678
Melyik a jobb - RTlklub vs tv2
-
SzocsA #678 Mi van most a TV2-vel? Hírműsora átmegy teljesen ilyen bulvárba politika mentess lesz?
Nem tudom, hogy eddig mi volt rajta mert nem néztem, néha az rtl-t szoktam. -
#677 Nem merem bekapcsolni ezt a szart, mert az egyiken "Józsi Barát" megy, a másikon meg "Mónyika Show" pusztít. -
#676 csak nézegetem a tv műsort, és egy megmagyarázhatatlan jelenségre találtam:
23:35 - Chicago
0:25 - Eureka
vs
Chicago - Runtime:113 min
és akkor a reklámokat nem is számoltam. így a film hadmada ha beleférne abba az időbe amit írnak, ezt mégis hogy akarják csinálni? -
hokotro #675 Jobb semmikép.Talán egy szinten. -
#674 hát mondjuk még mindig jobb mint a nőimitátor Balázsi Panna... -
hokotro #672 Ez nem izlés kérdés,ez egy rossz nő rossz dumával.Ki akar vitatkozni?A véleményem mondom mert a kereskedelmi csatornákról szól a topic!Ez meg egy roppant rossz műsorvezető benne.Kiváncsi vagyok hány embernek jön be ez össze-vissza csacsogó über-intelektuel, vihogó, eröltetett mosolyú csúnya nőszemély. -
hokotro #671 Hopp micsoda találó kép!!!Hát igen.Erről beszéltem.Winnie!Ez egy jó csaj?De tényleg??? -
winnie #670 ó, de roppant primitívségre van ízlésbeli dolgokról vitatkozni. kinek ez tetszik, kinek az. ennyi. neked is tetszik olyan nő, akinek hallatán itt mindenki körberöhögne. -
#669 Most mé'? Mi a bajod vele? :D
-
hokotro #668 " A nagyoncsinos,nagyonokos,Valkó Eszter"
Ez egy jó csaj?Ez?Mitöl?Hát én nemtudom hogy a kereskedelmi csatorna milyen izlésficamban szenved, de ilyen rút fizetett bájvigyort még életemben nem láttam.Csacsog össze-vissza mindenféle zöldséget,nagyobbnál nagyobb ostobaságokat ,és a kutya nem szól rá hogy ez nem képernyőre alkalmas személy.Egyszerűen ki kéne irni:a nyugalom megzavarását,képi és hanghatások következnek.Hogyan alkalmazhat egy ilyen nőt az RTL klub?Képtelenségnek tartom hogy valaki 2percnél tovább birná nézni ezt a rút izléstelen,10évesként viselkedő, mégis hyper-intelektuelt játszó ,egyszerű ostoba csúnya zsidó csajt.Hát ki a fene kiváncsi rá?Nem muszáj nézni.De hogy már az ujságok cimlapjára került ,azért az már tükrözi az országos izlésficamot.Aztán lehet hogy valami olyat tud ,amitől azonnal alkalmazni kellett a hölgyikét.De az nem az esze és a szépsége:-)
-
#667 24/7-ES RTLKLUB -
#666 Nagyon sajnálom, hogy Retek klub hétfő esti műsorai a következő sorrendben jönnek:
20:XX (főműsoridő) Győzike
..:.. Bajkeverők (vagy mi)
22:30 Világfalu
Az én utópiámban világfalu kerülne főműsoridőbe, s aztán este 10, 11 után ezek az un. valóságsók.
A filmek ... olyanok amilyenek. Én gyakran csak olyan filmeket nézek amiket már láttam. Egyébként nem venne rá semmi, hogy meglessem, de ha TVbe jön pl. egy Cheavy Chase -es film, akkor már várom előre :). -
#665 Horror filmet nem érdemes nézni mert az izgalmas jeleneteket szinte mindíg kivágják!!!Aki ezt kitalálta jó nagy állat lehet! -
#664 Te hülye vagy vazzeg???Vagy nem fogtad fel a lényeget??? -
winnie #663 1. lol. mi ez a baromság, hogy az rtl-en vágnak ki? az rtl-en, a tv2-őn, az hbo-b és az mtv-n ugyanúgy vannak vágott filmek.
2. a filmek 90%-nak a vágását maga a rendező és a készítők csinálják azért, hogy:
- beleférjenek az amerikai országos tévés korhatárban (hiszen ott sem adhatnak 16-os filmet 20.00-tól)
- beleférjenek a bruttó 2 vagy 3 órás műsoridőben, vagyis egy filmet le kell vágni 84-86 vagy 125-129 percre, hogy lemehessen országos tévében.
3. a magyar tévék általában a tévé változatot adják le.
4. azért nem adják később, mert az nem éri meg. akkor kevesebben néznék.
5. egyáltalán miért nézel tévét? (pláne egy filmet sokadjára. töltsd le) -
#662 Kedvencem mikor a kört adták 16os körrel.... mondanom sem kell, hogy a 30%át kivágták :D (nem mintha egy jó film lenne, de azért simán 18as a film) -
#661 már ne haragudj de minek nézel meg egy filmet többször pláne a sziklát de ha csak melóból netezel akkor nem szóltam semmit -
#660 Tudja valaki hogy mi a szarért vágnak ki jeleneteket az RTL-en a filmekből??????ROHADT IDEGESÍTŐ VAZZEG!!!!!!!!!!!Inkább adják később a filmeket vagy rakjanak alá 18-as karikát de ne vágjanak ki a filmekből!!!!Biztos valaki vágónak képzeli magát!A Szikla című filmnek szinte kivágták a végét!Nézhetetlen volt így!!!
Olvassa egyáltalán valaki amit írok??????????????????????????????????_ -
Cat #659 Befektetési alapok vásárolták meg az SBS Broadcasting műsorszóró vállalatot
Az SBS Broadcasting a magyarországi TV2-t működtető társaságnak is fő tulajdonosa. A Permira Funds és a Kohlberg Kravis Roberts (KKR) társaság, amely hétfői bejelentés szerint felvásárolja a luxembourgi székhelyű SBS Broadcasting SA társaságot, úgy ítéli meg, hogy a műsorszórónak jelentős növekedési lehetőségei vannak, tehát a szokástól eltérően öt évnél, vagy még ennél is hosszabb ideig megtartják majd a céget.
A befektetési alapok tehetős egyéni befektetők, illetve intézményi befektetők tőkéjét mozgatják, cégeket vásárolnak fel és azokat átalakítják azzal a céllal, hogy néhány éven belül, rendszerint 3-5 éven belül újból eladják, vagy a tőzsdére vigyék - közölte Gotz Mauser, a Permira illetékese. Hozzátette, hogy az SBS növekedési kilátásai miatt azonban az alap várhatóan hosszabb ideig is megőrzi a céget.
Európa egyik legnagyobb műsorszóró társaságának értékét 1,7 milliárd euróban ( 2,07 milliárd dollár) állapították meg. A Permira és a KKR mintegy 1,7 milliárd eurót fizet majd készpénzben az SBS eszközeiért, köztük 16 televíziós csatornájáért, 21 fizetős tévé csatornájáért, 11 rádióhálózatáért, amelyek kilenc országban 100 millió nézőt, hallgatót érnek el. A vételár 46 eurót jelent az amszterdami és a New York-i (NASDAQ) jegyzett SBS -papírjaiért. Tegnap délután az SBS papírok 3,79 dollárral, azaz 7,2 százalékkal 56,29 dollárra drágultak a NASDAQ-on. A két felvásárló társaság átvállalja az SBS adósságait is, amelyekkel együtt az üzlet - kisebbségi részesedést figyelmen kívül hagyó - értéke 1,86 milliárd euró (2,27 milliárd dollár).
Az SBS Broadcasting legnagyobb részvényese a Liberty Global kábeltévé társaság, amelyet John Malone amerikai üzletember ellenőriz. A Liberty Global 340 millió euróhoz jut, ha az üzletet megkötik. Az SBS vezérigazgatója és alapítója, Harry Sloan 170 millió euróhoz fog jutni. Sloan várhatóan novemberben, az üzlet megkötése után lemond elnök-vezérigazgatói tisztéről. Az üzlethez még az Európai Unió trösztellenes hatóságának és az SBS részvényeseinek is hozzájárulásukat kell adni. A részvényesek rendkívüli közgyűlését októberre tervezik összehívni.
Az SBS 1989-ben három skandináv televíziós csatorna üzemeltetésével indult be, majd a cég kereskedelmi televíziós és rádiós állomások működtetésébe fogott Belgiumban, Finnországban, Görögországban, Magyarországon, Hollandiában és Romániában.
A Permira, amely legutóbb márciusban értékesítette a német Premiere AG fizetős televízióban meglévő részesedését 1,2 milliárd euróért, úgy véli, hogy az SBS Broadcastingnak részben a skandináv reklámpiacon történt liberalizálás miatt, részben pedig a kelet-európai műsorszórás nyugati színvonalhoz történő felzárkózása miatt van jövője. A cég terveiben új fizetős csatornák beindítása szerepel.
A Permira és a KKR különben 50 millió eurós fájdalomdíjban részesül, amennyiben az SBS Broadcasting eladása nem valósulna meg. -
Cat #658 Elnémul az RTL
Másfél órát szüneteltetnie kell az adását az RTL Klubnak az elkövetkező két hét valamelyik napján, az ORTT jogerős döntése alapján - jelenti a HavariaPress.
A testület még 2003. december 18-én hozott határozatot arról, hogy a csatornának 90 percre felfüggeszti a műsorszolgáltatási jogosultságát, a Mónika-show egyik adása miatt. Ezt a határozatot a műsorszolgáltató akkor megtámadta, ám a bíróság jogerősen kimondta, hogy a műsorszolgáltatónak végre kell hajtania a 90 perces felfüggesztést. Ennek azonban a szolgáltató az azóta eltelt több mint másfél év dacára mindmáig nem tett eleget.
Az ORTT Irodája a bírósági döntést követően tájékoztatást kért a Magyar RTL Televízió Rt-től arról, hogy mikor teljesítette a rá kirótt kötelezettségét. A műsorszolgáltató válaszában azt állította: a határozat arra kötelezi, hogy annak 2003. december 22-én este tegyen eleget, ám utólag már nem tudja végrehajtani a szankciót. Emiatt az ORTT idén júniusban elrendelte a szankció végrehajtását, amit a csatornának mától számítva 15 napon belül kell teljesítenie. Ennek értelmében az elkövetkező két hét valamelyik napján szünetelnie kell az RTL Klub adásának, délután fél hat és este hét óra között.
A döntést egyébként az ORTT azért hozta meg, mert szerintük a Mónika-show 2003. december elsejei adását a 12 évesnél magasabb korhatár-jelzéssel kellett volna sugározni. A kifogásolt műsorszámban ugyanis több olyan vendég is volt, akik társadalmilag negatív, destruktív, olykor bűncselekménynek minősülő eseményekről - pl. gyerekek szexuális zaklatásáról, fizikai bántalmazásról - számoltak be. -
#657 viszont mintha mindennek kb csak a tizede lenne fent:( -
#656 MUHAHAHAHAHA lehet nezni az rtl-t is a neten:) -
#655 Most meg van helyette vmi, ahol műembereket - műnőci, műmacho, műmellek - láthatsz napjában 1000x, vehetsz, ehetsz, ihatsz, nézhetsz néha irreálisan barom árakon, és még zsúfoltság is van. -
#654 Hehe ott nőttem fel:) Rohadtjó kajáldák, príma játékterem. Ez volt a Westend Vásárlóudvar 26 üzlettel. R.I.P. -
#653 Már a családot is rávettem.
Mindig ezek, meg a régi filmek kellenének.
Néztétek a Lindában a West End helyét? :)
hehe -
#652 detto -
#651 egyiket sem nagyon nézem -
Vlala #650 igen... nézz be a Megasztár-topicba :-) -
winnie #649 szinte minden multi gusztustalanul termeli a profitot (a magyar tévék nincsenek sehol a legnagyobbakhoz képest) és mindenki hazudik nekünk. a lényeg ott van, hogy nem kell elhinni a hazugságokat. -
Vlala #648 Azért lehetne kevésbé gusztustalan módon is profitot termelni... leglább ne vigyorognának az arcunkba, és ne hazudnának ennyit a szemünkbe. -
winnie #647 még szép, hogy a pénz a legfontosabb. neki profitot kell termelniük. a cocacola co. sem az egészségünket nézi, amikor a termékeiért pénzt kér. -
#646 én is azt nézem minden vasárnap mióta megy :) -
Vlala #645 Tegnap is az Angyalbőrbent és a Lindát néztem...
A másik két csatorna versenyben ontja magából A Legjobb Filmek!-et, kéthavonkénti ismáétléssel. A Viasaton visszanyúltak a régi magyar valósághoz, ezekben még kocka Ladája van a rendőröknek,és UAZ-zal tépnek a katonák... 10 évet fiatalodom ezeken a filmeken. :-) -
#644 Viasat3 elég jól tartja magát, sőt szerintem egyre jobb lesz. -
Vlala #643 a "hibahatár" a sacc/szemmértéknél is kb. ugyanennyi lenne. +-10 millió néző...
A csatornáknál tulajdonképpen a legnagyobb gond az, hogy nem a néző, hanem a nézettség és a néző pénze a legfontosabb. -
#642 Bazzeg köcsög retekklub FELHÁBORÍTÓ! A 108 perces remek Jackie Chan filmből (Kamukém) 70 perces zagyvaságot csináltak. Bazzeg az összes jó jelenetet kivágták (verekedések amik az ilyen filmek sava borsa), alig követhető a film. Undorító amit ez a csatorna csinál a filmekkel. -
#641 má azt hittem a Schindler listájával egy szinten van a Patkányinvázió. -
winnie #640 természetesen valahol igazad van, de meg kell jegyezni, hogy a kis csatornák nézettségét más, korrekciós módszerrel mérik. és az is tény, hogy ezek nem mutatnak a változó minták ellenére sem túl nagy kilengést. (a hibahatár itt nem nagy a adóknál számolt hibahatárt jelentik)
viszont úgy gondolom, hogy a relatív számokon nem nagyon lehet vitázni, hisz a sport1-en egy-egy slágermeccs vagy magyar válogattt meccs nézettsége mindig megugrik, vagy a viasaton is az ugrást nem véletlenül a helyszínelők hajtotta végre (és azóta többek között pl. a família) szerintem. -
winnie #639 a staisztikának az a lényege, hogy nem egy embert, hanem egy azonos preferenciákkal rendelkező embercsoportot vizsgálnak. teszem azt 25-34 éves, vidéki nagyvárosban élő, egyetemet végzett férfiak. lehet, hogy furcsának tűnik, de ha megvan, hogy mondjuk összesen hányan vannak, akkor meg lehet határozni, hogy hánynak a szokásait, pártpreferenciáit stb. kell megvizsgálni ahhoz, hogy az összesre megállapítást szűrjünk le. bár az egyéni ízlésekben vannak eltérések, de egy idő után a vizsgált alanyok számának növelése már nem fogja nagyon változtatni az összeredményt, csak pár tizedszázalékkal téríti el - ezért is kell minde ilyen eredményt hibahatárral kezelni a statisztika szerint -
Cat #638 kivételesen én sem értek veled egyet
ez a módszer csak a nagy adók mérésére jó (tv2, rtl, mtv), de a tematikus adók észrevehetetlenek. Nyilvánvalóan látszik netes fórumokat olvasva, ismerösökkel beszélgetve hogy a kisebb adókon lévő müsorok is meg tudják mozgatni az embereket, azaz beszélnek róluk, tudják mi volt benne, de a statisztikákban egyáltalán nem jelenik meg. A viasat 3 is csak nemrég törte át a mérési hibahatárt, pedig már elég régóta nem nevezhető "kis adónak".
Ja, és azt is meg kell jegyezni, hogy maguk a tévék munkatársai is sokszor vitatják, pl. árpa attila könyvében részletesen leirja az ezzel kapcsolatos gondokat (ugye ő csinálta a heti hetest, való világot stb.)