678
Melyik a jobb - RTlklub vs tv2
-
#637 http://index.hu/kultur/media/agbhun
-
Vlala #636 LOL
Winnie: kicsi vagyok még ehhez, de akkor sem értem, hogy 2350 tévéből hogy tudják megmondani, hogy na, ezt a filmet 2 millióan látták. A szurkolóleves (mindent bele) esetében ez az 5-6 dolog keveredik, de itt 10 millió különböző személyiségből és ízlésből kell egy mintát készíteni. Ha itt a 19 megyében van egyenként 100-150 figyelőszerkezet, ennyiből sehogyan sem lehetne ilyen pontosan megáállapítani valamit.
Valaki most már elmagyarázhatná, mert e téren nagyon gyenge a felfogásom. -
#635 Miért? A film egyébként is ütött akkorát, mint egy világvége, nem? ;)
-
#634 loller láttátok ma a fúkuszt a retekklubbon? ebben voltak ilyen filmes bakik. hát aki összeállította ezt aműsort az is kibaszott nagyot bakizott, mert a ben affleckes film, amiből mutatták az 1ik bakit, (mikor a csaj a nyakába tette a sálat, majd utána már sehol sem volt az) , az nem is az armageddon volt, hanem a pearl harbor :D -
winnie #633 nem vagyok statisztikai szakember, de józan paraszti matekkal és logikával: nap mint nap hallom, hogy nézőcsúcsot döntöttek itt-ott
mire gondolsz? nagyon régen volt nézőcsúcs a tévéműsorok esetében.
Ezt egy 10.000-es létszámú próbaközönségen keresztül mérik?
Igazad van, tényleg reális.
a 10ezres minta felesleges pénzkidobás lenne (egy mindent bele levesből sem kell 10-szer szedned, hanem elég 1-2-szer, hogy tészta, zöldség, hús és köménymag kerüljön a tányérodba), szóval a 8-ada is elég - de a nézettségmérés duplaekkora, 2500-as mintát használ (najó, 2350 kb). -
Vlala #632 eddig ilyen nem volt?
Winnie:
nem vagyok statisztikai szakember, de józan paraszti matekkal és logikával: nap mint nap hallom, hogy nézőcsúcsot döntöttek itt-ott, kismillióan nézték a ma esti adást. Ezt egy 10.000-es létszámú próbaközönségen keresztül mérik?
Igazad van, tényleg reális. -
Cat #631 Megkezdte mûködését a TV2 új közönségszolgálata
A világszerte számos call centert mûködtetõ TransCommal kötött megállapodás értelmében hétköznapokon reggel 7 és este 10 óra között operátorok fogadják a TV2 nézõinek hívását, illetve folyamatosan kezelik a közönségszolgálat e-mail címére érkezõ leveleket.
A levelet írók automatikus választ kapnak, melyben a TV2 visszaigazolja a levél megérkezését és jelzi a válaszadási procedúra megkezdõdését. A megbízott partner feladata feldolgozni a kérdéseket, jellegük szerint kategorizálni, majd az illetékesek felé továbbítani azokat. Az operátorok naprakész információval rendelkeznek a mûsorokról. A közelmúltban létrehozott információs adatbázis lehetõvé teszi, hogy a TV2 nézõi kérdéseikre azonnali, korrekt választ kaphassanak. -
winnie #630 ez is lol, jé. nem vagy egy kicsit naiv?:)
egy héten amerikában 3-4 filmet mutatnak be mozikban. kereskedelmi tévékben egy héten mondjuk 30 film van. komolyan azt várod, hogy mind A-film legyen...
ha megnézed a kínálatot sokkal több az értelmes film és a 'nagy' mozifilm (ez utóbbi nem minőséget jelez, de azt igen, hogy nem c-film), mint a c-film -
winnie #629 Tehát egyáltalán nem reális értékeket kapnak. Valahogy sejtettem.
lol, nem raális? mi reálisabb kell ennél? a statisztikailag szükségesnél majdnem kétszer nagyobb a mért minta - az eredmények hitelesek, persze hibahatáron belül -
#628 Mindkét csatorna egy kalap sz*r a sok kilóra megvett "c" kategóriás filmjével! -
Vlala #627 Tehát egyáltalán nem reális értékeket kapnak. Valahogy sejtettem. -
#626 Tudtommal van egy mintapopuláció, ami kb 1000 háztartást jelent, hozzájuk helyeztek ki (a tudtukkal és beleegyezésükkel) olyan készüléket, ami figyeli, hogy mikor melyik csatornát nézik. Ezeket az adatokat szorozzák fel hogy megkapják a teljes magyar lakosságra vonatkozó eredményeket. -
Vlala #625 Tényleg, hogy mérik a nézettséget? Figyelnek minket? De kik? És hogyan? És miért? [paranoiás] -
Aspyrin #624 Az AGB Hungary statisztikai adatai szerint idén a karácsonykor bejglit és tévéműsorokat habzsolók többsége az RTL Klubot választotta, hiszen a héten tovább nőt a két kereskedelmi csatorna nézettsége közti különbség, a lakosság 24,7 százaléka választotta a Tv2-t, míg konkurensére 31,3 százalék kapcsolt. A hirdetők szempontjából fontos 18-49 év közötti korcsoportban és főműsoridőben még nagyobb, közel 9 százalék az RTL Klub előnye.
Az RTL Klub a fa alatt
Pénteken, azaz 24-én is a legtöbben az RTL Klubra sandítottak, miközben a karácsonyfát díszítették vagy éppen halászlét főztek. Filmek csaptak össze egész nap, így például délután három órakor a Talpig zűrben 2 című amerikai filmet 991 008-en nézték az RTL Klubon, míg a valamivel korábban kezdődő, de utána az RTL vígjátékával párhuzamosan futó Túl az Óperencián című Tom Cruise - Nicole Kidman szerelmes történet viszont már csak 770 089 embert érdekelt.
Hogyan mérik a nézettséget?
Hogyan működik a rejtélyes nézettségmérő rendszer? Mit jelent a nézettség pontosan? Hány néző véleményéből és hogyan számítják ki a hirdetési piacot meghatározó mutatókat? Az AGB Hungary működésének bemutatása Háromnegyed öttől az RTL Klubon vetített Rabolt el a télapót! Című vígjáték az AGB Hungary statisztikai adatai szerint 1 239 623 nézőt vonzott, míg az ellene kiállított Hatalmas aranyos című Bill Murray-film csupán 844 407 embert ültetett a képernyők elé.
A két csatorna közti különbség egész nap megmaradt, Az este fél nyolckor kezdődő Kutyák és macskák háromszázezerrel több nézőt érdekelt, mint az Oltári vőlegény, míg a Minizsenik negyedmillió nézővel verte a Segítség, karácsony című, már csak címéből adódóan is éppen aktuális vígjátékot.
Győzött a Megasztár
Másnap a Tv2-t megmenttette a Megasztár élőben sugárzott fordulója, ami 1 876 655 nézőjével a nap legnézettebb műsora lett, bár a heti ranglistán csak a tizenharmadik helyre tudott felkapaszkodni. A Megasztár ellen ringbe küldött 102 kiskutya című amerikai film valamivel kevesebb, 1 761 448 nézőt vonzott a tévé bűvkörébe.
A hírműsorok versenyét viszont az RTL Klub nyerte, a délkelet-ázsiai földrengésről is beszámoló Híradót 1 839 541-en nézték, míg a Tényeknek eközben csak 1 629 877 nézője volt.
Hercegnőre vágyunk
Vasárnap az RTL Klubon sugárzott Neveletlen hercegnő lenyomott mindenkit, 2 003 235 nézőjével ez a vígjáték lett az ünnepi hétvége legnépszerűbb műsora, bár a heti összesítésben csak a nyolcadik helyen végzett.
A Tv2 riportmagazinja ugyanakkor csak 1 616 634 néző kíváncsiságát keltette fel, és a Tv2-ön este nyolckor kezdődő Jim Carrey-film, a Grincs is alulmaradt királykisasszonnyá váló amerikai tiniről szóló vígjátékkal szemben.
Forrás:Index -
Aspyrin #623 A Tv2 bokszmérkőzését ugyan többen nézték, mint az RTL Klubon sugárzott összecsapást, de összességében mindkét csatorna vesztett, a meccsek nézettsége alacsony volt, az MTV-n pedig Jimmy tarolt.
Forrás: Index
-
#622 Érdekes adatok. Pedig én nem is nagyon nézek tv2-n semmit. Megasztárt nézem, meg esetleg 1-2 jobb filmet, amit vagy nem láttam, vagy nincs meg, de az elég kevés. Amúgy meg egyiket sem mert általában Cool megy egész nap, esetleg néha Viasat. -
#621 nincs itt vs , ugyan az megy mind a 2 csatornan csak max a nevuk mas a show musoroknak ... :| -
Cat #620 Csúcson a TV2 bevétele
A TV2 októberi 3,04 milliárd forintos bevétele ebben az évben és a csatorna történetének második legmagasabb összege, amit eddig csak az idén májusi bevétel (3,15 mrd Ft) szárnyalt túl. Az előző év azonos időszakához képest 6,2 százalékos növekedést, 2004 szeptemberéhez képest 11,5 százalékos növekedést hozott az elmúlt hónap.
Kiemelkedő volt októberben a szpotbevétel is, amely a jelentős kereslet révén 9 százalékot nőtt az előző év azonos időszakához képest, és ezzel meghaladta a teljes nettó reklámbevétel növekedési ütemét. A bevételi struktúrának megfelelően a fenti összeg tartalmazza a televízió teljes bevételét, ami a reklámszpotok és a szponzorálás esetében az ügynökségi jutalék értékét is magában foglalja.
Várdy Zoltán, a TV2 kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy "a tavaszi hónapokhoz hasonlóan, az őszi hónapok jellemzően a reklámköltések csúcsidőszakát képezik, de az eddigi eredményeink szépen követik az egyébként magas mércét elénk állító terveinket, sőt bizonyos hónapokban, így októberben meg is haladták azt. A 3 milliárd forintos havi nettó bevételt egy lélektani határnak tartjuk különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt negyedévben az FMCG szektorban a marketing költségvetéseket több százmillió forinttal nyirbálták meg.” -
Cat #619 Konta Barbara sportriporter szeretne lenni
Véget ért a Barbara-show forgatása, a műsorvezető, Konta Barbara ezzel lekerül a tévéképernyőről. A Barátok közt egykori Hoffer Esztere azonban nincs elkeseredve, sőt olyan tervei vannak, amivel régi vágyát valósíthatja meg.
"Nagyon nagy sportrajongó vagyok, és azt tervezem, hogy megismerkedem a háttérmunkákkal, érdekel a sportriporterkedés és a szerkesztés. De hogy merre indulok el, azon még nem gondolkodom. A következő egy hónap erre alkalmas lesz, mert a forgatásnak vége, és most már végre ki is pihenhetem magam. Az, hogy képernyőn legyek, nem életcélom, sorozatokba pedig már nem mennék vissza soha" - nyilatkozta a lapnak Konta. A hírek szerint a fiatal műsorvezető nem egyedül tölti majd pihenő időszakát, hiszen újra rátalált a szerelem, és nagyon boldog új párjával. -
#618 bazsi show wáááááááááá
-
#617 Én maradok pártatlan ilyenkor netezek, most 5-től pedig kezdődik a Buffy szoval se ezt, se azt nem nézem, ha már választanom kéne akkor én is Balázst nézek, annak ellenére, hogy Barbarát szívesebben választanám, csak egy másik értelemben:)) -
Cat #616 Én ezen buktam ki:
Bár az elsõdleges célcsoportban, a fiatalok és fiatal felnõttek körében jó eredményeket ért el, ellenben a kereskedelmi szempontból legértékesebb célcsoportokat nem tudta kellõképpen megszólítani. A csatorna vezetõi sajnálkozva állapították meg, hogy ebben a mûsorsávban kicsi az érdeklõdés a fiatalok problémáival kultúráltan foglalkozó, igényes mûsor iránt. Arról még nincs döntés, hogy januárban milyen mûsor lesz látható a Barbara show helyén. Konta Barbarára továbbra is számít a TV2. -
#615 Ti tutdájok -
#614 az így van -
winnie #613 a melrose place is egy sima tiniszappanopera - csak éppen 'régebben' fiatalabbak voltunk és újdonság volt:) -
Cat #612 ezt ugye te se irtad komolyan -
#611 a melrose place első részei jók a közepéttől már unalmas lerágott csont
régen érdekes volt asszem hbo-n adták először -
béricsi #610 olyan szempontból ugyanaz, hogy ugyanő csinálta, de akkor ennyi erővel a Boszorkák is ugyanaz :)
Egyébként messze a Melrose Place a legjobb a Spellingtől. -
#609 Persze, hiszen a készítők is ugyanazok, bár az egyívású már nem teljesen igaz mert még témájában is különbözik. -
winnie #608 bh90210 és a melrose place egykutya. ha az egyik igényes, a másik is. egyívású a 2 sorozat -
#607 eggyetértek -
#606 Nincs Isten mert marad mellé sajnos a másikon a Balázs meg Mónika.. (két tahókonténer) Balázs showra véletlenül átkapcsoltam olyan csávót láttam benne akitől megijedtem és elkapcsoltam.. erre 16-os karikát kéne tenni mondtam magamban.... -
#605 Valami igényes amerikai sorozat is mehetne helyette, mint a Beverly Hills. Esetleg újra adhatnák a Melrose Place-t. -
#604 van isten hála az égnek ! -
Cat #603 Most már biztos, hogy megszűnik a Barbara show
Konta Barbarának ma mondták meg, hogy januártól megszűnik a beszélgetős műsora. A kereskedelmi csatorna állítólag azért még számít rá a későbbiekben.
A TV2 2005. évi műsortervében nem szerepel a Barbara show című délutáni beszélgetős műsor. A csatorna vezetői a döntést ma közölték Konta Barbara műsorvezetővel, illetve a műsort gyártó alvállalkozóval is. A Dumáljuk meg! alcímet viselő produkció így decemberben lesz utoljára látható a képernyőn.
"A döntésben meghatározó szerepet játszott, hogy a műsor nézettsége elmaradt a várttól" - mondta el az Indexnek Lóránt Gergely, a Tv2 Marketing és PR vezetője, aki elismerte, hogy bár az elsődleges célcsoportban, a fiatalok és fiatal felnőttek körében jó eredményeket ért el a műsor, ellenben a kereskedelmi szempontból legértékesebb célcsoportokat nem tudta kellőképpen megszólítani.
Lóránt Gergely megjegyezte, hogy a kereskedelmi csatorna a jövőben is számít Konta Barbarára, de azt még nem tudta megmondani, hogy mikor és milyen jellegű műsorban fog újra feltűnni a Barátok közt egykori Hoffer Esztere. "Egyelőre még nem lehet tudni, hogy milyen műsor kerül a Barbara show helyére" - mondta el Lóránt Gergely, aki azt sem árulta el, hogy újabb beszélgetős műsorral próbálkoznak majd megverni az RTL Klubon futó Balázs és Mónika showt, vagy egy más műfajú produkcióval próbálják átcsábítani a nézőket.
Az Index megkereste Konta Barbarát is, de ő a Tv2-vel kötött megállapodásra hivatkozva nem nyilatkozott. -
#602 na! igazad van de ezt kultúráltan is le lehet írni. -
#600 nem az anyátok közt, hanem a pénz a fontosabb :( -
#598 az a balázska show is egy rakás szar de a balázs arcán látni hogy ő legalább tudja hogy az és csak a pénzért gyötri magát -
Cat #597 Megszűnik a Barbara show?
A Tv2 nem erősítette meg a hírt, de a nyár végén indult beszélgetős műsor egyre kevesebb nézőt vonz. Balázsra kétszer annyian kíváncsiak.
A Színes Mai Lap információi szerint a Tv2 leveszi műsoráról a Barbara showt, mert a konkurens csatorna piacvezető beszélgetős műsorai, a Balázs- és a Mónika show ellen indított adás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az augusztus 30-én indult műsor nézettsége nem érte el az RTL Klubon vele párhuzamosan futó Balázs show nézettségét, mindössze egyetlen kis korcsoportban, a 15-24 éves lányok körében tudta megszorongatni vetélytársát.
A műsor első adását augusztus 31-én az éppen tévét nézők 20,4 százaléka, 387 545 ember kísérte figyelemmel, míg ugyanekkor Balázsra 794 251-en, azaz a tévé előtt ülők 41,6 százaléka volt kíváncsi. Barbara az azóta eltelt két és fél hónapban sem tudott nézőket elcsábítani Balázstól, hiszen például a múlt hét szerdán a Barátok közt egykori szereplője által vezetett műsor mindössze 446 896 embert érdekelt, addig a vele párhuzamosan futó Balázs show az AGB Hungary adatai alapján 1 312 640 nézőt vonzott.
Barbara ráadásul a hirdetőket vonzó 18 és 49 év közötti korcsoportban sem népszerű, a múlt pénteki adás például mindössze 148 651 embert érdekelt, míg Balázsra ugyanekkor 493 261-an kapcsoltak. A bulvárlap értesüléseit Lóránt Gergely, a Tv2 szóvivője az Index kérdésére nem tudta megerősíteni, de megjegyezte, hogy a csatorna vezetésének esetleges döntéséről időben tájékoztatni fogják a nézőket. -
#596 talán 1-2 percre néztem bele...annyi elég is volt. Szarrá röhögtem magam az egészen, nagyon szánalmas...