182278
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
madmanic #125392 eslső szabadedzés stream -
Ugyan ez a pálya a földről.
-
Boncmester #125390 Jónak tűnik a pálya nyomvonala :)
Mikorra kéne ennek kész lennie, november? Azért talán nem ártana kicsit még jobban belehúzni, különben olyan lesz, mint a koreai pálya... -
azért illendő lett volna beszerezni egy kormányt a tökéletes hatás érdekében.
így sajnos csak egy nagyon szép vicc. :C -
-
ááá nem attól lesz valami jó hogy tök sokan nézik...az inkább üzletileg sikeres.
A Le Mans-i 24h-t senki nem nézné engem pl. akkor is érdekelne :)
a szr meg a légy esete sztem.
A Le Mans-i 24 órás egy nagyon nagy dolog, sajnos még nem voltam kint, de a Totalcar-s cikk kb. frankó. Egy mesterségesen nyomott verseny egyébként sajnos, pedig ha engednének itt-ott (súly/LE arány), és egy-két nagyobb arc (még több) vezetne akkor gyorsan fel lehetne futtatni....magát a LM series- és a 24h-s futamot is.
A helyszínen nézés meg egy olyan dolog, hogy a 'Road' futamokon, sokszor lófütty a verseny, és ott is mindenki a kivetítőt bámulja az idő nagy részében.
Vannak helyszínen ahol óriási a hangulat, de inkább a nézők csinálják mint maga a verseny....Spanyoloknál mondjuk...de az Olaszoknál is általában a két versenynap (qual-race mondjuk) közötti éjszaka a legdurvább :)
Teszem azt kimész Spa-ba, ami az egyik legnagyszerűbb versenypálya, dimb és domb zseniális pályavonal...ott vagy a helyszínen és az egész versenyből két kanyart látsz közvetlenül..
nem egy nagy durranás...nem is ezért kell kimenni a versenyekre, azért kell kimenni, mert az élő(!)..szaga, hangja, és varázsa van...és a versenyzők kedvéért..és a többi néző kedvéért, mert együtt lenni és pont.
Nem minden önös, bár mindenben benne van természetesen.
Lehetne Csonka Andris (bocs) bármilyen népszerű és trendi és hype, engem akkor sem lehetne elvonszolni egy koncertjére sem.
Ott volt pl. a Superleague..alig lehetett levadászni ahol közvetítették, engem akkor is érdekelt :) -
Boncmester #125386 Én pont ugyanezt mondtam, amit te, és ugyanúgy vagyok vele...
Akik meg maguk alá hugyoznak, azokra vonatkozik amit írtam. -
Pimpula #125385 Napi 2.5 óra kissé sok lenne már belőle, szerintem is elírás. -
Boncmester #125384 BTW nem tudom, hogyan lehet 900 óra a WTCC közvetítés, ott valamit tuti elírtak, inkább 90 lesz az... -
Pimpula #125383 Nem tudom te hol olvasol hétköznapi emberektől F1-ről szóló újságcikkeket, de én ha szétnézek olyanokat látok hogy néhányan maguk alá vizelnek attól izgalmukban hogy 7 futam 7 győztes. Pedig én úgy vagyok ezzel, hogy valahogy nem tud lázba hozni az hogy a dombon ülő tacsi kutya is nyerhet futamot ha a Pirelli hoz egy olyan keveréket. Szívesebben nézném azt hogy a konstruktőrők/motorgyártók/versenyzők harcán dől el a vb még ha esetleg ez egy dögunalmas szezont is eredményez néha. Fejlesztésekkel, technikai hibákkal egyebekkel, mert hogy erről kéne szólnia a dolgoknak. Csak úgy tűnik a többségnek nem ez kell. -
Boncmester #125382 Írták, hogy 900 óra a közvetítés, a barátok közt meg kb 125 óra egy évben...
Ellenben az F1-é meg jóval kevesebb, tehát pont ezt mondtam, hogy sokkal jobban áll, mint a WTCC, ha a tényleges számokat nézzük, nem ezt a felszorzott hülyeséget.
Amúgy meg az m1 nem adja véletlen a WTCC-t? Vagy valami másik közszolgálati?
Angliában meg tudtommal most fizetős az F1 közvetítés, nem? -
Meg ezek is:
-
OFF:
Ez azért elég korrekt.
-
Boncmester #125379 Az emberek egy része arról beszél, tipikusan akik nem értenek hozzá, nem érdekli őket annyira, vagy csak valami faszságot akarnak mondani valami hülye újságírónak :) -
Pimpula #125378 Látom nem sikerült felfogni a lényeget. Itt van egy számadat a nézőkről aminél láthatóan nem is látsz tovább, meg van egy másik szám ami a közvetítések idejét mutatja összegezve. Tehát x óra alatt nézte y ember. Igen a barátok közt össz nézőszáma a több egy pár ezerrel csak mondjuk ezt 20-szor annyi idő alatt érte el. Szóval nem nem népszerűbb a WTCC-nél. Az F1hez képest valószínűleg ez a szám amit a WTCC produkál nem túl acélos, de ez a szám szvsz nem olyan rossz figyelembe véve, hogy fizetős csatornákon érhető el. És ezt csak annak köszönhetik hogy ők a VB mert ezen kívül semmivel nem nyújtanak többet mint a többi komolyabb túraautós sorozat. Sőt. Ebből is látszik, hogy mindegy hogy milyenek az autók, milyenek a versenyzők, ha az emberekkel el tudják hitetni hogy ők a legjobbak. -
Pimpula #125377 Ahogy az F1 is egyre inkább unalmas és fantáziátlanná válik. Mégis mindenki arról beszél, hogy ez minden idők legizgalmasabb szezonja, és hogy ez milyen hű de jó. A többséget nem érdeklik a technikai részletek. És úgy is az lesz amit a többség akar. -
Boncmester #125376 Most itt arról volt szó, mennyien nézik ezt az F1-hez képest. És igen, mindenhol így számoják, de ez nem a verseny valódi népszerűségét mutatja. Ha így vennénk a számítást, akkor pl a Barátok közt simán veri, mert mondjuk az év 250 napján adják, napi 2 rész, részenként 1 millió néző, wow, 500 millió. Ergo a Barátok közt népszerűbb, mint a WTCC? -
A forma 1 pont amiatt volt élvezetes, hogy egyediség volt benne. Nem tudtad azt mondani, hogy egyen autók vannak. Minden istálló más megoldással rukkolt elő mind a kaszni mind a motor tekintetében. Ma azt a tendenciát látni, hogy a FIA (és Ecclestone) egységesíteni akarja a versenyt. Ez jól megmutatkozik a költségvetési plafon bevezetésében azzal a hivatkozással, hogy a kis csapatok is tudjanak labdába rúgni. A legszembetűnőbb jele ennek az egész tendenciának az idei verseny. Gyakorlatilag egyre jobban eltűnnek a különbségek az istállók között. Ma már nem tudsz nagyobb vagy erősebb motort a kaszniba rakni mert nem engedik a szabályok. Az egész verseny uniformizálódik és eltűnik az egyéniség. Pont az ami miatt szeretem nézni a forma 1-et. Lehet szeretni a WTCC futamot. Lehet szeretni a forma 3 vagy a forma 2 sorozatot, de én semmi izgalmasat nem látok bennük. Tök egyforma autók ugyanazokkal a kasznikkal ugyanazokkal a motorokkal és ugyanazokkal a műszaki megoldásokkal mennek. Unalmas és fantáziátlan. -
Pimpula #125374 Ezeket az összesített adatokat mindenhol így számolják. Szóval ebbe értelmetlen belekötni. Ha egy autógyártó vagy szponzor mondjuk be akar szállni valahova azt nézi hogy mennyi idő alatt mennyi néző volt, és hoyg ez hogyan viszonyul más sorozatok számaihoz, nem azt hogy SG fórum Boncmester felhasználó szerint ezt el kell osztani kettővel meg huszadik gyököt vonni belőle, mert szerinte az a jó. -
Boncmester #125373 Na de ha valaki megnézi minden héten a versenyt, az már kapásból 11 fő ebben az elszámolásban. Ha meg az edzéseket meg az időmérőket is, az akkor ez többszöröződik. Sőt, a futam ugye itt duplán van? Az megintcsak duplázza a nézőszámot... -
Pimpula #125372 WTCC AUDIENCE IS SET TO BREAK THE HALF-BILLION WALL
A helyi nézettsége valóban nem túl nagy, de a tv-ben sokan nézik. Legalábbis az állításuk szerint.
-
Erre mondjuk kíváncsi lennék mennyire pontos. Direkt rákerestem angolul és magyarul semmilyen adatot nem dobott ki. Rákerestem Nascarra és kapásból magyar cikket kaptam róla az elmúlt évekből.
Itt. Csak poénból Nascarra kerestem.
Már csak azért sem hiszem el, mert a legtöbb néző egy versenyhelyszínen tavaly és idén is megmerem kockáztatni Magyarországon volt. Sehol máshol nem láttam ennyi nézőt, illetve Portimaóban fel is vetettük páran srácokkal hogy ahogy figyeltük a hátteret volt kb. 100-200 ember összesen kint látogató. Szerencsére fent vannak neten a teljes futam felvételek meglehet nézni. Ha valami TVben sikeres, az élőben is sikeres, mint Magyarországon. A cikkben amit küldtem le vannak írva a TVs és Helyszíni nézőszámok.
Legutolsó sorban meg nem hiszek el egyetlen egy formula.hu-s cikket sem. Kamu oldal. -
Pimpula #125370 470 millió néző!
-
"A WTCC-t meg fizetős csatornák adják. És még így is az F1 után (számomra érthetetlen módon) a legnézettebb autósport."
Hol, mikor? Európában esetleg, Európán kívül ez már nem igaz. -
Pimpula #125368 Nem. Az emberek=az emberek
Az előbb még azt mondtad hogy a fejlesztések miatt nézik az F1-et annyian amennyien, most meg már kell az is hogy fej-fej melletti verseny legyen? Nem mintha nem lenne meg mindkettő a WEC-ben.
A WTCC-t meg fizetős csatornák adják. És még így is az F1 után (számomra érthetetlen módon) a legnézettebb autósport. Szóval sikerült kifogni a rossz példát.
Az emberek többségét nem a technikai dolgok érdeklik, igen van hazai viszonylatban néhány ezer ember akit érdekel, a többieket jobban érdekli az hogy melyik pilóta melyik hírességgel jött össze. Még mielőtt belém kötsz mondom hogy én nem tartozom ezek közé, csak szétnézek magam körül és hát valljuk be ez így van.
Ameddig el tudják hitetni az emberekkel hogy csak az F1 az autósport és ott minden a leglegleg addig nézni fogják. És ennek semmi köze az autókhoz és a fejlesztésekhez. Ezt jól igazolják az utóbbi évek. Motorfejlesztés nincs mégsem csökkent a nézőszám. Aero fejlesztés is csak alig van mégis ugyanannyian nézik. -
Az már rég volt és Eurosporton adták mindig (vagyis az utóbbi években), vagy megszakítással vagy teljesen, de mindig Eurosport 1 vagy 2.
Az hogy hányan közvetítik ez pont rossz példa főleg itthon nézve, mert hazánkban az Eurosport 1,2 (vegyük egybe őket) adja, illetve az M2 is szokta adni néha a WTCC sorozatot, magyarul többször adják, mint F1et. És nem is akár hogyan, mert gyakorlást is szoktak néha adni, valamint kvalifikációt, Warm Up-ot, betétfutamait, tehát sokkal jobban ráfeszülnek aznap az autósportra mint az F1 közvetítések. Hisz az F1nél az van, hogy kvali meg verseny + fel és levezető műsor majd egy összefoglaló valamikor és kész. Semmi betétfutam, pedig szokott lenni (főleg amikor Európában vannak) GP2, GP3, és társaik.
Az, hogy hányan nézik ezeket, na az a nem mindegy. És amíg nincs marketingje a kisebb szériáknak addig nem is fogják nézni, de az az F1 ellenérdeke lenne, tehát minden szemnek muszáj az F1re koncentrálni még ha szar is.
Amúgy nekem 10-ből 10 ismerősöm autósport őrült mint én, tehát kinek milyen ismerősei vannak ez attól függ :). Nem hogy GP2 néznek, GP3at mint ahogy én is Tomi miatt. Csak hát ilyen az össz átlag felfogás, amíg nem vagy F1ben egy senki vagy az emberek 80-85%nak szemében. De ilyen ez a világ, sajnos...
Mindenesetre annyira nem panaszkodom, hisz F1en kívül is van élet, és amíg van addig jó, mert máshol más felfogás van és nagyon jó versenyzést és szervezést bonyolítanak le, független hogy nyitott vagy zárt kasznis sorozatról beszélünk -
Boncmester #125366 Amikor utoljára tv-ben láttam Le Mans közvetítést, akkor ilyen óránként odakapcsolós volt, legalábbis a Sport 1-en vagy hol...
Igen, a TV-re gondoltam, csak elírtam. És az, hogy hányan vannak kint a futamon, kb irreleváns szerintem. Azt nézd meg, hányan követik világszerte vagy Magyarországon a tv-ben. Nincsenek pontos statisztikáim, de az ismerőseim között baromi sokan nézik a Forma 1-et, a WTCC-t meg talán ha egy ember. Még úgy is, hogy ott vannak magyar indulók.
GP2-ről meg a többség azt sem tudja, mifán terem...
És szerintem pont emiatt nem érdekel téged az F1 jövője, hogy elindult ez az egyenautósítás. Nincs már meg az, mint régen, amikor pl Colin Chapman idejében, pedig szerintem az nagyon szép volt ebben a sportban. -
"Le Mans meg szép és jó, de egy évben egy verseny van, amit nem is ad végig a tv"
Óriási tévedésben vagy ilyen tekintetben, mert végig adja, sőt magyar kommentárral is már jó pár éve.
"semmi fej-fej melletti küzdelem nincs, mert megbízhatósági verseny"
Vannak, bőven. Az egész futam alatt.
"A túraautó bajnokságot is közvetíti az F1, és ki nézi?"
Ezt nem értem. Gondolom úgy értetted hogy a TV. Amúgy nem tudom tudod e hogy pont egyedüli országként Magyarországon vagy picivel többen vagy kevesebben voltak kint tavaly is meg idén is a WTCC futamain, mint F1en. Arról nem is beszélve hogy egyáltalán nem egyenautók vannak és a Hendikep rendszer nagyon rossz, tehát abszolút nincsenek kiegyenlítve a dolgok.
"Ez a szép a technikai sportban, nem az, hogy ha egy autó nem úgy néz ki, mint a többi, akkor levágják flexxel a kiálló részt, mint a Nascarban"
Köze nincs a kettőnek egymáshoz. Ugyanúgy technikai sport mind kettő csak annak a nevében már benne van hogy "Stock car racing", és a különbség csak a motorban van. FIA is más üzletpolitikát folytat, meg a Nascar is.
Az F1 jövője meg kérdéses, de valahogy már nem érdekel. Nézem nézem, de nem tudok már úgy szurkolni mint régen. -
Boncmester #125364 Az emberek = te.
Én meg nem, és nagyon sok más sem.
Amint egyenautók lesznek, megáll a fejlődés...
Le Mans meg szép és jó, de egy évben egy verseny van, amit nem is ad végig a tv, szóval nem túl emészthető, és ott viszont semmi fej-fej melletti küzdelem nincs, mert megbízhatósági verseny.
Csak annyit szeretnénk, hogy az F1-ből ne legyen GP2, de részemről az összes többi sorozat megmaradhat egyenautós hülyeségnek. A túraautó bajnokságot is közvetíti az F1, és ki nézi? Pedig ott még súlyozzák is asszem a kocsikat, hogy kiegyenlített legyen...
Amúgy meg hogy hol újítanak és hol nem, az részint a szabályalkotókon múlik. Manapság pl a motoron már nem nagyon lehet semmit sem csinálni a mindenféle barom motorbefagyasztási szabály miatt, szóval az aerodinamikával játszottak, amennyire tudtak. Ezért volt befújt diffúzor, meg dupla diffúzor, szuper DRS a Mercin, F-csatorna, stb. Mindegyik jó ötlet szerintem.
De az is pont jó és érdekes a sportban, hogy a mérnökök hol találják meg a fejlesztési lehetőségeket, amiket engednek a szabályok. Nem fejlesztheted orrba-szájba a kocsid? A Ferrari ezért speckó kerékanyát meg emelőt csinált, és egy csomó időt megspórol a kerékcseréknél. Ez a szép a technikai sportban, nem az, hogy ha egy autó nem úgy néz ki, mint a többi, akkor levágják flexxel a kiálló részt, mint a Nascarban... -
Amikor a futam első negyedében a Toyta és az Audi előzgette egymást az igen jó versenyt vetített előre. Kár, hogy végül karambolok miatt búcsúztak a Toyoták. Nem igaz, hogy nem egy Audit ütött ki az a pancser abból a 4-ből. -
Kár hogy a Nürbourgringi 24 órást nem adják úgy mint a Le Mans-it. Akkor mondhatnánk hogy 2 ...hasonló endurance van 1 évben. És valóban jó verseny volt, drámákkal tarkítva. -
Nagyon mást nem us lehet ott csinálni:D Rajtot megnézed + pár órát, aztán 8 fele mehet a bográcsozás, majd bele az estébe... persze nem ülni a lelátón és nézni ahogy kötöznek az ótók tök sötétben... aztán alvás. Délbe kelés, és élvezni 4 óráig amikor jön a befutó:)
Igazából az ég világon semmi nem történt miután beesteledett... 2. számú Eurosport kommentátor csapat tartotta a lelket a nézőkben, mert simán lenyomtak egy 6 órás standupot ( persze részletekben, amikor soron voltak ) :D:D:D
Bár biztos van aki 24 órán keresztül kirobbantatalan a lelátó vagy a kiveítő elől de ezek sokan nem lehetnek.
A verseny jó volt persze, már most hiányzik és várom a jövő évit. Kár hogy évente csak egy van:)) -
Alonso edzésmunkája június 10 óta:
481 kilométer kerékpározás, 36 kilométer futás, 11 óra úszás, 2 óra konditerem és öt óra egyéni sport, mint például foci és tenisz -
Le Mans az egy fesztivál. A kilátogatók egy jó nagy része azért nem is követi nagy figyelemmel az eseményeket, hanem szórakoznak a vidámparkban, kajálnak, dumálnak isznak ökörködnek, mint ahogy mondtam egy fesztiválon. -
"Circuit of the Americas for the USGP in Austin"
-
Ezzel az a baj, hogy ez tök jó ha két győzelemre esélyes autó csinálja, de akkor már rögtön senkinek sem tetszene ha az aktuális/vagy kiszemelt kedvencét mondjuk egy Force India védekezi ki úgy hogy ott bukik el az esélye a győzelemre.
Sztem az FIA sem hozna ilyen szabályt ha nem kellene egyforma mércével mérni (ami SPA Kimi-Hamilton óta mondjuk nem létezik, de ezt mutatják), az a nézettségnek is jót tenne, ha kőkomoly csaták mennének az elejében, vagy akár a középmezőnyben.
De mire nagy nehezen előzési szituba keveredne a támadó, addigra vagy elkopna az első gumija, vagy keresztbe-hosszába betenné az autóját elé a másik.
Nem, ezek az idők elmúltak, és jó okkal sztem....mivel tök nehéz volt előzési helyzetbe kerülni, és előzni.
Az más kérdés hogy elcseszték....több motorerő kellene, jóval több.
Csak ugye az meg balesetveszélyesebb -
Mellékesen Le Mansban 240.000 ember látogatott most el.
Szerintem a nézőket nem érdekli,hogy mivel mennek a pilóták csak legyen fej-fej melletti csata,oda-vissza előzgetéssel. -
Pimpula #125355 Most komolyan szerinted világszerte az emberek tízmilliói azért ülnek le a tévé elé minden hétvégén, mert őket annyira érdekli, hogy most épp melyik csapat hova vezeti a kipufogó gázokat? Mert az utóbbi 2-3 évben ezen kívül semmi komoly fejlesztést nem láthattunk, a nézőszám meg nem csökkent. Vagy ha annyira érdekli őket a technikai fejlődés miért nem a Le Mans-t nézik ennyien? Ott is folyamatosan fejlesztenek és ott igazi fejlesztések vannak nem csak ilyen tessék-lássék dolgok.
Az emberek azt nézik amit eléjük raknak. Az F1 eléjük van rakva rendesen, és ha GP2-es egyen autókkal fognak ott versenyezni az embererek akkor is nézni fogják. -
Boncmester #125354 Na igen, én is egyetértek ezzel, hogy ez az egy irányváltás meg a DRS néhány pályán teljesen értéktelenné teszi az előzéseket.
Inkább úgy kéne csinálni, hogy néhány pályán, pl Monacoban, stb lehet DRS-t használni, máshol meg nem lehet, mint pl Kanadában, ahol gyakorlatilag nem is volt "igazi előzés", csak egymás mellett elment két kocsi, mint az autópályán. -
Boncmester #125353 Vagy talán inkább mert az emberek az F1-ben szeretik a technikai fejlődést is látni. Ezer olyan sorozat van, amiben egyenautók vannak, és francot sem érdekelnek. Ezek szerint téged igen. Viszont legyen már az F1 az 1001., amiben viszont van fejlesztés, és nézhessék olyanok, akiket ez érdekel. Persze, mint a mellékelt ábra mutatja, a legtöbb embert ez érdekli, és nem csak a hype miatt szerintem.