Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Az már rég volt és Eurosporton adták mindig (vagyis az utóbbi években), vagy megszakítással vagy teljesen, de mindig Eurosport 1 vagy 2.
Az hogy hányan közvetítik ez pont rossz példa főleg itthon nézve, mert hazánkban az Eurosport 1,2 (vegyük egybe őket) adja, illetve az M2 is szokta adni néha a WTCC sorozatot, magyarul többször adják, mint F1et. És nem is akár hogyan, mert gyakorlást is szoktak néha adni, valamint kvalifikációt, Warm Up-ot, betétfutamait, tehát sokkal jobban ráfeszülnek aznap az autósportra mint az F1 közvetítések. Hisz az F1nél az van, hogy kvali meg verseny + fel és levezető műsor majd egy összefoglaló valamikor és kész. Semmi betétfutam, pedig szokott lenni (főleg amikor Európában vannak) GP2, GP3, és társaik.
Az, hogy hányan nézik ezeket, na az a nem mindegy. És amíg nincs marketingje a kisebb szériáknak addig nem is fogják nézni, de az az F1 ellenérdeke lenne, tehát minden szemnek muszáj az F1re koncentrálni még ha szar is.
Amúgy nekem 10-ből 10 ismerősöm autósport őrült mint én, tehát kinek milyen ismerősei vannak ez attól függ :). Nem hogy GP2 néznek, GP3at mint ahogy én is Tomi miatt. Csak hát ilyen az össz átlag felfogás, amíg nem vagy F1ben egy senki vagy az emberek 80-85%nak szemében. De ilyen ez a világ, sajnos...
Mindenesetre annyira nem panaszkodom, hisz F1en kívül is van élet, és amíg van addig jó, mert máshol más felfogás van és nagyon jó versenyzést és szervezést bonyolítanak le, független hogy nyitott vagy zárt kasznis sorozatról beszélünk