Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, visszatértem a Mátrix-ba... ööö, akarom mondanki a Virtual Reality-be... vagy hátha ez jobb: megjöttem, kérem, a meleg bitjeimet
    Sikerült beludnom kemény és közel 4 órára. Nappal sosem alszom, tessék hát elképzelni mennyire fáradt voltam (vagyok).
    e57: Én sem akarlak bántani, esküszöm. Sőt, aki ismer tudja rólam: senkit sem szoktam bántani (és ezt csak én teszem hozzá: ok nélkül). De! Szerintem nem értettük meg egymást.
    Kicsit olyanok vagyunk, mi, gyerekes szülők és gyereknélküli családra vágyók, mint az elvarázsolt kastélyban, a görbe tükör előtt álló, egymás tükörképén vihogó gyerkőcök: mindent másképp szemszögből látunk véresen komolynak és hasfakasztóan homorosnak.
    Én egyáltalán nem tartom lehetetlennek azt, hogy egy gyerek egyáltalán ne ismerje 10 éves koráig a PC-t, mint élvezeti eszközt. Szerintem ez nevelés kérdése, de ezt már írtam.
    Az, hogy a PC beépült - mesterségesen, a fogyasztói társadalom nagyszerű "áldásaként" - a mindennapjainkba nem jelenti azt, hogy a gyereknek is odakell adjuk, mint annak idején a járókában a csörgőt... "Kicsim, itt egy kis Harry Potter, hisz te még csak 6 éves vagy..."
    Mellesleg a legdurvább Játékok és rajzfilmek a világon pont nekik készülnek. Ki ne emlékezne arra a felmérésre, melyben neves pszichológusok - természetesen Amerikában, egyetemi diákokkal - átnyálaztak egy egész városi TV filmarchívumot, és megállapították, hogy a szórakoztató, 6-11 éves kornak ajánlott filmtermékek mennyire brutálisak...
    Tom kilapul, majd tovább megy, Coyote 1000 métert zuhan majd újra látjuk a Kengyelfutó gyalogkakukk következő epizódjában, a Duck Tales-ben felrobban egy dinamit rúd, és jót röhög a gyermekünk, mert a gonoszok kormosak lettek... sorolhatnám napokig!
    Még mielőtt elkezdené valaki: én 11 éves koromban ülhettem először TV elé, és nekem nem kellett a "macival" (grrrrrrr püttttty) ágyba bújnom, hanem megnézhettem a komolyabb film remekeket is (Hitchcock, Polip, Angyal-sorozat stb. stb.)
    Nem mondom, hogy kockafejű lettem tőlük, mert mindig is tanulógép voltam (lábműtéteim miatt), szobához kötve, de a TV mindig is szabad volt azután.
    Egyszerűen párhuzamot vonok azokból a látott esetekből (igen, szociológia, és szociális munka), melyek odáig vezettek, hogy a gyerek(ek) olyan dialógust folytatnak, mint a korábban már idézett utcai búcsúzás pl.
    A "finoman adagolom a gyerek nem lesz PC-függő", meg a "hétvégén megnézzük a Harry Potter-t" stb. hozzáállás önmagunk ámítása...
    A Harry Potter a legdurvább mese mindközül, 12 éves kor alatt nem engedném megnézni. Én, sajna, láttam - leendő kissógornőm, 12 éves múlt, rávett, hogy töltsük le neki az eddigi 2 részt - és szörnyülködtem, mennyire kegyetlen a film... Nem, nem a kép világa: plasztikussága miatt.
    Kis sógornőm szerencsés, mert pedagógus édesanyja van, mindent megbeszélnek, feldolgoznak (az édesanya egy születési rendellenességekkel, és szellemileg visszamaradt gyermekeket oktató intézményben dolgozik, fantasztikus eredménnyel és hihetetlenül aranyos, tinikkel - volt szerencsém hozzájuk. Annyi szeretet árad belőlük, istenem!)...
    De mi van azon szülők esetében, akik nem tudnak válaszolni egy olyan kérdésre, hogy mittomén: "Hányas szobában lakott Harry Potter a Foltozott üstben, a 3.kötetben?", akkor beteszik neki majd a DVD-t?

Bocs, a téma továbbtaglalásáért, és tényleg nem akarom rombolni tovább a közhangulatot, csak úgy gondoltam, ezeket - jaj, és mennyit tudtam volna még! - leírtam.
    A vélemények közül egyébként MIMACSKA értett meg leginkább.
    Én amolyan szintézisét állítanám össze az elmondottaknak, mert azt tudni kell, tényleg nincs recept --- hely, idő, egyéniség kérdése a nevelés.
    Csak féltem a mai gyerekeket, és féltem a leendőimet ettől a világtól. Ez talán baj?
    Persze, ahány ház, annyi szokás, ki így, ki úgy, de felnőtt, és ki így, ki úgy, de felneveli a gyerekeit...

-----------------------------------------
    Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

------------------------------------------