínelők). Az M1 pedig időnként ugyan próbálkozik új szériákkal, azonban azok többsége vagy kései időpontban, esetleg az M2-n köt ki, vagy színtelen-szagtalan európai nyomozós széria.


A fentiek ellenére szerencsére volt és van is minek örülnünk sorozatos fronton, hiszen a magyar kábelcsatornák mindent megtesznek azért, hogy lecsapjanak a legmenőbb amerikai sorozatokra, melyek ha nem is hoznának az országos adókon 1 millió fölötti nézőszámot, a kisebb tévék műsorát gazdagítva, szerényebb elvárások mellett kifejezetten jól teljesíthetnek. Elég csak az HBO, a VIASAT3 és VIASAT6, az AXN, valamint a Comedy Central kínálatára gondolni, de az RTL és a TV2 kábelcsatornáin is sok új széria kerül bemutatásra.

Januárban azonban végre megemberelik magukat az országos kereskedelmi tévék is. Például az évad egyik legmenőbb sorozata, a Katherine Heigl főszereplésével készített, egy CIA-elemző munkájáról szóló Az elnök árnyékában (State of Affairs) a TV2-n egy kiemelt vasárnap esti időpontban startolt el, hogy aztán hétfőn folytatódjon. Január nyolcadikán, csütörtökön egy kanadai krimisorozat, Az indíték (Motive) is elstartol a TV2-n, mely krimi különlegessége, hogy nem a gyilkosok személye a kérdéses benne, hanem tettük oka. (Érdekesség, hogy a VIASAT két hétre rá ugyancsak elkezdi adni a szériát, a saját szinkronjával.)


Az RTL Klub sem akar lemaradni a TV2 mögött, hiszen a csatorna majdnem minden hétköznapra betárazott valamilyen újdonságot, köztük olyanokat, amikre már elég régen várnak a sorozatrajongók. Hétfő éjszakánként kerül adásba a Piszkos csapat (Breakout Kings) A szökés egyik írójától. A börtönös tematika marad, ezúttal egy fegyenc csapat fog szökdöső rabokat elkapni büntetésük enyhítésének reményében. Szerdánként Furcsa páros (The Good Guys) címmel egy új, hihetetlenül vicces akciókrimi került adásba Colin Hanks és Bradley Whitford főszereplésével, előbbi egy igazán modern, eminens rendőrt alakít. utóbbi pedig egy kifejezetten régimódi zsarut. Csütörtökön A titkok otthona (The Gates) nyílik meg az érdeklődők előtt, a sorozat egy zárt, kertvárosi közösségről szól, melynek lakóival valami nem stimmel, nem véletlenül természetfölötti a műfaja a sorozatnak. Péntekenként pedig a Szulejmán sikerét próbálja reprodukálni az RTL Klub egy új török szappanoperával, a Szerelemben, háborúban (Kurt Seyit ve Sura) cíművel.

A legtöbb premiert januárban az HBO csatornái fogják szállítani. A Web-terápia (Web Therapy) 4. szezonja már elindult kedden, de jövő hétfőn, január 12-én további régi és új sorozatok lesznek láthatóak a fizetős adón. Visszatér a Keresem... (Looking) a 2. évaddal, Csajok (Girls) a 4. évaddal, a Meg-boldogulni (Getting On) is folytatódik az első szezonját követően, valamint elindul egy új, komikus kapcsolati dráma, az Együttlét (Togetherness). Ha pedig mindez nem lenne elég, vagy valaki nem nézőkben független filmes érzést keltő szériákat kedveli, január 18-tól ráfügghet A hajsza (The Fall) 2. évadára, a Jamie Dornan és Gillian Anderson főszereplésével készített sorozatgyilkosos dráma otthona továbbra is a Cinemax lesz. (Az ínyencek pedig csütörtökönként egy zenei dokusorozatot is láthatnak Foo Fighters: Sonic Highways címmel Dave Grohl készítésében.)


Természetesen nem csak a fent említett, több újonnan induló és visszatérő szériát sugárzó csatornákon láthatunk premiereket, hiszen máshol is indul egy-egy újdonság. Például a magyar AMC a tavalyi év legjobb sorozatát, a Fargót kezdi el adni január 28-án, a Paramount Channel pedig január tizedikén mutatja be itthon a Fekete vitorlák (Black Sails) című kalózos drámát. Az M1 egy, a Szívek szállodája közönségére kalibrált kisvárosos dramedyvel rukkolt elő minden hétköznap kora este, még a Híradó előtt, ez a Szívek doktora (Hart of Dixie)

A fenti kínálatot elnézve tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy a sorozatok rajongói el lesznek kényeztetve az év első hónapjában, s természetesen a folytatást illetően sem érdemes aggódni, ugyanis februárban többek között új részekkel érkezik a FOX-on a The Walking Dead 5. szezonja, Az Álmosvölgy legendája (Sleepy Hollow) 2. évada, a Cinemaxon pedig útnak indul a Banshee 3. évad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SirBubu #13
    de akkor mégis milyen gyártású filmeket nézel, ha amerikaiakat nem?
  • Austin Bailey #12
    kb az összes filjük nézhetetlen, és nincs szükségem rá, hogy rámerőltesd a véleményedet.
  • SirBubu #11
    tehát erről nem nyitnék vitát, hisz ez axióma:
    nézhető filmet CSAK az amerikaiak képesek csinálni

    kiegészítés:
    -nem minden filmjük nézhető
    -másoknak is sikerült már nézhető filmet csinálni
  • Austin Bailey #10
    én semmiképpen sem nézek amerikai filmeket. (amennyiben a sorzatokat nem veszed ide) Az összes közül a legszínvonaltalanabbak.
  • SirBubu #9
    nem kicsit ribancos az a csaj legfelső képen szerintem, még a szeme se áll jól

    (szerk.) amúgy meg ha már film, akkor az legyen minimum amerikai, ilyen egyszerű a képlet
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2015.01.10. 11:20:07
  • kalapos01 #8
    Ki a szart érdekel, hogy Amerikában nézték vagy nem? Te ez alapján választasz sorozatot? Jó volt? Igen. Akkor meg? Az a lényeg. Az, hogy nyáron ment és eleve be sem kapcsolták a tévét, nem jelenti azt, hogy ne jött volna be nekik, ha nézik.
  • grebber #7
    The Gates- 2010-es sorozat és bukta volt. Ez igen ezt nagyon muszáj műsorra tűzni.
  • rajdi #6
    Én is csak azokat nézem amik nem tartoznak a top sorozataim közé, de azt is csak úgy, hogy felveszi az IPTV-m, és később nézem meg amikor akarom, a reklámokat áttekerve. A "prémium" sorozataimat csak a netről, HD minőségben, és van amelyiket eredeti hanggal, nem szinkronnal!!
  • xido #5
    csatlakozom..rengetegbe beleszarnak,hogy folytassák/befejezzék...megvágják..stb..stb..
    magyaron/magyarul csak háttérbe ha már láttam de épp odakapcsolok :)
  • Narxis #4
    Ennyi.