Szekeres Viktor

Teljes az Így jártam apátokkal szereplő­gárdája

Nemsokára kezdődik a How I Met Your Mother testvérsorozatának forgatása. Vajon lesz olyan jó, mint az eredeti?

Az Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother) a kezdetek kezdetén közel sem volt sikersorozatnak nevezhető, egészen a 3-4. szezonig kellett várni arra, hogy olyan szériává váljon, melyet nem fenyeget a megszűnés veszélye. A CBS türelme csodákat tett, ugyanis a kezdeti évadok botladozásait követően elkezdett felfele ívelni a nézettség, s a csatorna egyik legnézettebb sorozatává vált - és, ami még fontosabb, az 55 éves nézői átlagéletkorral bíró adó legfiatalabb szériája lett.


Nem csoda, hogy tavaly a CBS mindent elkövetett azért, hogy némelyik, mozis karrierrel kacérkodó színészt még egy utolsó, kilencedik szezonra le tudja szerződtetni. Az erőfeszítéseket siker koronázta, így az írók annak tudatában láthattak neki a nyolcadik évad második fele megírásának, hogy tudták, hogy a végjátékot készítik elő.

A CBS a sikert a csatornától nem szokatlan módon egy spinoffal próbálja meglovagolni. Az NCIS- és a CSI-sorozatok után a How I Met Your Mother is kaphat egy leágazást, mely értelemszerűen a How I Met Your Dad címet viselné, s benne egy anyuka mesélné el gyerekeinek, hogy miképpen találkozott jövendő férjével. A két széria között a készítőkön és a mesélős koncepción kívül más kapcsolat nem lenne, bár egyes hírek említették, hogy az új baráti kör törzshelye is a McLaren's kocsma lenne. (Technikai szempontból egyébként az új sorozat is olyan szokatlan, hibrid műfajú lenne, mint az Így jártam anyátokkal, tehát klasszikus, filmes módszerekkel rögzítenék, nem színpadon közönség előtt, de a végeredményt lejátszanák közönségnek, hogy az alánevetéseket rögzíteni tudják, későbbi alájátszás céljából.)


A főhős Sally karakterét Gerta Gerwig fogja alakítani, akinek castingja sokakat meglepett, hiszen egy független filmes színésznőről van szó, aki egyébként író minőségben is erősíteni fogja a tervezett sorozat készítői gárdáját. Az ő karaktere fogja tehát mesélni a történetet (a narrátor személye egyelőre még nem ismert). A barátnője lesz a bulizós Juliet (Krysta Rodriguez), a meleg testvére, Danny, Andrew Santino, míg utóbbi férje Todd, Drew Tarver. Az ötödik főszereplő pedig a cseppet kocka, de jó pasit, Franket alakító Nick D'Agosto. (Visszatérő szereplőként még Anders Holmot láthatjuk majd Gavin, Sally unalmas, válófélben lévő férje szerepében.)

Hogy lesz-e Így jártam apátokkal sorozat, azt még nem tudni, hiszen a CBS csatorna egyelőre csak a pilotot rendelte be a forgatókönyv alapján, melyet az eredeti széria két atyja, Craig Thomas és Carter Bays írt Emily Spivey közreműködésével. Ha jól sikerül a végeredmény, akkor májusban történhet meg a sorozat berendelése, és ősszel akár már képernyőre is kerülhet az új, a HIMYM világában játszódó romantikus komédia. S, ki tudja, talán újabb kilenc éven át ott is marad.

Frissítés: Cikkünk megjelenése másnapján kiderült, hogy Krysta Rodriguez távozott a szereplőgárdából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    Ebben kettő van, de minden sorozatba? Grat, fura ízlésed van, hogy ilyen sorozatokat nézel. Csak nem...? Mindegy, magánügy. De ha kell, azonnal felsorolok 50-et, ahol nincs - épp ez szokott lenni a baj, hogy alig vannak sorozatok, ahol meleg karakter van. Szóval szerintem kevered a dolgokat. Minden sorozatban van mostanság heteró.

    A Happy Endingsnek meg már rég vége.
  • BaliBoy #1
    Vannak már próbálkozók. PL. a Happy Endings. De az is elég gyenge. Na meg, hogy minden sorozatba kell mostanság egy buzi....