Szekeres Viktor

Kegyetlen vérengzés a tévésorozatok között

Majdnem két tucat tévésorozat végét jelentették be az elmúlt napokban. Lássuk, hogy mely szériákból nem készül többé új epizód.

Amerikában május közepén szokták bejelenteni a nagy, országos lefedettségű tévécsatornák (NBC, Fox, ABC, CBS, CW), hogy mely pilotokból rendelnek be sorozatokat. E bejelentések kísérőjeként pedig arra is fény szokott derülni, hogy mely, jelenleg futó sorozatok folytatódhatnak a következő szezonban, s hogy melyeknek nem tudnak helyet szorítani az új műsorrendben - ez utóbbiak zömét természetesen azonnali hatállyal meg is szüntetik. A berendelésekkel kapcsolatban már több hírt is írtunk, de a nézőket az talán jobban érdekli, hogy mely kedvencükre vethetnek keresztet.


A vérengzést a Fox csatorna indította el, mely előbb megszüntette az Emberi tényező (Almost Human) című krimijét, majd pedig három komédiát is "kivégzett", a Dadset, az Enlistedet, a Surviving Jacket, valamint a Rake című ügyvédes drámát is. Ezen sorozatok csatlakoztak az évad közben befejeződött Nevelésből elégségeshez (Raising Hope), mely négy szezon befejeztével szenderült jobb létre.

Szokás szerint sokkal nagyobb vérengzést rendezett az ABC csatorna, mely jobbára újonc sorozatokat szüntetett meg. A Betrayal, a Super Fun Night, a Lucky 7, a Mixology, a Trophy Wife, a Once Upon A Time in Wonderland, a Killer Women és a Mind Games már nem fog visszatérni. De ugyancsak nem készül több rész például a The Neighbors, illetve A kondom el van vetve (Suburgatory) című komédiából.


A CW csatorna jóval kevesebb sorozattal rendelkezik, így csak három széria rajongóinak kell szomorkodniuk. Ősztől nem folytatódik A kiválasztottak (The Tomorrow People), nem lesz több Star-Crossed és megszűnik a Carrie naplója (The Carrie Diaries) is. Előbbi két sorozat újonc volt, 22, illetve 13 részt ért meg, utóbbi pedig második évados szériaként búcsúzik a közönségtől.

Ugyancsak viszonylag visszafogott volt a CBS csatorna, főleg, hogy évad közben több, mint egy tucat folytatását is berendelte. Mivel a CBS jóval kevesebb új sorozatban gondolkodik, természetesen sok megszűnésről sem számolhatunk be. Nem érheti meg a második szezonját a Josh Holloway főszereplésével készített Intelligence, a túszejtős-összeesküvős Hostages, Robin Williams komédiája, az Eszementek (The Crazy Ones) valamint a korábban megszüntetett We Are Men.


A minimális számú húzósorozattal rendelkező NBC bejelentései sem voltak mentesek a vérengzéstől. A csatorna természetesen jó pár újoncától megszabadult (Dracula, Crisis, Believe, Sean Saves The World, Welcome To The Family, The Michael J. Fox Show), de ők is döntöttek már meglévő sorozatok megszüntetéséről. Ezek közül az egyik legfájóbb talán a Revolution kaszája, de a posztapokaliptikus szériát a második szezonjában valóban nagyon kevesen követték figyelemmel. Talán, ha jobban odafigyeltek volna a minőségre.

Persze a sorozatok rajongóinak nincs miért aggódniuk, hiszen ősztől megint több tucat újonc érkezik, s ezek nagyjából egynegyede meg is fog ragadni és folytatódhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #14
    a másik az epizódok sorrendjének csereberéje, így kinyírva a fokozódó hangulatot.

    Ezt en sem ertettem soha. A Firefly-t is tobbek kozott ezzel tettek tonkre.
  • Inquisitor #13
    Nem értek egyet. Az Almost Human első szezonjának volt 5-6 jó része is. A sorozatnak két baja volt, az egyik az, hogy minden epizódot más írt (miért?), a másik az epizódok sorrendjének csereberéje, így kinyírva a fokozódó hangulatot. A jobb részek íróját (íróit?) kellett volna megtartani és folytatni velük, de csak velük. A biodíszlet női "főszereplőt" meg szépen kiírni a második szezon elején. Most már mindegy.
    Ha tényleg gyenge eresztést akarunk mellé tenni, akkor ott van az Intelligence, ahol egy rohadt jó ötlethez sikerült olyan forgatókönyvet és karaktereket írni, ami mellett egy alacsony költségvetésű gyerek rajzfilm is sziporkázóan tudományos, ötletes és hihető.
  • Papichulo #12
    A Farscape oriasi bukas volt? Akkor miert keszult belole 4 season plusz egy lezaro film??? Szerintem nagyon jo kis sorozat volt, egyedi vilaggal.

    A Sliders elso 2 seasonja remek volt, de aztan tulzottan elment egy nekem nem tetszo iranyba.
  • paby88 #11
    Hát az a revolution jól indult aztán jól beleszartak azzal az idegesítő kis picsával jaj de tenyérbemászó stílusa volt azért is hagytam abba...
  • Ender Wiggin #10
    @Mardel: dettó. A Sliders nagyon jó volt. És mindent elkövettek, hogy legyen folytatás, hisz annak ellenére, hogy előre tudták, hogy kasza lesz, mégis "cliffhangerrel" ért véget az 5. szezon. És az egészet a Sci-Fi cseszte el. A negyedik szezon a csatorna legnézettebb showja volt, ők mégis kivonták a pénzt, hogy elkezdjék a Farscape-et, a Second Wave-et (ezek voltak magyar tévében is) és a Welcome To Paradox-ot. A Sliderst pedig csak ismételgették. Aztán pár hónap múlva kiderült, hogy mindhárom új műsor óriási bukás amerikában, de addigra a főszereplő (aki egyben rendező, író és producer volt) Jerry O'Donnel már aláírt más csatornákhoz. Mivel amit felajánlottak neki, nem felelt meg, nem tért vissza. Ezért a karakterének lezárására valami kromaggos átalakulást akartak, amit összefabrikáltak volna kivágott jelenetekből. Erre O'Connell hozta az ügyvédeket és lett helyette az hótt baromság az ötödik elején. Meg aztán Rhys-Daviest (Arturo) kirúgták, mert kritizálta az írókat, Kari Wiurer kitúrta Sabrina Lloydot, szóval ez már csak veszett fejsze volt a végén...
  • csulok0000 #9
    Régen is pontosan így volt mint most. Annyi hogy most több olyan sorozatot is tudsz nézni amiről korábban nem is hallottál volna. Régen is volt zsákszámra olyan sorozat mely nem jutott túl az első 2 évadon. Akkoriban is csak néhány volt ami megérte a 7-10 évadot.
    Csupán annyi a különbség hogy 5-10 évvel ezelőttig a tévében csak a azokat a sorozatokat adták le amik már bizonyítottak külföldön.
  • Mardel #8
    Nekem anno a sliders jobban tetszett mint a csillagkapu, kar hogy ez csak 5 evadot elt meg.
  • Mardel #7
    Draculat sajnalom, nekem bejott. A tomorrow peoplebol a 7. resz korul maradtam le, de akkor mar nem potlom be az elmaradast ha elkaszaltak.
  • Sir Quno Jedi #6
    Suburgatory kiváló kis sitcom volt, több évadot is megért. Intelligens poénokkal, parádés színészekkel. A Tomorrow People egész összeszedte magát a vége felé, mint ahogy a Star-Crossed is. Az Almost Human pedig kiváló kis régimódi sf sorozat volt, szépen felépítve.

    Kár értük.

    Wonderland spinoffnak nagyon gyenge lett, épphogy nézhető. Ellenben a Believe egész jól indult, csak aztán szokásos sorozatbetegségbe fulladt. Filler részekkel nem jutsz messzire.

    Ezekért kevésbé kár. Pedig Believe az akár hosszabb távon is érdekes lehetett volna.
  • yamato41 #5
    Mingygyáááá a kardomba dőlök. Szörnyű. Katasztrófa. Namosmilesz?
    Kaptafaszarok. Mindegyik. Van ember, aki ezekért "rajong"? Ja, persze, a fogyasztói társadalom panem et circensese.