Szekeres Viktor

Folytatódik a Twin Peaks

Nem feldolgozás vagy reboot, hanem klasszikus folytatás lesz az új Twin Peaks-sorozat, amit David Lynch fog készíteni.

Láttad a Twin Peakset?
  • Igen, végignéztem.
  • Elkezdtem, de nem jutottam a végére.
  • Még nem.
Az amerikai Showtime csatorna bejelentette, hogy feléleszti, illetve egész pontosan folytatja a Twin Peaks című krimisorozatot. Az itthon is hihetetlen kultusznak örvendő széria limitált sorozatként fog visszatérni a képernyőre 2016-ban, kilenc epizód erejéig, készítői pedig az eredeti sorozatot is jegyző Mark Frost és David Lynch lesznek - Lynch az írás mellett rendezőként is közreműködik az összes részben. A történet még véletlenül sem reboot vagy modern környezetbe helyezett feldolgozás lesz, hanem szerves folytatása az 1991-ben véget ért sorozatnak.


Bár 2001-ben Mark Frost kijelentette, hogy nincs realitása annak az ötletnek, miszerint folytatódjék a Twin Peaks, egy friss interjúban az író elmondta, hogy pár éve egy közös ebéd során kezdett el ötletelni Lynchcsel egy esetleges folytatásról. Mindez többek között annak apropóján történt, hogy Laura Palmer az eredeti sorozatban ígéretet tesz Cooper ügynöknek arra, hogy 25 év múlva találkozni fognak - és ez a 25 év 2016-ban fog letelni.

A Twin Peaks felújításával kapcsolat pletykák először a gyűjteményes DVD és Blu-ray kiadás nyári megjelenésekor kaptak szárnyra, amikor arról olvashattunk, hogy David Lynch valami extrát forgat a lakossági forgalmazásban megjelenő kiadványra. Múlt hétvégén pedig a Twitterezők kezdtek el zsizsegni, hiszem Frost és Lynch egy Cooper-idézetes hashtaggal ugyanazt a visszatérésre vonatkozó mondatot írták meg pontban 11:30-kor, amikor a sorozat főhőse is megérkezik a rejtélyes kisvárosba. Arról nem is beszélve, hogy ezt követően sokan azt is felfedezték, hogy Mark Frost elkezdte Twitteren követni Trisha Cardosót, a Showtime csatorna PR-vezetőjét, aki viszontkövette őt.

Arról persze egyelőre nincs információ, hogy ki tér vissza az eredeti szereplőgárdából, de a régi színészek közül a Dale Coopert alakító Kyle MacLachlan és a Shellyt játszó Madchen Amick is rejtélyes tweetekkel reagált a hírre, az ő visszatérésük mindenképpen papírforma lenne. A készítők ezzel kapcsolatban csak annyit mondtak el, hogy azok sem lesznek csalódottak, akik régi ismerősöket akarnak viszontlátni a képernyőn, s azok sem, akik új karakterekre vágynak.

A Magyarországon is nagy sikerrel sugárzott és az M1 által nemrég megismételt Twin Peaks annak idején 1990-ben hatalmas, 30 millió fölötti nézettséggel debütált az ABC csatornán és valódi jelenség vált belőle. Azonban ez az időszak nem tartott sokáig és a csökkenő nézettséget látva az ABC csatorna elkezdett nyomást gyakorolni a készítőkre, hogy azok oldják meg a sorozat központi rejtélyét, fedjék fel Laura Palmer gyilkosának személyét. Erre végül a második évad első felében, a 15. részben sor is került. Más kérdés, hogy a csatorna taktikája nem vált be, hiszen a legtöbb néző ekkor hagyta ott a Twin Peakset, mely az egyik legkevésbé nézett szériává vált, így a szezon végén természetesen meg is szüntették.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ragnaar #8
    Jah, Az utolsó akcióhős aranymálna jelölésekről nem tudtam. Szerintem legalább kb. True Lies színvonalú film volt.
  • zetortraktor #7
    A Predator régebbi, de az sem volt nagy siker, viszont az Akcióhős sokat emlegetett bukta volt anno, pedig tök jó film annak ellenére, hogy csomó Arany Málnára jelölték.
  • Ragnaar #6
    Az utolsó akcióhőst nem nevezném kifejezetten bukásnak.. Aztán ott van a Predator is , bár az lehet, hogy régebben volt mint 20 éve. A "minden filmje kasszasiker" azért valóban túlzás.
  • zetortraktor #5
    Szerintem te kevered őt valakivel. Mikor volt neki minden filmje kasszasiker? 20 éve olyan bukásokat csinált, mint a Junior, Ovizsaru meg Az utolsó akcióhős. Svarcinak kábé két nagy sikerű filmje volt, a True Lies meg a T2. Bár tény, hogy akkor sikeresebb volt, mint mostanság.
  • Amergin #4
    Swájcinéger 20 éve volt istencsászár a mozikban, minden filmje kasszasiker volt.
    Most meg ugyanabban az akcióhős szerepkörben az összes egykori "riválisával" (Stallone, stb...) együtt sem képes teltházat összehozni.
    Maradona is nagy sztár volt egykor, de most az öregfiúk meccsen lenne csak esélye. Szóval lehet próbálkozni a Twin Peaks-szel is csak nem kell csodálkozni, ha megbukik. Kétszer ugyanabba a folyóba ugyebár...
  • Ender Wiggin #3
    annó alig vártam, hogy kiderüljön valami. de nem derült. és én hülye a lost-tal is beszoptam ugyanezt.
  • Ragnaar #2
    Nemrég volt az M1-en esténként a teljes szériát leadták, ha jól tudom. Minden idők egyik legjobb sorozata szerintem. Viszont ha folytatás akkor.. spoilerezni nem akarok, ha esetleg valaki nem látta végig. Teljesen jó, hogy lesznek új karaktetrek is a régiek mellett, kíváncsian várom.
  • gothmog #1
    "a Dale Coopert alakító Kyle MacLachlan és a Shellyt játszó Madchen Amick"
    Amennyire emlékszem, rajtuk kívül alig maradt életben valaki a főbb szereplők közül.