58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • RaveAir
    Még valami. Szerinted szerencsés, hogy te és az urad is egy nick-ről fórumoztok?
  • HJ
    Természetesen miért ne lehetnének nõk (csajok) a fórumon?
    Másfelõl meg talán praktikus lehetne, ha nem a párod accountjával szólnál hozzá a témához.
    Mielõtt félreértenéd: nem veled van probléma, csak félreértéseket okozhat ha nem egyértelmû ki kicsoda éppen a hozzászóló. Nincs harag ugye?
  • legensy
    jóvannna. mivan? mostan te itten engemet az önbizalmasod növelésére akarol hasznáááánii???

IGAZAD VAN MEGINT! na.

Amúgy meg nem tudom melyikőtök itt a moderátor, töröljetek ki minden szarságot. Befejeztem a témát, bár ez a csaj fórumtól való eltiltása téma igencsak izgatja a fantáziámat.meg az is, hogy ámokfutó legyek és és mindenki kislány legyen a földön :P
  • [Jakuza]
    En nem tudok rola, hogy lenne e magyaritasa a Post Mortemnek.
  • [Jakuza]
    Eh, megint hova fajult ez az egesz.
    Mindent, mindenki halalosan komolyan vesz, mintha a tovabbi sorsa fuggne attol, hogy mi tortenik a Sims2 es a tobbi "agytagito" jatektol.
    Higgadjatok mar le, olyanok vagytok mint az ovisok.
    A maik az emberek nagy tobbsege itt egyaltalan nem gonosz, csak meggondolatlan vagy szokimondoan oszinte.
    Es ez a forumon, mindig szulhet konfliktusokat.
    Ha mindent magunkra vennenk es a velt serelmek miatt a masikba rugnank , sajat magunkrol allitanank ki bizonyitvanyt.
    A forum meg azert van, hogy kisegitsuk a masikat, nem egyszer tortent meg, hogy a forditando resszel valaki nem boldogult vagy jobb megoldasra vagyott es beirta a forditando szoveget.
    Soha es senki nem kuldte el azert a melegebb eghajlatokra.
    Draga kedvese Legensy-nek, ha ilyen problematok van inkabb azt irjatok ide es ne kezdjunk egymasra mutogatni, mert akkor csak egymas torkanak ugrik itt mindenki.
  • legensy
    Amúgy meg engem próbáljon meg egy pasi eltiltani fórumtól vagy bármitől is, addig lenne farka!
    Mitől vagytok jobbak ti pasik? És miért képzelitek, hogy nektek mindent lehet?
    Hát nekem aztán egy sem parancsol az tuti, mert megbánná még azt is, hogy megszületett.
    Ha ez igaz, hogy csak úgy eltiltjátok a fórumtól a csajokat, akkor őszinte részvétem a mujaságukért, hogy nem csináltak még belőletek kisasszonyt!
    Mert én bizony megtenném! És ezek nem csak üres szavak! És vállalnám a következményét, de akkor is megtenném!!!
  • szotyimutyi
    Sziasztok!!! Tudom, hogy nem ideillő ez a kérdés, de mivel ez gyakran látogatott oldal, ezért benneteket szeretnélek megkérdezni, hogy a post mortem c. játékot honnan szedhetném le (full verzió). (e-mailben, vagy valahogyan linkben)Sehol nem találom. E-mail: [email protected] Sürgős!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Előre is köszönöm.
    Szotyimutyi
  • IMYke2.0.0.0
    Kétkedők mindig voltak és lesznek.
    Még minket is megkérdőjeleznek néha, nemhogy azokat, akik most kezdenek bele egy-egy játék fordításába...

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004®
  • HJ
    Ne foglalkozz a kétkedõkkel! A lényeg az, hogy csinált valamit!!! ÉS EZ A FONTOS! Lehet, hogy az elsõ verzió még nem tökéletes - nem baj, a második az lesz. Én csak sok sikert tudok kivánni neki, meg azt üzenni: ne adja fel!
  • legensy
    bocsáss meg, hogy viccelni mert, és bocsáss meg, hogy gyerekkori problémái miatt, neveltetése miatt lekicsinyli magát. tudod, szakmájában is lekicsinyli magát, és ő csak egy közepes szakember szerinte (pedig profi, mindenki szerint!), csak azt nem értem, akkor miért vadásznak rá a nagy górék és mindegyik magának akarja megszerezni legensyt. pedig aztán az ő szakmájában ez igazán nem jellemző. Csak aki egyszer dolgozni látja, onnantól fogva csak magának akarja páromat. (igaz az utolsó előtti aki megszerezte, lelépett külföldre és nem adta oda fizetését, de ez más téma) Mindenki rá vadászik.
    És az angolját is lekicsinyli, meg mindent, pedig nem ez az igazság!
    És senki nem szidta volna a fordításért, mert csak össz az egészben 8 hiba lett, amit nem tudott kijavítani,mert ketten együtt próbáltuk magyar nyeltanilag a mondatot összerakni, de egyszerűen nem ment, nem tudtuk megfogalmazni magyarul, annak ellenére, hogy értettük. Mert igaz, hogy éjjel voltak problémái, mert először csinált ilyet, de rájött a gondja megoldására és tökéletes lett.
    És ha válaszolni akarnék igazán, csak ismételni tudnám magam, mert ez sértő volt.
    TÉMA LEZÁRVA.
  • Mayday
    EN csak olvasok es hallgatok.
    Tehat bolcs vagyok
  • IMYke2.0.0.0
    ...eklatáns...

• IMYke2.0.0.0
    Tudjátok mi a legszebb az egészben?
    Az, hogy mi sem vagyunk rossz emberek.
    Én mindig is azt hangoztattam - leginkább akletáns példa erre az időszak, amikor Zagash-el szócsatáztunk - , hogy a leírt szavak mögé az olvasó bármit gondolhat (direkt nem beképzelhet-et írtam!), főképp a saját lelkiállapotán alapulva.
    Tessék még egyszer, higgadtan elolvasni ezt:

HÁHÁHÁ!!! MEGALOOOOLLL!!! :D

Na ilyenek miatt nem engedem a csajomat a fórum közelébe...
    (Hykao)

Volt ebben valami rossz amúgy?
    Szerintem nem. Már csak azért sem, mert "ismerem" az illető írási szokásait - Hykao nem kertel, őszinte.
    Ja, és én sem engedem az asszonyt a fórum közelébe, ettől most én is rossz fiú vagyok?

Mellesleg egy ilyen beírás után repülne, mint a pinty...muterból elég nekem egy is... (Hykao)

Ezzel sem hinném, hogy bántani akart volna bárkit is. Higgadt fejjel meggondolva - szerintem senki sem szereti / szeretné, ha egy olyan asszonya lenne, aki helyette gondolkodik. (Neeeeem, nem kell a férfisovinizmusra gondolni!)

• NiGhTM4R3
    Jujj ez kimaradt: "Sajnálom, akit majd feleségül vesztek! Jól befürdik veletek."

H jön ide a feleség? Ennyire ne térjünk el a témától.
    Deha engem kiismertél egy addonból, akkor gratulálok :DDD
  • NiGhTM4R3
    Ez az egész tiszta LOL.
    Komolyan mondom, nemhiszek a szememnek, h ekkora semmiségből EKKORA ügyet kell csinálni! Én úgy hiszem, h nemszóltam be SEMMI sértőt, amitől ennyire meg kellene sértődni, csak annyit mondtam h ha ő maga írja azt h a magyarítása olyan amilyen, akkor ne várjon nagy elismerést.
    pl.: "de javítani nem tudom, mert nem tudok magyarul :P" előző addonjában pedig azt írta h angolul sem tud, na erre mondtam amit mondtam, h ha ő így áll a dolgokhoz....

De mondom engem aztán nemérdekel, azt fordít amit akar, akinek akar, (bár én hagynám a profikra...)
    ui.: nevetségesnek tartom a "dührohamodat", mert ez semmiség. Gondolj abba bele, ha elterjed a félkész/pontatlan magyarításod, mennyi káromkodó mailt kaphatsz, amibe talán szívrohamot kapsz?
  • greco
    Eddig csak olvastam,de most már én is hozzászólok.
    Szerintem nyugodtan folytassátok a játék fordítását csak a magatok örörmére.Nem muszáj senkivel sem megosztani azt.
    Az olyan fórumos sértő beszólásokat meg ha egyszerűen pár szóval lereagálod,annyi elég.A fórum ilyen.Ez van.A való világban jobban meggondolják az emberek,hogy mit szólnak be a másiknak,mert ott ugye következménye is lehet...

• legensy
    Tudom... már rájöttem. és igazad van.
    de rohadtul ki voltam akadva, mikor megláttam azt az írást. :(

ennek ellenére előbbi hosszú üzim akkoris érvényes, mert ebben nekem van igazam, leszámítva, hogy tényleg nem kellett volna első dühömben kidobni mindent.

bocs.
  • Tengerecky
    Tudtok olyan projektről, amelyik a The Silver Earring-et (Sherlock Holmes) fordítja? Vagy infót arról, lesz-e magyarítás?
  • Wukifi
    Ha kérhetném akkor lehetne az Alias a soron következő
  • Wukifi
    Köszi szépen.
  • IMYke2.0.0.0
    A 2. oldal közepén ott volt:

IMYke2.0.0.0 2004. okt. 03. 18:36 | Privát | Galéria | Válasz | #15932

A válasz egyszerű: a héten fenn lesz a 6 közül az első.
    Majd utána szépen a többi is.
    Direkt nem egyszerre kerülnek fel.
    Indokok majd az új (regisztrált) lapon lévő honlapon!

A helyzet tehát most annyiban más, hogy nem a régi lapomra kerülnek fel egyenként, hanem egy új lapra.
    Majd utána, egy kis kifutási idővel a Magyarítás Portálra is.

• IMYke2.0.0.0
    Mozillával még a képek sem okoznak gondot - le lehet tíltani (egy klikk az egész) az adott oldalon. Így, ha fórumozol, akkor nem jeleníti meg a képeket. Mindenre van megoldás.
    Ettől függetlenül, egyetértek, a képek meg tudják keseríteni a modemes és szegény emberek életét.

• RaveAir
    De gondolom, hogy te is morogtál, amikor valaki képet szúrt be...
    Mellesleg a modemmel nem a lassúság a fő gond, hanem az, hogy drága. Nem mindenki milliomos. :(
  • Wukifi
    Amint láthadtad nem írtam be semmilyen kifogást....vissza olvastam nem egy sem két oldalt,de konkrét választ nem találtam ezen kérdésekre...
  • IMYke2.0.0.0
    Félre ne érts, nem akarok rádripakodni, de igazán visszaolvashattál volna 1-2 oldalt!
    [Nem, nem veszem be a "modemes", "munkahely" stb dumcsikat - nyáron Kedveseméknél 28.8-as modemmel simán olvastam a fórumban - ha lassan is.)

• Wukifi
    IMYke mikor leszel kész,és teszed fel az Alias és a True Crime magyarítását?Hallottam hogy foglalkozol vele és hát érdeklődnék felőlük:)
  • Tusy
    - tőlem ennyi tellett. Ha az azonos kiterjesztésű file-ok eltérő felépítésűek, akkor nem nagyon lehet egy kezelőt írni rájuk. _szerintem_
  • hykao
    Mellesleg egy ilyen beírás után repülne, mint a pinty...muterból elég nekem egy is...
  • IMYke2.0.0.0

• hykao
    HÁHÁHÁ!!! MEGALOOOOLLL!!! :D

Na ilyenek miatt nem engedem a csajomat a fórum közelébe...
  • [Jakuza]
    Ezek voltak a legkisebb fajlok, azert tettem ezeket fel.
    az europe.pak 38MB-s es szemmel lathatoan pl benne vannak az europai uralkodok nevei es nem csinal semmit a kicsomagolo, hanem ugy belefagy hogy ihaj.
  • Tusy
    - első átfutásra a MULTIPLAYER.PAK alig tartalmaz fordítható szöveget, inkább tűnik adatleírásnak; ettől függetlenül azért este jobban megnézem
  • Tusy
    - mivel a scripts.pak első ránézésre is alig tartalmaz unicode-t, ezért ezen nem nagyon csodálkozom //amúgy az abban való módosítás szerintem nem túl egészséges, de majd kiderül
    - amit írtam, azt a TEXTS.PAK file-t nézi (mivel az volt előttem), ha a többi file máshogy néz ki, akkor azt máshogy kell értelmezni. _szerintem_
  • mike369
    IMYke!
    Privi ment!

ui.: a vampire szöveggel jól haladok, csak a héten sok a meló cs.p.sz.-on meg egész nap suli lesz, úgyhogy kicsit "belassult" a dolog...
  • [Jakuza]
    Tusi nem hinnem hogy az a kibonto igy jo ugyanis a tobbi pak filebe bele se szagol. Pl a tutorial.pak-ba egy az egyben belefagy.
    Pl :
    scripts.pak

multiplayer.pak

Idetettem meg 2 filet a kisebb pakkokbol, hogy finomitani lehessen a dolgokon.
  • [Jakuza]
    Nem kell minden miatt felkapni a vizet.
    Mindenkinek lehet rossz napja es kicsuszhatnak a "szajan" olyan dolgok, amit nem mondott volna ha atgondolja a mondanivalojat.
    Tudjuk, hogy Regensy jot akart neked, de azert hogy valaki ir egy egy soros mondatot, ami raadasul nem is tartalmazott semmi vulgarisat, nem kene mindenkinek leharapni a fejet.
    A masik, nehogymar egy szaros jatek miatt vesszetek ossze emberekkel, annyit nem er az egesz.
    Amugy igy koran reggel mosolyt csalt az abrazatomra az irasod.
  • [Jakuza]
    Nem hiszem le, hogy eddig nem vette eszre a "Mehet" es "Torles" gombok alatt a 4 + menut.
    Neked az "URL" kell es nem a szmájli. :PPP
  • legensy
    Én legensy párja vagyok.

ÉS TUDOD MIT? NE ÉRDEKELJEN SENKIT!

elég, ha nekem megcsinálja. nem is akarta másnak, mert nem tud olyan tökéletesen angolul. sosem mondta, hogy érdekeljen bárkit is!
    nekem keresgélte azt a izét is amivel beírhatja magyarul, nem másnak.

és ma reggelre készen lett, még egy órát késett is a melóból, és tudod mit csinálok vele?

TÖRLÖM! csak azért, hogy neked se legyen!

és talán nem ártott volna elolvasnod, hogy csak nekem akarta. és aki még sosem csinált valamit, annak nem hiszem, hogy nagy önbizalma lenne első munkájához, míg mások nem dicsérik.

És úgy döntöttem a simset is törlöm, mert elegem van belőle, hogy a sims miatt mindenki mindenhol kötekszik mindenkivel.

Majd kibékítem, ha hazaér. Te meg ny... ki!
  • Tusy
    - 'a Knights of Honor becsomagolt fajljainak a strukturajat'
    - nem sokat találtam
    -1. .pak kiterjesztéssel állítólag valamelyik ismert (talán Quake3) motor büszkélkedhet, ahhoz lehet találni vmit.
    -2. a file első 4 byte-ja azonosító lehet, a következő 2*4 byte tartalmának összege pedig a file méretét adja //ez kellhet, ha más hosszban szeretnél visszaírni.
    - egy idő (#255#254) után a szöveg Unicode-osnak tűnik, normál sorvége (#13#10) lezáró karakterekkel, esetleg egy két tabulátorral (#9), indexnek vagy láncolásnak nyomát sem látom, inkább olyan .ini file jellege van az egésznek
    - egy egyszerű olvasót írtam hozzá (http://tusyy.uw.hu/pak.ace), ami az unicode-s szöveget kiveszi, pluszban kiírja azt a pozíciót, ahol kezdődik a szöveg. //ezt a linkelés mikéntjét tényleg elárulhatná már valaki
    - ha én írok hozzá írót, akkor nekem kell az eredeti file, a fordított file, és ezekből iratok egy remélhetőleg használható 3. file-t -- de erre már csak hétvégén lesz időm, ha eső (rossz idő) lesz.
    //a közvetlen file-felülírással (editor) szemben azért részesítem előnyben az egyszerű szöveges állományt, mert így nem annyi befektetett munka vész kárba, ha valami nem jön össze -- szerintem
    - mint tegnap óta már ezt is tudom, az unicode-os file kötelezően #255#254 karakterekkel kezdődik, minden második karaktere #0, és a wordpad úgy tűnik, jól kezeli //lehet, hogy a #254 helyett állhat más, de a wordpad is így hozta létre, meg az említett szövegben is így van
  • NiGhTM4R3
    Már ne is haragudj, de ha neked is ez a véleményed a "magyarításodról", akkor érdekelni fog vkit a további fordításaid?