678
Melyik a jobb - RTlklub vs tv2
-
#515 nekünk nézőknek csak jó a két csatorna vetélkedése -
Cat #514 TV2 - 15 %-os növekedéssel 3 milliárd forint feletti bevétel
A TV2 kereskedelmi bevétele május hónapban ismételten csúcs közelben mozgott, ugyanis 14,6 %-os növekedéssel 3,15 milliárd forint árbevételt könyvelhetett el a csatorna.
Amennyiben csak a reklám-szpot eredményeit vizsgáljuk, a növekedés még ennél is nagyobb és látványosabb, hiszen 21,1 %-os növekedéssel közel 3 milliárd forint bevételt hozott ez az üzletág a csatornának. Az év eddig eltelt öt hónapjában a TV2 teljes árbevétele 11,17 milliárd forint volt, ez az összeg 13,8 %-kal több, mint 2003 január-május idõszakának bevétele. A bevételi struktúrának megfelelõen a fenti összeg tartalmazza a televízió teljes bevételét, ami a reklámszpotok és a szponzorálás esetében az ügynökségi jutalék értékét is magában foglalja. -
winnie #513 nem, nem. direk még a mellbimbókat is levették a csajokról (a vámpírokról, mármint) -
#512 biztos kilátszik egy szörnynéni melle -
winnie #511 :)lol. persze ez csak kommunikáció a hirdetők felé... -
Cat #510 TV2: bevétel növekedés áprilisban
12 százalékos növekedéssel 3 milliárd forint feletti bevételt ért el a kereskedelmi adó.
A reklámpiac szezonalításának köszönhetően a TV2 április havi bevétele idei rekordként elérte a 3,04 milliárd forintot, ami 2003 negyedik hónapjához viszonyítva 12 százalékos növekedést jelent. Kizárólag a szpot-bevételt vizsgálva az adatok azt mutatják, hogy az előző év hasonló időszakához képest közel 18,8 százalék a bevétel növekedés április hónapban.
Az év eddig eltelt időszakát tekintve (január-április) 13,4 százalékos emelkedéssel 8,02 milliárd nettó árbevételt ért el a csatorna.
A bevételi struktúrának megfelelően a fenti összeg tartalmazza a televízió teljes bevételét, ami a reklámszpotok és a szponzorálás esetében az ügynökségi jutalék értékét is magában foglalja.
Várdy Zoltán, a TV2 kereskedelmi igazgatója szerint a bevétel növekedése mögött elsősorban a minőségi műsorkörnyezet, az ismerős és tervezhető kereskedelmi struktúra, valamint az alternatív médiafelületek együttes használata áll.
"Biztos vagyok abban, hogy a nyár folyamán nem csak a képernyős megjelenéseinkkel, de egy exkluzív és egyedi rendezvénysorozatunkkal is felkeltjük majd mind nézőink, mind hirdetőink figyelmét" - tette hozzá a közeljövő terveire utalva. -
winnie #509 szerintem nem. az amerikai exit pollok szerint a 16éven aluli nézők 90%-a az excellent vagy a very good kategóriába sorolta a filmet (7-es skálán), szóval éppen a fiatalok azok, akik élveziki az ilyen típusú filmeket (ld. ami 80-as években az indiana jones, az a 90-es években a múmia)
amúgy meg ízlések és pofonok. ebben az évben a butterfly effect mellett ezt a filmet élveztem a legjobban:) -
#508 Meg akarták kímélni a gyerekeket egy szar filmtől... -
winnie #507 mellesleg a van helsing amerikában is pg-13-at kapott, nem értem itthon mi ez a 16... -
winnie #506 a mozi dolga az ellenőrzés. én csak azt írtam, hogy erre felső utasítás volt. vicces is lenne, ha egy tinihorrort pont a célközönség nem nézhetne meg:) -
Csaba #505 Jé, most látom, hogy tele van szóismétléssel (pl. volt.). Mindegy már. Így jár az ember, ha nem olvassa vissza, mit ír, mielőtt elküldi... -
Csaba #504 Hát, én megnéztem a moziban a Texasi láncfűrészest, és bizony sok emberke volt, aki 14-15 éves, ha volt. Telt ház volt...Ma meg a Van Helsinget kuksiztam meg, és ahhoz képest, hogy 16 éven felülieknek a korhatár, elég sok kisgyerek (értsd:10 éven aluli) volt...Szóval a kutya sem nézi a korhatárt. Meg az bevételkiesés lenne a mozinak, ha elkezdenék kitiltani a kisgyerekeket. -
winnie #503 Még a moziban is ez van, nővérem nem tudta elvinni a gyrerekeit megnézni a Gyűrűk urát mert nem engedték volna be velük,
beengedték volna, a moziknak ugyanis nincs joguk senkit kittiltani filmről, ha kísérővel vannak. az utóbbi 3 évben 3 olyan film volt magyarországon multiplexekben, amikre minisztériumilag volt ukáz a moziknak, hogy ne engedjenek be 16 éven aluliakat. a south park, a texasi láncfűrészes és még egy harmadik. de. felnőtt kísérővel ezeket a filmeket egy gyerek mind mind megnézheti. onnan a kísérő felelőssége a dolgok. -
winnie #502 én speciel a filmkészítők helyében perelnék a durva vágások miatt, mivel a szerzői jogok megsértése. Tilos egy rendező és szinészek által készített film módosítása - mert egyes helyeken ez már az a kategória
na, szóval ezért találták ki egyes filmek tévés verzióját. nem a magyarok vágnak, hanem máshol is. egyszerűen vannak bizonyos filmeknek szétcincált verziójuk. enniy. de komolyan, kit zavar, hogy pl. a rémálom az elm utcán vágva volt? aki szereti a filmet, annak úgyis megvan, nem?:) rég rossz, ha egy filmet kereskedelmi tévén kell megnézni, reklámokkal övezve... -
winnie #501 Azért vágnak, hogy rövidebb legyen a film, és több reklámot pakolhassanak be a közepükre.
jujjujj:) ez bagy butaság volt. a kereskedelmi tévékben 12 perc reklám lehet 60 perc alatt. bárhogy vágnak egy filmet, attól még nem tudnak több reklámot belepakolni:) -
#500 Azért kicsit más ha a gyerek a filmben szerepel és látja az 50 kamerát meg a rihegő-röhögő stábot:P -
Cat #499 én speciel a filmkészítők helyében perelnék a durva vágások miatt, mivel a szerzői jogok megsértése. Tilos egy rendező és szinészek által készített film módosítása - mert egyes helyeken ez már az a kategória
arról nem is beszélve hogy tönkrevágja az egészet a stáblista levágása -
#498 Hát ezek szerint az állatok szerint (ORTT), az más ha egy gyerek szerepel vmiben vagy azt nézi. Gondoljatok például a Chuky című horrorfilmre, az abban szereplő gyermekre az ORTT elvei szerint ráfogható, hogy mai felnőtt fejjel súlyos személyiségtorzulása van, gyilkos hajlamokkal. Vagy ott vannak a Nightmare on Elm Street-ben szereplő gyerekek, milyen lelkiviláguk lehet szerencsétleneknek.
Én azt mondom az ilyen gondolkodású emberek elmehetnek a halál kaszára. Már nagyon felháborító, hogy ez a mocskos rendszer megszabhatja, hogy mit nézethet az ember a büdös kölkével. Még a moziban is ez van, nővérem nem tudta elvinni a gyrerekeit megnézni a Gyűrűk urát mert nem engedték volna be velük, otthon aztán úgyis megnézik dvd-n. Már tényleg zsinoron rángatott báboknak néznek minket. -
#497 Talán mert rejtett pedofil műsor volt?! -
#496 A karikás dologban nálam az volt a csúcs, amikor Friderikusz csinált egy műsort gyerekekkel.
6-7-8 éves gyerkőcökkel beszélgetett, de a 12-es karikát azért kirakták :) -
#495 De akkor minek a karika? A mi megtévesztésünkre? A rendeletben szépen le van írva, hogy miért milyen karikát kell adni. De ha nincs(enek) már benne az adott jelenet(ek), akkor minek rakja ki? Csak azt tudom elképzelni, hogy hülyének vagyunk nézve. Nesze magyar, itt a "sikerfilmed", nézzed ingyér'... Már most palizzák a népet, hogy jön a "Hatodik érzék", mindenki jól be fog rosálni. Kezdési időpont: 20.45, vasárnap, fő műsoridő. Mernék fogadni, hogy ezt is megnyírbálják. Elvégre fő műsoridőben egy kísértetlány sem hányhat, meg nem ijesztgetheti a nézőket... A "csigán" a Számkivetett lesz, szerintem inkább azt lesz érdemes nézni. Bár, ha jobban meggondolom... Vajon káros-e a gyermekek fejlődésére, ha azt látják, hogy Tom Hanks egy tojáslabdához beszél és szabályosan beleőrül, mikor elhagyja? Vajon nem buzdítja-e erkölcstelen cselekvésekre az ifjúságot az, hogy egy "postás" felbont olyan csomagokat, ami nem is az övé? Satöbbi, satöbbi.
Ehh, kezd már baromira elegem lenni ebből az egészből...
-
#494 Azért vágnak, hogy rövidebb legyen a film, és több reklámot pakolhassanak be a közepükre. -
#493 Én csak azt nem értem, hogy ha karikáz, akkor minek vág? Merthogy kivágnak mindent belőle, ami karikás lehet, szóval itt valami nekem nagyon nem kék...
Inkább kezdődne minden ilyen film olyasmi szöveggel, hogy "felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a következő műsorszám megtekintése bármely korosztálynak ajánlott, mivel előzőleg eltávolítottunk belőle minden olyan jelenetet, amely miatt bármely civil szervezet feljelentett volna minket az ORTT-nél"...
-
winnie #492 szerinted egy ilyen típusú filmnél, amit láttak max 70ezren a mozikba, hány embernek tűnik fel, hogy valami ki van vágva? ha 100-nak, akkor már szerintem sokat mondok. az pedig 99,99% 1millió néző esetében:) -
#491 Jaja. Emlékszem, pár hónapja a retekklub leadta a Rémálom 4-et. Annak idején láttam már párszor, feltűnt, hogy rohadtul meg van szabdalva. Olyan szinten, hogy az már a sztori rovására ment. Mondjuk aki nem ismerte a filmet, párszor tuti elvesztette a fonalat, hála a profi vágómunkának. Ráadásul kb 23 órakor kezdődött,és ott viritott a 18-as karika a képernyőn. Könyörgöm, ha már egyszer horrort adnak le, akkor az legyen is horror. Imádom, hogy igy védik a nép erkölcseit az éjjeli órákban, de azt lazán leadják főműsoridőben, hogy VV Szegál vakarja a pudvás seggét, és bazmegol a kamerába premier plánban... -
#490 Feltűt szerintem csakúgy vannak vele, hogy ingyen van..... Meg azt sem tdják, hogy hol reklamáljanak... -
winnie #489 a lényeg, hogy bevételt termeljen. ehhez általában szórkoztatnia kell, hiszen akkor nézik.
azt ne felejtsük el, hogy a filmet nézők 99,99%-ának nem tűnt fel, hogy hiányzik valami a filmből. -
#488 Tudtommal a kereskedelmi adó azért van, hogy szórakoztatás közben Bevételt termeljen.... Nem????? -
#487 tganp felhívott a haverom, kérdezi láttam a sárkány csókját, mondom nem, mert úgyis szétvagdosták, meg láttam már 2x, erre meséli, hogy miket vágtak ki, mondom ez szép, pont a lényegi része hiányzott a filmnek, nem mintha az erőszakos látványokat élvezném, de így tönkrevágták a filmet. Aztán mondja haverom, hogy lesz az álien 4 is, erre mondom, na akkor abban nem lesz álien, csak mutatóban távolról, a film, meg nem lesz több 30 percnél, az eleje lesz ahol még semmi nincs, meg a vége, hogy megmenekültek, a közepéből esetleg villanások, de úgyse fogja senki érteni, hogy miért is halnak meg az emberek.
Azt nem értem, hogy ha egy filmet majdnem 22-kor kezdnek akkor miért kell megvágni, akkor a gyerekeknek már az ágyban a helye, egy felnőtt meg hagy döntse már el, hogy megnézi e az adott filmet, vagy sem, és ha megnézi akkor igenis ne legyen már agyonvágva, vagy tegyen oda 18 as karikát és vettse úgy, de ez így nagyon nem ok. -
Cat #486 a kereskedelmi adó nem azért van hogy filmeket adjon le, hanem hogy bevételt termeljen -
#485 csak azt szeretném tudni, hogy ez most cenzúra, vagy időspórolás? -
#484 Tudom, öcsém végignézte és később elmondta, hogy mi hiányzott még. :)
-
#483 Nagyon gáz volt így leadva ez a Sárkány csókja. Szinte mindent kivágtak. Kérdem én: MINEK? Különösen egy Csaló világ, és jópár egyéb szarság után. Enyhén szólva is szétbaszták a filmet ... -
#482 LOL DE DURVA :D Ez a film tiszta elmebeteg. -
#481 LOL mi megy most a TV2-n!! Valami Indiai szarság! 16-os körrel, közben meg mutogatják a pöcsét a csávónak, meg hasonlók. -
#480 akkor azt még elárulom, hogy a végén nem mutatták, hogy a rendőr meghal a sárkány csókjától :) -
#479 Fordítva: a Viasat3 svéd tulajdonosainak (100%-ban az övék) külföldön sok csatornája van. :)
-
Cat #478 a viasatnak külföldön tucatnyi csatornája van -
#477 A Schindler-t bárhol adják, kötelező egyben adni, ehhez Spielberg ragaszkodott, benne van a forgalmazási feltételekben.
Egyébként az RTL ma ismét nagyot alkotott: két átlagosan jó filmet (Tolvajtempó, Sárkány csókja) sikerült nézhetetlenül szarrá vágni... A másodiknál ott álltam fel a székből, mikor Tcheky Karyo szétveri egy pali fejét a szálloda konyhájában, utána meg ráhagyja a két izompalijára, akik befejezik a melót (a melák felemeli, a kiscsákó meg lerúgja). Na, ezt úgy kinyesték, mint a sicc. Nem néztem tovább, elegem van belőlük...
-
#476 Már szerintem lehúzták őket, mert a V3 most nyit új csatornát Viasat History néven, amit nem hinném, hogy saját tőkéből pénzelne. Tuti, hogy már bekebelezték.