Szekeres Viktor

A Marvel a mozik után a tévét is meghódítja?

Az Agents of S.H.I.E.L.D. után érkezik az új tévés, élőszereplős Marvel-széria, mely sikere érdekében még Hangyaembert is bevetik. Tavasszal pedig jön a harmadik sorozat.

Nézed az Agents of S.H.I.E.L.D.-et?
  • Igen.
  • Néztem, de béna volt.
  • Nem.
Amerikában kedden este, azaz magyar idő szerint szerdán hajnalban debütál a Marvel Studios új, élőszereplős tévésorozata, a Marvel's Agent Carter. A bemutató ráadásul dupla hosszúságú lesz, rögtön az első két részt láthatja a közönség. Ráadásul ezt a stúdió még a Hangyaember (Ant Man) első előzetesének reklámszünetben történő sugárzásával is megtámogatja a minél nagyobb kezdő nézettség érdekében. (A siker rá is fér a Marvel tévés tagozatára, hiszen az Agents of S.H.I.E.L.D. szerepése nagy csalódás, nem sokan nézik és hiába minden próbálkozás, a sorozatot már az elején ott hagyó Marvel-rajongókat nem sikerült visszaszerezni.)


A Marvel's Agent Carter 1946-ben játszódik, főhőse pedig egy ügynöknő, aki partvonalra kerül szakmájában, amikor hazatérnek a frontról a férfiak. Az adminisztratív munkával való küszködése mellett ráadásul az ügynöknek még a kor Amerikájában is helyt kell állnia egyedülálló nőként, miután elvesztette élete szerelmét, egy bizonyos Steve Rogerst, alias Amerika kapitányt. a remény akkor csillan fel, amikor egy régi ismerőse bajba kerül és minden idők leghalálosabb fegyverének piacra dobásával vádolják meg. Az ügynöknő inasa segítségével hozzálát a nyomozáshoz.

A Marvel's Agent Carter nem klasszikus, 22 részes évaddal fog operálni első nekifutásra, hanem mindössze 8 epizódossal, ugyanis a sorozat elsődleges feladata a Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. két etapja közti 2 hónapos űr kitöltése. A képregénysorozat főszereplőjét Hayley Atwell alakíthatja, aki az Amerika kapitány: Az első bosszúállóban is játszotta Carter ügynök karakterét. Mellette állandó szerepben olyan színészek tűnnek fel, mint Dominic Cooper (természetesen ő ismét Howard Stark lesz), Chad Michael Murray, Enver Gjokaj, Lyndsy Fonseca, James D'Arcy, Costa Ronin és Shea Wingham.

A szereplők közül elsődként D'Arcy karakterének nevét érdemes megemlíteni, ő Edwin Jarvis lesz, aki a Vasember-nézőknek ismerős lehet. De a keményvonalas képregényesek ugyancsak felkaphatják a fejünket Wingham karakterének nevére (Roger Dooley ügynök lesz), valamint arra, hogy Costa Ronin egy bizonyos Anton Vankót alakít majd, aki természetesen a Vasember 2-ből Mickey Rourke alakításában ismert Ivan Vanko rokona, a képregényes kánon szerint pedig ő volt az első Crimson Dynamo.


Érdekel az Agent Carter?
  • Igen.
  • Ha jókat írnak róla, bepróbálom.
  • Nem.
És, ez még mindig csak a kezdet. Miközben a moziban a Marvel hatalmas fölénnyel jár a DC előtt, a tévében DC-fölény figyelhető meg - legalábbis mennyiségi szempontból, köszönhetően az olyan szériáknak, mint az Arrow, a The Flash, a Gotham és a Constantine. De a Marvel mindent bevet a térnyerés érdekében, hiszen jelenleg több tévésorozaton is dolgoznak, melyek közül az első, a Daredevil tavasszal kerülhet bemutatásra. Ezt már biztos követni fogja 2016-ban egy Jessica Jones-sorozat, 2017-ben egy Iron Fist-széria, 2018-ban Luke Cage saját sorozata, 2019-ben pedig a The Defenders. És akkor még a többi, jelenleg titkos projektről még nem is ejtettünk szót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BrockSamson #7
    Az AoS uj evada kifejezetten szorakoztatora sikerult, vegre van benne igazi akcios/kemkedos vonal, meg par fordulat is. Ennel sokkal benabb sorozatok is megeltek 5+ evadokat, sajnalnam ha lelonek.
  • WoodrowWilson #6
    Igen, az első részek annyira borzalmasak voltak, hogy nem csodálom, hogy sokan feladták. De a Cap2-höz kapcsolódó dolgokhoz érve már kifejezetten élvezhető lett. Remélem tanultak a hibából, és az Agent Cartert már erősebben kezdik, főleg, hogy eleve csak nyolc rész lesz.
  • Zsoltika 007 #5
    Az eleje tényleg halovány lett, de tovább nézve kimondottan jó kis sorozat lett belőle. Én nagyon várom a folytatást.
  • Nuki #4
    Kár, hogy ilyenre sikerült a sorozat eleje, ugyanis a vége szerintem jó (meg merem kockáztatni, hogy izgalmas is) lett.
  • gombabácsi #3
    bár van ilyen a tévében, úgy hívják hogy barátok közt
    bár még az is igényesebb ezeknél :D
  • Tikal #2
    egyetértek.. ez az Agents of S.H.I.E.L.D. egy nagy darab híg fos, kb szerda délután 1700 órai műsorsávba való...
  • RAZOR27 #1
    Lehet nem a legjobb ötlet ennyi mindent a nézőkre zúdítani. Inkább a minőségen csiszoljanak mert a filmek és a sorozatok között ég és föld a különbség.