58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • MIMACSKA
    Mindenesetre -és visszatértünk a topic témájához - a fordításaidat ne add a kezébe, hadd tanuljon meg angolul.
    Így talán méltó követőd lesz.
    Hiszen tudod a cipész maradjon a kaptafánál
    Remélem jól tudom a mondást- ilyenekkel szoktam bebukni
  • MIMACSKA
    Ne haragudj de szerintem totál félreérted IMYkét. Fejtegethetjük amíg csak akarjuk de szerintem .:i2k:.
    csak azt szeretné, hogy ne legyen gépfüggő a kiskölyke majd ha lesz. És higyjétek el látni ilyet rengeteget. Ti biztosan mind jó szülők vagytok és ezt őszintén gondolom de a saját BARÁTI körömben szinte csak ilyen példát látok. Pedig nincsenek rossz ember barátaim. Csak valószínűleg nem olyan egyszerű ez a dolog mint ahogy gyerek nélkül elképzeli az ember.
    Húúú de belemelegedtünk
  • IMYke2.0.0.0
    Persze. Sőt, tovább megyek:
    Én a gyerkőceimnek már most begyűjtöttem az összes, elérhető Magyar népmesék (video) és rajzfilm sorozatokat, meg nekik gyűjtöm a mai szuper színészek filmjeit (Robert De Niro az isten)... stb. stb.
    Természetesen, mindenkinek igaza van akkor, amikor azt állítja, az Élet nem fenékig tejfel, és kell az egészséges mennyiségű erőszak is a gyerek nevelésébe (nem őt bántani, hanem nem elfordíttatni a valóság elől - persze, nem Face of Death videokat bámultatni velük... ). Gondolom, észrevettétek, még magam sem találom a hangom ebben a témában, de hát még nincs is porontyom...
    Az tuti, amikor eljöttnek vélem az időt, akkor a fiam mindenképpen végig fogja nyomni az apu kedvenc gémjeit... És összemérjük mit tudunk ... én ugyanis a mentéseimet, statisztikáimat külön is el szoktam tenni...

-----------------------------------------
    Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

------------------------------------------
  • CarajoEsp
    Jah és még egy dolog. Messze a legdurvább(de mégis a legjobb mesék) a Magyar népmesék.
    "És akkor Matyi úgy fejbekólintotta a farkast ,hogy az menten kimúlt."
    "-Ugye királyfi ha átadom az aranygallyat nem ölsz meg.
    -Persze ,te 3 fejű sárkány.
    A 3fejű sárkony átadta az aranygallyat, majd Jancsi a legkisebb fiú megforgatta a kardját és egy csapással levágta min a 3 fejét."
    Ezek is brutálisak ,de ki akarja megfosztani gyerekét Szabó Gyula mesteri mesélésétől?
  • CarajoEsp
    De ugye ez nem azt jelenti ,hogy megvonod gyerekedtől a Tom&Jerryt. Ha ezt megteszed gyermekedet egy örök élménytől fosztod meg.
  • nagykispeter
    Bocs hogy beleszólok! Nekem 12 éves lányom van és igenis szeretik a horrort az ilyen korú gyerekek és nem csak az enyém hanem a vele egy korú gyerekek is!A lányom első kedvenc játéka a Drakula 1-2 volt és végig is játszotta!Az viszont igaz hogy a rázósabb jeleneteknél elfordítják a fejüket mert gondolom azért csak félnek tőle!Az pedig hogy érdeklődnek az ilyen dolgok irán5t az szerintem azért van mert a világ korántsem abbol áll mint aminek mi hisszük hanem annál sokkal másabb és ők sokka l jobban fogják ezeket a dolgokat!lásd pl:Halálközeli élmények
  • MIMACSKA
    Nagyon örülök, hogy legalábbis a terveinket illetően egy véleményen vagyunk, bár én továbbra is hangsúlyozom, hogy az elvesség szerintem nem vezet jóra. Nekem megvannak a terveim de szeretném ha ez majd a gyerkőcömmel közösen formálódna mindannyiunk örömére. ( ez azért nem is olyan kis kívánság)
    Viszont visszatérve éppen arra a tanulmányra tudod mire jöttek rá végül is? Arra, hogy a gyerekeknek igenis szükségük van a kegyetlenkedő mesékre. Gondolj csak a mi meséinkre. Én nem értek hozzá de szerintem a gyerek nem tud éles határt vonni a valóság és nem valóság között. Ezért is hiszi ha eltakarja a szemét és nem látja miképpen pusztul el a gazella a gepárd fogai között, nem is történik meg.
    Így vagy úgy de a gyerekeknek szükségük van rá mert tágítja a tudatot és a fantáziát.
    És szerintem a H.P éppen azért nem egy rossz mese ( bár én csak az első részt láttam ) mert olyan gyerkőcök ültek le olvasni, akik különben könyvet kezükbe nem vesznek.
  • nagykispeter
    ·Olvastam a Far Cray-ba hogy nem indul a game neked sem:Én is pont úgy jártam ahogy Te!Hiába tettem fel a legújabnb drivert akkor sem!Abba bízok hogy a végleges majd elindul mert a Commandossal is így jártam a demó nem indult el a full pedig megy rendesen!
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, visszatértem a Mátrix-ba... ööö, akarom mondanki a Virtual Reality-be... vagy hátha ez jobb: megjöttem, kérem, a meleg bitjeimet
    Sikerült beludnom kemény és közel 4 órára. Nappal sosem alszom, tessék hát elképzelni mennyire fáradt voltam (vagyok).
    e57: Én sem akarlak bántani, esküszöm. Sőt, aki ismer tudja rólam: senkit sem szoktam bántani (és ezt csak én teszem hozzá: ok nélkül). De! Szerintem nem értettük meg egymást.
    Kicsit olyanok vagyunk, mi, gyerekes szülők és gyereknélküli családra vágyók, mint az elvarázsolt kastélyban, a görbe tükör előtt álló, egymás tükörképén vihogó gyerkőcök: mindent másképp szemszögből látunk véresen komolynak és hasfakasztóan homorosnak.
    Én egyáltalán nem tartom lehetetlennek azt, hogy egy gyerek egyáltalán ne ismerje 10 éves koráig a PC-t, mint élvezeti eszközt. Szerintem ez nevelés kérdése, de ezt már írtam.
    Az, hogy a PC beépült - mesterségesen, a fogyasztói társadalom nagyszerű "áldásaként" - a mindennapjainkba nem jelenti azt, hogy a gyereknek is odakell adjuk, mint annak idején a járókában a csörgőt... "Kicsim, itt egy kis Harry Potter, hisz te még csak 6 éves vagy..."
    Mellesleg a legdurvább Játékok és rajzfilmek a világon pont nekik készülnek. Ki ne emlékezne arra a felmérésre, melyben neves pszichológusok - természetesen Amerikában, egyetemi diákokkal - átnyálaztak egy egész városi TV filmarchívumot, és megállapították, hogy a szórakoztató, 6-11 éves kornak ajánlott filmtermékek mennyire brutálisak...
    Tom kilapul, majd tovább megy, Coyote 1000 métert zuhan majd újra látjuk a Kengyelfutó gyalogkakukk következő epizódjában, a Duck Tales-ben felrobban egy dinamit rúd, és jót röhög a gyermekünk, mert a gonoszok kormosak lettek... sorolhatnám napokig!
    Még mielőtt elkezdené valaki: én 11 éves koromban ülhettem először TV elé, és nekem nem kellett a "macival" (grrrrrrr püttttty) ágyba bújnom, hanem megnézhettem a komolyabb film remekeket is (Hitchcock, Polip, Angyal-sorozat stb. stb.)
    Nem mondom, hogy kockafejű lettem tőlük, mert mindig is tanulógép voltam (lábműtéteim miatt), szobához kötve, de a TV mindig is szabad volt azután.
    Egyszerűen párhuzamot vonok azokból a látott esetekből (igen, szociológia, és szociális munka), melyek odáig vezettek, hogy a gyerek(ek) olyan dialógust folytatnak, mint a korábban már idézett utcai búcsúzás pl.
    A "finoman adagolom a gyerek nem lesz PC-függő", meg a "hétvégén megnézzük a Harry Potter-t" stb. hozzáállás önmagunk ámítása...
    A Harry Potter a legdurvább mese mindközül, 12 éves kor alatt nem engedném megnézni. Én, sajna, láttam - leendő kissógornőm, 12 éves múlt, rávett, hogy töltsük le neki az eddigi 2 részt - és szörnyülködtem, mennyire kegyetlen a film... Nem, nem a kép világa: plasztikussága miatt.
    Kis sógornőm szerencsés, mert pedagógus édesanyja van, mindent megbeszélnek, feldolgoznak (az édesanya egy születési rendellenességekkel, és szellemileg visszamaradt gyermekeket oktató intézményben dolgozik, fantasztikus eredménnyel és hihetetlenül aranyos, tinikkel - volt szerencsém hozzájuk. Annyi szeretet árad belőlük, istenem!)...
    De mi van azon szülők esetében, akik nem tudnak válaszolni egy olyan kérdésre, hogy mittomén: "Hányas szobában lakott Harry Potter a Foltozott üstben, a 3.kötetben?", akkor beteszik neki majd a DVD-t?

Bocs, a téma továbbtaglalásáért, és tényleg nem akarom rombolni tovább a közhangulatot, csak úgy gondoltam, ezeket - jaj, és mennyit tudtam volna még! - leírtam.
    A vélemények közül egyébként MIMACSKA értett meg leginkább.
    Én amolyan szintézisét állítanám össze az elmondottaknak, mert azt tudni kell, tényleg nincs recept --- hely, idő, egyéniség kérdése a nevelés.
    Csak féltem a mai gyerekeket, és féltem a leendőimet ettől a világtól. Ez talán baj?
    Persze, ahány ház, annyi szokás, ki így, ki úgy, de felnőtt, és ki így, ki úgy, de felneveli a gyerekeit...

Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!

• ALCATELGOD
    Hát na ja, de azért nem szeretném,ha olyan számitógép "buzi" legyen... mert hát én is megtapasztaltam gyermekkoromban (5éves koromtól van PC-ém) és lásd mi lett velem.... ez van, ha nekem lesz gyermeke én NEM fogok neki venni max 8-9 éves kortól gépet,mert nincs értelme elhihetitek....Igaz csak most töltöttem a 18-at, most probálok értelmesen érettségizni, de majd csak meglátjuk..

Imyke: Igen nekem se jön le, mert nincs még felrakva a fájl (bocsi mindenkinek, de ez van)
  • [Jakuza]
    Szerintem, meg mindenki azt csinal amit akar.
    Ha neki az tetszik, hogy a gep elott ul hat legyen.
    Aki horgaszni akar, vagy belyeget gyujteni, az meg csinalja azt.
    Masnak semmi koze nincs a masik ember maganeletehez, ha nem az o maganeletet teszi tonkre vele.
  • MIMACSKA
    Szerintem az ember amíg nincs gyereke egy csomó mindent másképpen lát mint utána.
    De ezt úgyis mindenki a saját bőrén tapasztalja meg.
    A lényeg, hogy egészséges értelmes kissrácokat adjunk át a világnak.

Egyébként olyat is láttam már, hogy számítogépes szülők gyereke totál hülye a pc- hez, viszont imád festeni.
    Szerintem sokan hibáznak abban, hogy a saját vágyaikat akarják a gyerekekben megvalósítani.

Más!!!!
    Max Payne 3-hoz létezik már magyarítás?
  • MIMACSKA
    Mivel? Szociológiával?
  • MIMACSKA
    Nekem sincs gyerekem még, de egyet fogadtam csak meg amit majd szeretnék betartani. Semmitől nem szeretném eltiltani, azt szeretném ha maga választana jobb programokat. Szerintem ebben is meglehet találni a harmóniát csak valószínüleg ez a legnehezebb éppúgy mint minden másban.
    Abban azonban egyetértek IMYkével, hogy amíg nincs gyereke az embernek igencsak ijesztő látvány, hogy milyen sok hülye kölök van. És a legtöbb közűlük tényleg csak a gép előtt ül.

Visszatérünk a magyarításhoz még valaha?
    Ez ugyanis kimeríthetettlen kérdés
  • Mayday
    Hat, meg kell mondjam, hogy szinte minden idot vele toltunk, amikor nem alszik, de igy is sok munka van egy haztartasban, es olykor bekerul egy-egy mese a gepen. (Mastanaban csana Nemo nyomaban, ezt mar olyan szinten lattuk soxor, hogy az orulet!).
    De teny, hogy inkabb jatszunk vele, mint gepezunk vele. Es este, ha elaludt, akkor tud apa is kicsit pc-zni :) Na meg a melohelyrol, de hat otthonrol kevesebbet is irok a forumba is :)
  • MIMACSKA
    Azért lehet, hogy nehéz az elveket betartani amikor egy gyerek egész évben ps2-ért nyavajog és minden barátjának van.
    Én sem szeretnék túl korán pc-t venni, bár valszeg lesz már otthon, de ki tudja mit hoz a sors.
  • IMYke2.0.0.0
    Remélem, az Élet úgy alakítja, hogy valóban legyen rá módom.
    Addig is, így, gyerek nélkül, csak drukkolni tudok azoknak, akiknek már van, és ott a munka, hajtás, meg a PC...
    A véleményem nem változott, s remélem, azért beleültettem a bogarat azoknak a fülébe, akik érintve érezhetik magujat.

• MIMACSKA
    Ez csak akkor működik sajnos ha te is esel és kelsz vele.
    Ha olyan örömteli és teljes az életetek, hogy nincs szükségetek pc-re.
    Nem túl könnyű a mai világban.
    Mert tényleg egyszerűbb berakni a kissrácnak az oroszlánkirályt (rosszabb esetben a dragon ball-t) mint beszélgetni vagy játszani vele.

ÉS EZ TÉNYLEG NEHÉZ MIKÖZBEN TE DOLGOZOL, APA VAGY FÉRJ VAGY
    hogy a többit ne is említsem.
    Én mindenesetre bízom a sikerben.
  • IMYke2.0.0.0
    bocs elgépelések, 4 órát aludtam ma is...

• IMYke2.0.0.0
    És a legfontosabb: ne engedd 10 éves kor alatt PC közelébe könyörgöm! Kocka feje lesz, és azt sem fogja tudni, ki volt Petőfi Sándot, de majd Linux alatt simán be fog neked mountolni egy újabb DVD-írót, vagy felrakja neked a Windows 2003 Server Enterprise-t 1,5 óra alatt, akár vakon klikkelve is...
    Ha nekem lesz, akkor 10 éves kora előtt, általam, tuti nem fog játszani PC-n, PS4-en, X-Box3-on, vagy mittomén min...!

A gyerek előszöris essen, keljen, homokózban játszon, futocsgájlon, tanuljon meg bicajozni, rollerezni, meg járjon karate edzésekre meg ilyenek, hétvégén nézheti ahogy apu nyomja a Quake 5-öt a 10 Ghz-es PC-n... és amikor kellő érettséggel bír, akkor szépen elő minden rendszertudást és uzsgyi, mert a PC a jövő...

Lehet, kissé konzervatívnak tűnök, de elhihetitek, nem vagyok az. Csak féltem a mai gyerekeket...

A minap is, állok buszmegállóban.
    Az utca két oldalán, az egymástól már elbúcsúzott kis (max. 8 éves) srác:
    - Akkor elhozod holnap a DVD-t?!
    - Ahham, apukámnak több is van, olyanok mint a sima CD-k csak sokkal több fér rájuk!
    - Van sok?!
    - Ja, hozzak akkor?!
    - Hozzá'!
    ...

Na, el lehet képzelni...

• Mayday
    Ez teljesen jogos, es igy igaz! En mostmar, mint szulo, pontosan igy vagyok ezzel, a felesegemmel egyetemben! Jarjon kettannyelvu altalanos iskolaba, sportoljon, stb! Bar egyenlore meg csak bolcsis. De mi is fogjuk probalni tanitgatni angolul is, a magyar mellett!
  • Hunnenkoenig
    Hat mi lenne, ha a gyereket beadnad egy nemzetközi iskolaba, ahol angolul folyik az oktatas? Gyerekek hamar tanulnak. Tapasztalatbol mondom. Egy fel ev es perfekt nyomja az angolt.

Es ha mar ott tartasz, küldd el sportolni is esetleg valamilyen hangszeren jatszani vagy barmi mast. A lenyeg, hogy eld ki rajta a te meg nem valositott vagyaidat. Hidd el felnött koraban halas lesz erte.

(En az lettem volna, ha a szüleim nem szarjak le, hogy mi lesz belölem)
  • zaki
    mit nem értesz azon? elakadtál, nem tudsz továbbmenni? ez a végem, amikor valaki sportjátékokhoz, vagy autós gamekhoz akarnak magyarítást
  • Imremagdi
    bocs,de én egy szót se tudok angolul,és örülnék egy magyaritásnak !
  • IMYke2.0.0.0
    Nem bántásként, de a NFS:Underground nem érdemli meg, hogy lemagyarítsák, ráadásul a szövegállománya nem egy Shakespeare-szonett nehézségű ... Középiskolás (kezdő) angol tudás bőven elégséges hozzá!
    S nem utolsó sorban: nincs hozzá editor!

>> Max Payne 2 MAGYAR MOD telepítési infók a honlapomon! <<

• KranaZoli #9117
    Need for Speed UnderGround magyarítással foglalkozik valaki?
    Lesz magyarítás?
  • indy32
    DE megértem.
  • indy32
    Ksz a választ és sajnálom.
  • IMYke2.0.0.0
    Azok, melyek a nevemhez kötődnek, és nincsenek az oldalamon, értelemszerűen még nincsenek is feltöltve.
    Az Age of Wonders 1 sajna HEX-editoros munka. Bizony, annak idején, sokat dolgoztam rajta, de rájöttem, egyedül soha sem leszek kész vele...
    Van ez így, sajna.

sirzollee: olvasd már el az aláírásomat!

• indy32
    IMYke!
    A honlapodon azt olvastam, hogy van egy félkész AGE OF WONDER magyarítás.De nem találom.Ha jól emlékszem az is körökre osztott game volt.Mi a helyzet vele?
  • IMYke2.0.0.0
    Én konkrétan a "BloodRayne" le-nem-tölthetőségére gondoltam...

• ALCATELGOD
    Igen:)), mert jött a haver és csak 2 fájlt sikerült felrakni... de most már megy.
  • Aquli
    ok
  • IMYke2.0.0.0
    Már fenn van... itt!

---- > Köszönet Greco-nak! < ----

• Aquli
    Imyke: a Rebels Prison Escape fordítás mikor kerül fel? Vagy már fent van?
  • Aquli
    Az Age of Mithology + Titans fordításhoz:
    Aki letölti, és játszott már a játékkal, nem az első pályán van, hanem van állása mondjuk a negyediken, akkor ha azt betölti, lehet, hogy utána nem fog továbblépni az ötödikre! De ez nem mindenkinél van, csak pár embernél. De ha valaki az első pályától kezdi, akkor biztos jó. Esetleg hogyha valaki már előre van haladva a játékkal, most folytatná magyarul és nem lép tovább a következő pályára, akkor csinálhatja azt, hogy az egyestől cheattel átviszi a kívánt pályáig, és akkor menni fog.
    A pályaugrás cheatje: THRILL OF VICTORY

Hát ennyi lenne. Jó játékot!
  • IMYke2.0.0.0
    Alcatelgod: az oldallal még mindig vannak gondok... pl. a letöltéseknél (Fordítások)... szerintem, nézzétek át.

• ALCATELGOD
    A kódokat mostmár elérhetők a honlapon. Másik a progik csak egy másik progi buherálásához kell:))

Szóval, ha valaki tud segíteni az kérem siessen, mert enélkül nem iagzán lesz vietcong hungarian toll csak uncensored tool:(((
  • Bandew
    Kérem szépen, én nem sietek sehova, csak azt hittem, hogy a project teljesen leállt. De akkor megnyugodtam.
  • IMYke2.0.0.0
    OK. Mindkettő regisztrálva