58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Nekem is tetszett a DEVASTATION.
Bár jó sok bug van benne (az időközben kijött javítások ellenére is), de mégis tud felmutatni pár újdonságot.
Az igen széles fegyverarzenál is megnyerte a tetszésemet.
Viszont a játék motorja szerintem nem a WARFARE, hanem még a régebbi UNREAL kicsit fejlesztgetett változata (ez főleg a karakterkidolgozáson jön le pl: kezek). -
Pont tegnap kezdtem el "beszerezni"... :Ð -
Nagyon várom. Fent van a gépemen, de magyarítás nélkül nem volt kedvem elkezdeni. -
Bar ahogy nezem 1024*768 lehet. -
Nem rossz, nem rossz.
Milyen felbontasra keszited?
-
Rusy #10968 Nekem teccik az oldal designje, jó lesz nagyon, már alig várom -
Készül a Devastation Hun!
Teljes grafikai átdolgozása révén a telepítő 102MB-ot kóstál.
A fordítás már a teljes szövegállományt tekintve 90%-os.
A grafikai rész kész.
Aki ismeri a No One Lives Forever 1 magyarításomat, az tudja, hogy mire számíthat - grafikailag is magyarított, Unreal Warfare-motoros Játékot.
Maga a Játék sajna felejtős lett, nem hinném, hogy sokakban hagyott volna jó benyomásokat.
Remélhetőleg, a teljes magyarítás ezen változtat.
Külföldön (főként a britek) azért szeretik. Fórumokban jókat olvastam róla.
"Nekem teccik"...
Szóval, ezt befejezem, és folytatom - szimultán persze - a Hidden & Dangerous 2-öt is...
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
----------------------------------------- -
Most pedig beszúrom a képet is róla. Nagy lesz...
Annyit elöljáróban, hogy az oldal frameket használ, melyeknek a keretvastagságát nullára vettem, így nem látszik, de bal oldalon, felül, középen és alul külön-külön framek vannak...

Így fogunk kezdeni. Természetesen, a design módosulhat.
Bal oldalra pedig menü kerül.
Én Xara Webstyle 4-et használtam a próba alatt. Remek progi.
A lap pedig a kedvencemmel, Frontpage 2002 + Photoshop 7.0-val készült.
-
Természetesen, a lapon ez szebben fog mutatni... paste-copy hiba.
Nos.
Kedves fórumtársaik, játékmagyarító barátaim. Ezt a fülszöveget szánom majd a beinduló közös oldalunknak:
"Üdvözlet minden Játékostársnak és érdeklődő vendégnek!
Ez a portál azért született, hogy napjaink - kényszerűen és dinamikusan - egyre nagyobbodó játékmagyarításait a lehető legkényelmesebb módon közzé tudjuk tenni Nektek!
Mi, páran, akik a Játékok honosítását tűztük ki, hobby-fordítókként.
Nem véletlenül használtam az utóbbi mondatban azt az érdekes, már-már perverzen angolszász szóösszetételt!
Mi valóban csak szórakozásból fordítunk.
Tevékenységünk lényege, hogy minden - fordítási - munkát a saját kedvünk szerint ütemezhetünk, végezhetünk ill. hagyhatunk félbe.
Gondolom, nem egyszer szembesültetek azzal, hogy egy nagyon várt Játék - esetleg beígért - fordítása erősen késett, netán abba is maradt. Erre (is) magyarázatot adhatott az előző néhány mondat.
Mivel nem munkánk, így nem is marasztalhatnak el minket azért, ha életünk diktálta félbehagyásokra kényszerülünk.
Ám, mindeddig előfordult az is, hogy számunkra kedves és izgalommal telített várakozással készülő munkánkat azért nem tudtuk megosztani veletek, mert a rendelkezésre álló - többnyire - ingyenes weblapok feltöltési korlátokkal rendelkeztek. Változó módon vagy a fájlok és a tárhely méretét, vagy azok számát korlátozták a szolgáltatók. Így - remélhetőleg nem csak nekem! - sokunknak a gépén, CD-in maradtak a több tíz megabájtot kitevő magyarítások (is).
Most hát eljött a pillanat, amikor ezen, nem egyszer a 100 megabájtnyi méretet is súroló anyagok megosztásra kerülhetnek!
Az oldal "gazdáinak" száma véges lesz. Ez több szempontból is előnyös és fontos. Gondolom, nem szükséges részleteznem.
A feltöltések csakis az oldal adminisztrátorának (adminisztrátorainak) engedélyével történhetnek ill. bonyolíthatók a jövőben, melyeket minden egyes esetben egy e-mail váltás kell, hogy megelőzzön, a feltöltést kezdeményező, teljes (azaz 100%-os) szöveges ill. / vagy grafikus magyarítás készítője (készítői) és az oldal tulajdonosa (tulajdonosai) között.
Mivel a mi tárhelyünk sem végtelen, nem szándékozunk teljes CD-nyi fordításokkal és felhasználói programok magyarításának terjesztésével foglalkozni, s a legfontosabb: nem teszünk közzé egyetlen, teljes Játékot sem! Ez az oldal csakis Játékmagyarításokkal foglalkozik!
Minden további kérdést és ötletet ide várok, várunk: Supergamez Játékmagyarítás Fórum
Rusy #10963 Én is ezt mondtam, ez a világ legnagyobb marhasága, 2 hónap munka és akkor kijelented abbahagyom, mer csinálja más is, ha most kezdted volna el egyetértenék, de én is azt mondom mint HJ i2k garancia... -
:) -
HJ #10961 Na! Erről van szó! Halkan jegyzem meg: ezután jött volna az erőszak:))) -
(meg)Győztetek.
Folytatom.
HJ #10959 Ne foglalkozz vele! Ha úgy érzed - csináld meg és kész!
Te is tudod, hogy nem a gyorsaság, hanem a minőség számit igazán. Az i2k aláírás meg garancia erre. -
Nehogy abba hagyd. Én sok általad lefordított játékkal játszottam és tényleg minőségi munkák. Ha számít a szavam egy picit is ,akkor szerintem csináld meg.
Ezzel együtt az érveiddel SAJNOS egyet kell értenem. -
Rusy #10957 Hát nemtom, de azért én sajnálom, hogy csak így abbahagyod, a hungames csinálta a XIII-mat is?
Hát az se volt valami kiemelkedően jó, persze nem akarom lebecsülni, mert nagyon jó volt jáccani vele, de azér csak jobb egy i2k féle verzió, pláne 80% és mint mondtad 2 hónapos munka, és ne mond már hogy pont rád mondaná valaki hogy loptál más magyarításából... -
Ők többen vannak, gyorsabban (akarnak) haladn(i)ak, és nem tudom, milyen lesz a végeredményük, de tuti, hogy - mivel előbb "adnák" ki - az én munkámat ahhoz mérve minősítenék... Ehhez pedig nem fűlik a fogam.
Még a végén megvádolnának, hogy - annak ellenére, hogy én egyedül, és 2 hónappal előttük álltam neki, illetve, hogy segítséget is kaptam akkoriban - én elloptam az ő munkájukat, mert netán lenne néhány azonos mondatunk...
Nem-nem, ez nem kell nekem.
Rusy #10955 Imyke nehogy már abbahagyd a hidden & dangerous 2-őt, 80% azér elég durva ahhoz hogy csak úgy abbahagyd és sufniba dobd, meg amúgy is jobb lesz mint a másik magyarítás, én már erre várok régóta, szerintem ne hagyd abba de te tudod, mágha kettő is lesz akkor is én a tiéddel jáccok úgyis, csak ne hagyd abba... -
HJ #10954 Ment privátban! -
Csak a címed nem tudom..:) -
HJ #10952 A garcia tényleg nem megy - megszünt a cég...
na nem baj. A lapjaid egyébként tetszenek! Komolyan mondom. -
Felkerült a LOK: Defiance Alfa1 verziós magyarosítása ide -
HJ #10950 Mailban mehet! Szivesen segitek ha tudok ebben-abban
-
Megnéztem, a garcia nem megy...nincs valami hely ahol lehet veled beszélni?...mert már eleget OFF-oltunk szerintem...icq, mail?...lenne egy pár kérdésem... -
nem is úgy fogtam fel..nem olyan hangsúlyal akartam írni...
Megnézettem a fontot, neked volt igazad nem úgy jeleníti meg ahogy én szeretném...te milyet ajánlanál hozzá?
Én Dreamwaver-rel dolgozom és abban ő generálja a kódokat, ne én írom...(csak ritkán piszkálok bele amikor nagyon muszály) -
Köszönöm a választ. Sorry ,hogy 100x kérdeztem meg. -
HJ #10946 :) semmi gond.
1; az xp-ben lehet hogy benne van - az már kezeli az open type fontokat, viszont kompatibilitás miatt érdemesebb mellőzni.
2; tipp: klikk jobb egérrel pl. a linken és tartsd lenyomva a jobb egérgombot - felugrik az alert üzenet, nyomj egy space-t, utána engedd fel a jobb egér gombot: ott a menü...
ennyit a linklopás megnehezitéséről.
3; hááátttt...
<p class="style1"><font face="Square721 BT"><strong>Üdv mindenkinek!</strong></font></p>
<p class="style1"> </p>
<p class="style1"><strong><font face="Square721 BT">Bövültünk egy vinyl-el Cseho versenytárs
jóvoltából..</font><font face="Square721 BT"></font></strong></p>
ezt azért alaposan át kell dúrni ha módositani akarod...
4; végül is...van benne valami. Én csak egy hibalehetőségre hivtam fel a figyelmedet.
Linkek? itt egy pár.
www.leezer.hu
www.rozetta.hu
www.rockfesztival.hu
www.rockfesztival.hu/cheatland
www.garcia.hu
www.keramitalia.hu
Van még egy halom amit csináltam ill. részt vettem benne, de nekem jelenleg ez a melóm.
Hidd már el nem b@szogatásként irtam az észrevételeimet, hanem hogy esetleg rávilágitsak dolgokra amiken lehet javitani. Ennyi.
-
1.Square721 BT alapból benne van az xp-ben ha jól tudom.
2.Annyi értelme van hogy nehezebben tudnak linket lopni.(ha már csináltál egy pár linkelést akkor tudod hogy elég időigényes és nem egy kellemes meló ....lásd az mp3-makat)
3.Layerrel van megoldva így asszem a legkönnyebb a módosítása tehát nem kell semmi kódot "végigdúrnom".
4.Az átlagnak lett készítve nem tervezőknek...stb. szerintem azok az emberek (fiatalok) akik játszanak és egy patch felinstallálása is elég gondot jelent (ezt a kapott levelekből szűröm le) azoknak alap beállítással van a böngészőjük, így tökéletes megjelenés lesz náluk is.
Amúgy köszi az észrevételt és ha lehetne akkor egy pár munkád linkjét tedd már be, hogy onnan is okulhassak.
Amúgy a stíluslapokat nem tudom használni mert lusta voltam a könyv utolsó 20 oldalát megtanulni...:)))...de majd pótolom, amikor a fireworks könyvet átnyálaztam. -
HJ #10944 Csak 1-2 tipp:
1: felesleges az NFSU lapnál Square721 BT karakter használata - mivel ha a kliens gépen nincs telepitve akkor azon a default kar. készlet pl. Times New Roman jelenik meg. Tehát a látogatónak másként jelenik meg mint ahogy te azt tervezted. Nálad nem - hiszen nálad telepitve van. Ha mégis ezt a tipust akarod használni a dizájn miatt - marad a bitképes megoldás - ekkor sajna jelentősen menő a méret:(
2: a jobb egérgombra felugró ablaknak nincs sok (gyakorlatilag=0) haszna.
3: ha a szövegformázást stiluslapból oldod meg - kisebb a lap mérete és az utólagos módositás pillanat alatt kész - nem kell a kódban végigdúrni mindent.
4: a karaktermérete is stiluslapbban add meg - igy minig akkora lesz a betű amekkorára tervezted. A jelenlegi size= valaminél ha a látogató böngészőjében a Nézetnél a szövegméret nema default: közepes, akkor alaposan szét tudja rúgni a megjelenést.
Ezeket a tippeket nem piszkálásként irtam - csak segiteni akarok. -
Sajna Andie nem jelentkezett eddig a szerkesztöprogi ujitasaval...biztos sok dolga van az uj munkahelyen...
De ha ugyis abbahagytad, akkor mindegy... -
IMYke!
Légyszives vedd már fel a kapcsolatot velem mail-en mert nem tudom milyen(mennyi) menü lesz..stb.....mert ahhoz is kell viszonyítanom az elképzelésemet.
[email protected] -
Ugy gondolom nem nagy aldozat egy-egy jol megirt szerkeszto program dijazasa elleneben kitenni egy bannert.
Mindenki jol jar vele. -
Bejelentés:
Mivel a "Hun Games" csapat úgy gondolja, sikerül leküzdenie a Dialogs.bin kihívását (amit, engedtessék meg nekem, kétlek), én abbahagyom a Hidden & Dangerous 2 magyarítását - uszkve 80%-nál.
Másoknak: Mivel nem verseny, hagyom, cinálják...
Nekem van magyarításom, de látszik, NeoMaN megfogta a korábbi hozzászólásom lényegét: neten csak úgy műkszik egy multi-FPS magyarítása (Quake 3, Wolf: ET, és társai - kivételek: az összes Unreal-motor változattal izzított Játékok!), ha a szerveren is magyar verzió fut! Ez pedig szinte megvalósíthatatlan... sok az új peccs, béna adminok és sorolhatnám...
De ha belsőhálón akartok nyomni, akkor a héten feltöltésre kerülő portálra fellököm neked (nektek) a megközelítőleg 65-70%-os (abbahagyott) változatot...
Alcatelgod: felhasználói program magyarításokat szerintem nem fogunk terjeszteni... arra ott van a Honosító Műhely.
Profilunk a Játék... és inkább a nagyobb méretű magyarításokat terjesztenénk a lapon, minden más marad(hat)na az illetékes készítő honlapján...
Ma este összedobok egy kezdetleges lapot, és ha karikusz komolyan gondolta, amit írt a honlap designnal kapcsolatban, akkor várjuk az általa elképzelt oldalt is...!
Szempontok: semmi flash, semmi hatalmas kép és ne legyen tucatoldal (pl. egy az egyben PHP-Nuke klón stb.)...
Belsőhálón játszunk és a host beállításhoz kellene, ugyanis nem tudok angolul...van neked magyarosításod? Akkor légyszives egy linket rakjál már be vagy dobd át mail-en -
Felesleges az ET-re magyarítást tenni, mert csak akkor ér valamit, ha a serveren is fent van. De abban biztos lehecc, hogy nem használják.... -
Minden - az új tárhellyel kapcsolatos - ügyben a döntés jogát átruházom IMYke-re.
Ha hely kell vagy akármi, vele konzultáljatok, én nem szólok bele. Tárhelyet természetesen minden normális embernek biztosítunk, de a jelszót i2k-tól kérjétek (miután én megadtam neki). -
IMYke!
Vagy ha valaki más tud magyarosítást a Wolfi-Enemy territory-hoz akkor legyenszives egy linket , vagy küldje el az
[email protected] -ra
Ui:Olvastam hogy egy új lapot akartok csinálni dizájn-ba szívesen beszállnék...ezeket én csináltam:
Need For Speed Underground HUN
Enemy - Territory HUN (bár ezt még csak 2 napja csináltam a haveroknak) -
Chappy #10934 RUSY: az 1 olyan. megvan mind3, de csak ezé a rossz
ALCATELGOD: atw.hu -->>> 500 MB ingyen! (felső reklámcsík)