175
Játékfejlesztés \"3d gamestudio, darkbasic, the game factory, stb.\"
  • Pheel
    apróhirdetés rovat
  • barcafiu
    Helló!
    Aki ért a dark Basic vagy C esetleg C++ programnyelven és tud programokkal 3d-s cuccokat gyártani az az én emberem.Ha te is iylen vagy jelentkezz.
    Ugyanis egy FPS tipusú játék projektet készülünk csinálni.Ehhez kellenek az emberek.Fizetést sajna nem tudnunk adni de remélem jelentkeznek már csak azért is mert a fáradság meghozza gyümölcsét.Részletekért kerewss fel.
    e-mail: [email protected]
    MSN: [email protected]
  • Abelman
    Én a Game Makert ajánlom. Programozás nélkül lehet vele játékokat/programokat írni, de van egy nagyon komoly és egyszerű beépített programnyelve, amivel a 3d FPS-ektők az internetböngészőkig mindent csinálhatnunk nagyon kevés idő alatt. A legjobb, hogy vannak magyar Game Maker oldalak is.
    www.gamemaker.hu -Game Maker magyar súgó megvásárolható!!!
    www.gamemaker.nl -Hivatalos Game Maker oldal
    www.brekisoftgames.extra.hu -Folyamatosan bővülő oldal, Game Makerrel is foglalkozik, és a játékok is ebben készülnek!

Egy próbát megér nem?

És tényleg bármilyen játékot kreálhattok, nem úgy mint a játékkészítő progikban!

GAMEMAKER 4EVEERRR!
  • Pitbull90
    Látom nemigen van élet ebben a szobában.. de ha essetleg valaki errefele jár... és vannak ötletei egy world of warcraft szerű játékhoz aztz megköszönném... írjon emailt, vagy ami mégjobb írjon a készülő honlapunk fórumába...
    előre is köszönöm...
    www.wrammer.atw.hu
  • Pitbull90
    Lenne 1 fontos kérdésem keresek olyasvalakit, aki essetleg C++ terén tud hálózatos netes gamet csinálni... ha van olyan valaki aki igen és össze állna velem akkor az írjon privit pls!!!!
  • Justil
    halika! most vagyok elsőéves progterves hallgató, kezdek ismerkedni c++al, meg van 1 minimalos pascal tudásom. a kérdésem a következő lenne: szeretnék hobbiból 3D-s játékokat késziteni, az alapoktól persze. De hosszutávon melyik progival járok jobban, melyikkel kezdjem az ismerkedést? a darkbasiccel, vagy a gamestudio A6ossal? hosszutávon melyikkel tudok jobb/szebb eredményt elérni? tudom hogy mindenki a saját kedvencére esküszik, de biztos a tények/paraméterek alapján azért lehet dönteni, vagy legalább annyiban hogy melyik mire jó/jobb? előre is kössz a segitséget
  • Pitbull90
    cool
  • Dodo55
    Sajnos nem az a vírus tette, hanem az amit már jó régen megírtak, és szeptember 1.-jén aktiválja magát, de antivírust még nem sikerült ellene írni, a neve: H/SCHOOL

a vírusok nevének szintaxisa:[platform]/[név]

ez esetben a H platform=HUMAN

A vírusnak jelenleg 1 változata terjedt el, ez minden HUMAN BRAIN 1.0 operációs rendszert használó számítógépet megfertőz kb. gyártás után 7 évvel.
  • takraj
    A vírus tette ;)
  • Pitbull90
    látom kiüresedett a topic
  • Pitbull90
    Ha akarsz egy igazi hecker lenni írj egy pompás vírust, arra csinálj egy anti vírust és profi vagy;)
  • intruder2
    1. nem ugy értettem
    2. ez a könyv kering a neten, részleteit itt találhatod meg
    3. nem csak érdekel a hacker kultúra, és talán egyszer az leszek(ha már ott jársz akkor olvasd el az hogy valójában kik is a hackerek, mert a sajtó miatt a hacker már egész mást jelent mint kéne és mint jelentett)
  • Pitbull90
    1.) nem cseszem meg.. na jó egy jó csajt igen
    2.) mien hekker könyvről beszélsz te?
    3.) jómagad is hekker vagy vagy mi a fasz?
  • intruder2
    cseszdmeg, de egy kész játék, főleg a forráskód, ötleteket adhat. A hackerek és crackerek is ezt mondják: "Programozási nyelvet egyféleképpen lehet tanulni: olvasd a kódot, ird a kódot" (a pontos szöveget nem tudom, kb. igy van a How to beckome a hacker c. könyvben).
  • Pitbull90
    bakker de nem leszedni csinálni kell...:D én is azon vok:DDDDDDDDDDD
  • Dodo55
    Itt vannak jó minőségű dbpros játékok, amik egy alienware versenyen indultak.
    És még nézz körül a thegamecreators.com-on, ott vannak egy csomó db/dbpros játékok.
    Meg van ott egy db-s codebase is ahová folyamatosan nyomnak fel mindenféle forráskódokat.
    De a hivatalos db és dbpro oldal is a thegamecreators.com része.
  • intruder2
    TakRaj irtam neked egy mail-t, majd ide tudnál válaszolni? Csak mert a mail-címeimet nem nagyon szoktam nézni, vagy esetleg privátüziben ha van akkor tudnál küldeni MSN címet? Amugy engem nagyon érdekelne a 3D-s game fejlesztés, mert szeretnék csinálni egy jókis RPG-t, mondjuk ezt már lentebb irtam
  • Pitbull90
    Nem nézni csinálni kell:DD én is ezen vagyok semmi eséllyel.....
  • takraj
    De tudtommal a DBpro-hoz nincs pályaszerkesztő és karakterszerkesztő sem. Amúgy azt tudom, hogy a DBpro sokkal többet tud, mint a sima DB, de én még mindíg ott tartok, hogy a legújabb verzió már támogatja a DX8-at ;) szal sorry, nem tudtam, hogy már ennyit fejlődött, és akkor gondolom már van benne a csontváz alapú animáció is. Amúgy tudnál nekem olyan oldalt mondani, ahol jó minőségű DB(pro) játékok vannak?
  • Pitbull90
    ajha ebből balhé lesz....:D
  • Dodo55
    A Dark Basic Pro sokkal többet tud a sima Dark Basicnél. Dx9-es, van benne mindenféle shader is, és van hozzá egy kiló plugin, amivel egy csomó extra cuccot lehet vele csinálni. És a Dark Basic is kezeli a 3ds fájlokat.
    Szóval a Dark Basic Pronál nem tud nagyságrendekkel többet, esetleg a simánál tényleg, de a pronál nem.
  • takraj
    + csontváz alapú animációt is!
  • takraj
    Szerintem a grafikája szép, tudja a pixel shader 2-t is DX9-es, van benne HLSL shader is, stb... nagyságrendekkel többet tud, mint a dark basic... mellesleg kezeli a 3ds fájlokat is!
  • Pitbull90
    Figy én grafikát megtom csinálni csak programozót keresek:DD aki megvalósítja ezt a micsodát...... különben mit szólsz az emberkéhez??? jó? és eggyáltalán a textúráit be lehet rakni a progiba mert nekem nem engedte.... mert úgy szerettem volna hogy ugyan ezzel a grafikával menjen
  • Pitbull90
    az oldalad jó de énnekem már nincs türelmem megtanulni megint egy progit a 3ds fájlokat a game studio nem tudja betölteni (amit láthatsz katonát) és a grafikája se valami gyönyör...:D szerettem volna vmi játékot csinálni de nem tudom meganimálni az emberkéket meg ilyesmi.....
  • takraj
    Nekem megvan a 3D GameStudio A6.22 Professional (teljes verzió)...ha érdekel... ;) És van crackem is: 3DGS.dox.hu (3D Game Studio Hungarian HQ) itt a letöltések/3D Game Studio/Frissítések-nél letöltheted!

Amúgy, ha valakit érdekel, ide már régóta szeretnék egy kis 3D közösséget toborozni, aki érez magában némi ambíciót ezzel kapcsolatban, az írjon a [email protected] címre!

PS.: Ezzel nem az oldalamat akarom reklámozni félreértés ne essék...
  • Pitbull90
    Előszőr én is Macromedia flshben csináltam a játékokat de csak 2dsek voltak.... úgy döntöttem vmi könnyeb progi kéne így letöltöttem a 3d game studiot ami neked is kell de ez csak próba verzió.... nincs creckem hozzáé de az első oldal alján van egy honlap ahonnan le tudod szedni ezt a progit...
  • intruder2
    Meg kéne kérdezni oszt.társamtól hogy ideadja-e a 3D Studio Max-át, de amien szemét nem fogja :(. Mailben fogok küldeni egy FTP-címet, arra fel tudnád majd rekni a 3D Gamestudio-t? Olyan cím ahonnan nem törlik.
  • intruder2
    Most a DB-t meg a Blender-t tanulgatnám. Hátha sikerül megcsinálni a hőn áhított, Slayers c. anime alapján készülő RGP-met. Először Flash-ben akartam, de inkább ugy döntöttem inkább DB+Blender+Photoshop kombó lesz belőle :DDD
  • intruder2
    A katona nagyon jó! A Stent meg bele ne rakd, szövetségeseknek akkor a Tomphson. Mert ha Stent raksz akkor hogy valósághű legyen vmennyire ahhoz überbrutál szórás kéne :DDD. Dark Basic v. 1.13
  • Pitbull90
    Egyébként maga a katona hogy tetszik neked??? jólesz..? vagy nagyo rossz:D??
  • Pitbull90
    M40est gondoltam mert az a hagyományos de a Sten van megrajzolva valószínüleg a hangok miatt az lesz különben a DB meik van meg neked...?
  • intruder2
    Tom, nem is garfikát kellett volna mondanom, hanem textúrát, meg nem is az emberkékre gondoltam, hanem a pályára. Amugy MP-44-et rakjatok bele mindenképp, meg BAR-t, azok aztán überbrutál fegyverek :DDD. Most töltöttem le a trial-ját a DB-nek és megcsináltam a win.ini módosítást hozzá, ugyhogy már tanulgathatok a tutorialból :DDD.
  • Pitbull90
    Hááááát a grafikát igyekszem egy picit a Wolfensteinnél jobban megcsinálni amit láttál kép az cak a kezdet volt... igazából így néz ki a katonám;):
  • intruder2
    Ja az "el vagy maradva"-t ne vedd sértésnek, ezért tettem utána hogy basic-től többet nem várok, azért az igazi játékokat több százan fejlesztik, magát az engine-t is ilyen nagyságrandű csapatok irják, és azért ők assembly-ben dolgoznak ezért más a kettő. Te viszont ezt egyedül irtad, és dicséretes hogy így egy Warcraft I szintű engine-t tudtál írni. Igazán tisztellek emiatt.
  • intruder2
    A falas dologra: sztem ne foglalkozzatok vele hogy átvillan egy pillanatra a falon túli dolog, még a MOH:AA-ban is megvan ez a hiba. Az rts_engine-re annyit hogy: k**rva kiráááály. Kissé el vagy maradva, de egy Basic-től nem várok többet, és ha csak kicsivel is, de szebb mint a Warcraft I. Mikor elinditottam rögtön a Warcraft jutott eszembe, de pl. a kameramozgatás jobban meg van csinálva, a Warcraft nagyon érzékeny volt az egérre anno annak idején. Ugyhogy csak iogy tovább, ti ketten nagyon ász játékot fogtok csinálni én ugy érzem. Amugy ha nem tévedek, kinézetében a DOOM I-II-re vagy a Wolfeinstein-re fog hasonlitani, ugye? (mármint a grafika)
  • Pitbull90
    igen megnézném:)
  • Dodo55
    Az első két kérdés nem számít az előző hozzászólásomban, mert mire elküldtem, válaszoltál is.
  • Dodo55
    De milyen progi? A dark basic? Egyébként a terem még nem, de már haladok. Csak az ütközéssel vannak problémáim. A többi dolog rendben lenne, de ez az ütközetetés... Ha nekimegyek a falnak megáll, csak egy pillanatra bevillan a fal mögötti rész. Meg tudnám tök egyszerűen csinálni úgy, hogy beállítanám, hogy ha túlléptem egy bizonyos 3d kordinátákkal meghatározott határt akkor ne menjen, de ez rohadt sokáig tartana, mert be kéne mérnem minden falét. De csináltam régebben egy játékot amiben lehet menni egy terepen meg lőni, meg minden, ha kíváncsi lennél rá felrakhatom, annak olyan az irányítása, meg mindene, amilyen a termesé lenne.
  • Pitbull90
    a c meghajtóra feltelepítettem csak a professionalt és a crekjét de kell hozzá a régebbi változat is??? mert szerintem nem.....