Szekeres Viktor

A The Walking Dead 5. évad premierje üti az egész 4. évadot

Megnéztük a The Walking Dead 5. évados premierjét és kijelenthetjük, hogy a készítők olyan messzire merészkedtek, mint tévében nagyon ritkán szoktak.

Nézed a The Walking Deadet?
  • Igen, eredeti nyelven.
  • Igen, szinkronnal.
  • Néztem, de már kihajítottam.
  • Engem az ilyesmi nem érdekel.
A The Walking Dead ötödik szezonja Amerikában magyar idő szerint október 13-án, hajnal három órakor veszi kezdetét, itthon pedig még ugyanazon a napon 21:50-kor (és 00:15-kor) láthatjuk az évadnyitó epizódot szinkronizálva csak és kizárólag a magyar FOX csatornán, vagyis még 24 órát sem kell várnunk rá. (Jelenleg a FOX egyébként gyorsított tempóval, heti négyes csomagokban a negyedik évad részeivel jelentkezik.)


A "Nincs menedék" baljóslatú címet viselő részben a hivatalos leírás szerint "megismerjük Terminus lakóinak valódi indítékait, a csoport pedig kényes helyzetben találja magát. Vajon sikerül együttműködniük?. Mindez nem túl konkrét, azonban mivel a FOXnak köszönhetően már láttuk a szezonkezdő részt, így további információkat is elárulhatunk az epizódról

Természetesen az első részben majdnem minden, a 4. évados fináléban felmerült kérdésre választ kapunk, némelyik talán meg is lepi majd a nézőket. Nagyobb rálátásunk nyílik Terminusra, annak lakóira, illetve az ő szándékaikra, de a történések nem csak erre a helyszínre fognak korlátozódni, sőt, igen sokkoló visszaemlékezéseknek is szemtanúi lehetünk. Ami mindenképpen kiemelésre érdemes, az a nyitójelenet, ami a végletekig feszült, pörgős és olyan szinten brutális, amilyen talán még sosem volt a The Walking Dead, és a folytatásban. Valahol csodálkozunk is azon, hogy ezt Amerikában minden további nélkül adásba merik engedi. (És ezzel párhuzamosan elgondolkozunk, hogy ugyan mi mindent kellett kivágni, míg adásba kerülhetett így.)

Amellett, hogy látjuk a szezonzáró rész következményeit, a nyitány természetesen nagyjából azt is belövi, hogy a folytatásban mire kell számítani, de aki megnézi az 5. évados előzeteseket, annak erről nagyjából lehet némi fogalma. S már e rövid villanások alapján is megállapíthatjuk, hogy a készítők nem nagyon tervezik visszafogni magukat, és persze azért abban is reménykedhetünk, hogy a hentelés közepette jut idő az új szereplők bemutatására, valamint az ismert karakterek elmélyítésére.


Az évad elé annyit még érdemes megjegyezni, hogy a jelenlegi szereplőgárda újabb bővítésen esik át. Amellett, hogy visszatér kiemelt szereplőként Andrew Lincoln (Rick), Norman Reedus (Daryl), Steven Yeun (Glenn), Lauren Cohan (Maggie), Chandler Riggs (Carl), Emily Kinney (Beth), Danai Gurira (Michonne), Chad L. Coleman (Tyreese), Melissa McBride (Carol), Sonequa Martin-Green (Sasha), valamint a hozzájuk az előző évad során csatlakozó Michael Cudlitz (Abraham), Lawrence Gilliard Jr. (Bob) és az ötödik évadra állandó szereplővé váló Alanna Masterson (Tara), valamint Christian Serratos (Rosita) mellett az új részekben Andrew J. West (Gareth) és Seth Gilliam (Gabriel atya) is a csapat tagjává válik.

Azt pedig el lehet képzelni, hogy 16 kiemelt karakter közreműködésével miféle vérengzést lehet csapni. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha eddig nem is volt mindig igaz, most 100%-ig bizonyítást nyer az a kijelentés, miszerint senki sincs biztonságban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bari06 #12
    Én úgy kb a 2. évad végénél találtam rá. Gyorsan behoztam, a lemaradásomat (közben rá szoktattam a családot is, állandóan az ment a tévében :D), és mi után kijött magyarul úgy is megnéztem, sok hang fura volt, de nekem Hershel, meg Dale, hangja kifejezetten tetszett. Simán meglehet szokni.

    Így én nem tudok szavazni. :(
  • kisokka #11
    Kakinak tűnik. Megszokás kérdése és az, hogy ki melyik verzióval kezdte el nézni.
  • TomecK #10
    Szerintem nem fikáztuk walking dead-et, a szinkront fikáztuk, de az tényleg egy kaki.
  • sárkánylovag #9
    Én meg azt kívánom hogy a Walking Dead-től meg a Trónok harcától soha ne legyen rosszabb sorozat. Értem én hogy kritizáljátok de ez Amerika két legjobb sorozata.
    Akkor többi sorozatra milyen kritikusok lehettek ?:O)
    Az meg hogy Magyarországon nincs igazi sorozat kultúra, és dr csont, helyszinelők meg szulejmán és társai mennek, az elszomorít de sajna a rossz szinkronoknak is a következménye. Kis szinkronstúdiók "ócsón" megcsinálnak mindent.
    Meg kellene promotálni a sorozat szereplőit is. Mikor láttál a walking dead egyetlen egy szereplőjével is riportot magyar tévékben ?
  • zaki #8
    Jesszusom ezt a gany szinkront, te atyauristen :D
  • Psylocyber #7
    Fergeteges kiejtés, dö vókin ded! haha, mondjuk nem rosszabb, mint a sétáló halottak. vagy akkor már járóhalál:)
  • kisokka #6
    Szerintem jó volt a 3-4. évad, ha már addig nézted, mindenképpen adj esélyt a többire.
    Egy gond van ezekkel a sorozatokkal, hogy egy idő után monotonnak tűnhetnek. Az a baj, hogy minden évadnál egyre nagyobbat akarnak ütni, egyre meglepőbb fordulatokat akarnak belevinni, de ezek a fordulatok pár alkalom után már kiszámíthatóak lesznek. Pont abba fordul át egy sorozat, amit görcsösen el akarnának kerülni a készítők.
    A legjobban a Trónok Harcánál lehet ezt észrevenni, más örömének kárára inkább nem spoilerezném el miért, de itt a Walking-nál is volt nem egy ilyen eset(ettől függetlenül azért így is akadnak meghökkentő dolgok mindkét sorozatban és másokban is persze). Ez az 5. évados premier meg nem nagyon tartalmaz semmi fordulatot, sejthető volt mi miért történik. Az meglepőbb, hogy ezt így bespoilerezik, de akkor lehet más is lesz.

    Na majd meglátjuk, mindenképpen nézni fogom.
  • Piszkos Fred #5
    Az író azt mondta, hogy a könyvet senki sem fejezheti be helyette, csak a sorozatban lehet megvalósítva. Bár ez már egy másik téma :)
    Lehet, hogy adok egy új esélyt ennek a The Walking Dead-nek, nálam a harmadik évad felénél behalt a dolog.
  • TomecK #4
    A trónok harca végét látni tuti fogjuk, mert az író leadta nagy nehezen sok hónapos unszolásra, egy lehetséges befejezés vázlatát a stúdiónak. Gyakorlatilag az alapján be lehet fejezni a sorozatot. Az más kérdés, hogy a könyvet ki fogja befejezni ha elpatkol az író.
  • int #3
    A trónok harcának végét még nem biztos hogy fogjuk olvasni látni :(, addíg még élnie kell az írónak hogy megírhassa....