2128
1554471458.jpg
  • lac coo
    De hogy ??? mindent elvileg tulkormányzottra rakok, de akkor sem az, hiába tekem "túl" a kormányt, tolja magát, nem a hatulját veszítem el ..
  • b-type
    Persze hogy lehet túlkormányzott autót állítani.
  • lac coo
    az miért van, hogy egyedül RF2 ben és LMU ban tudok igazi, pure túlkormányzott autót beállítani ???? ACCC ben semmi, AMS-ben se... Itt meg alacsony szárnyakkal Monzában már a curvegrand ban is uszik a hátulja... Más játékban ha túltekerem a kormányt sehol nem akar klasszik túlkormányzott lenni, csak tolják az orrukat. Csak iit simán működik simán jól a fizika ... ? Vagy én vagyok béna setupban ... ?
  • Danecay
    Assetto Corsa EVO

some additional information that some of you may missed because comes out of an Italian interview that Marco did a few weeks ago:
    1- New propetary engine
    2- New graphics, new physics, new AI
    3- interviewer said: did we also have a carreer mode in EVO? Marco said: Much more....
    4- New asphalt and weather algorithm
    5- vr support day one
    6- also out on consoles but no date
    7- very long support to the game
    8- ACC content and support surely until end of 2024 but no further info on 2025 (so that let's me think about a Q4 2024 release for EVO)
    9- Marco said: When we launch the game, you will find out how much we are crazy...
  • b-type
    Azonnali vásár volt :)

• Timbu
    ...és NFT-s Cyberpunkon dolgozik: https://www.racedepartment.com/news/ex-kunos-physics-guru-aris-vasilakos-joins-wilder-world.1856/
  • sertrex
    Assetto Corsa Developer Aris Vasilakos Resigns From Kunos Simulazioni

• Zsoltee_a_bator
    Altalaban a fokokat kell egyeztetni. Pl kormany 1080-as, akkor azt allitod a jatekban is.

A driverben lehet alacsonyabbat is beallitani, egyszer nekem valami felresikerultebb update lejjebb vette 540-re es minden megorult.. szoval nezd meg a win controller beallitasait is.

Ezen kivul fanatec kormanyon meg profilonkent is lehet allitani a max fokot magan a cuccon.
  • lac coo
    Olyan bajom van, felraktam újra az ACC-t, fene tudja milyen új build van most, és sehogy nem tudom szinkronba hozni a kormányomat a játékbeli kormánnyal. Eddig ez tök autómata volt, soha nem kellett szórakozni vele... kormány kalibrációs felületete meg nem is találok, van benne ilyen ? Már össze vissza húzogatom a csúszkákat de sehogy se jó ...
  • [HUN]FaTaL
    +1

egyben nincs ennyi időm általában :)
  • Solt
    Tiszta sor, csak azért kérdeztem, mert az időpont nem jó, de egyébként meg érdekelne már csak kíváncsiságból is... :)
  • simcompany
    Még nem tudjuk, azért nagyon hosszú, 2x2,5 óra. 5 órás anyagot azért össze kéne vagdosni, illetve egy ilyen oktatásnak az a lényege, hogy kérdezel is. De lehet hogy lesz
  • Solt
    Nem tervezitek, hogy később fizetős formában elérhető legyen?
  • simcompany
    Sziasztok.
    Hátha valakit érdekel:

Online oktató tréning, versenyautó beállításai, járműdinamika a valóságban és szimulátorban.
    Oktató: Pintér Roland
    Az oktatás kifejezetten a szimulátorokon belüli setupolásról, fizikájáról és járműdinamikáról szól az alapoktól egészen mélyen a haladó szintekig. A kezdő és haladó training külön-külön 2,5 óra, így szinte mindenről szó esik amit a setupolásról tudni szeretnél.
    A megszerzett tudás nemcsak az AC, ACC, rFactor2 platformon hasznosítható, az elmélet megfelel további, valós fizikához közelítő szimulátorok. (pl. iRacing)

Pintér Roland biográfia:
    Formula Student pilóta / Bári Gergő, Michelisz Norbert versenymérnökének műszaki irányítása alatt
    Magyar Gyorsasági OB versenymérnök, Formula Renault
    RCM CUP tehetségkutató győztese, versenyzés
    8 éve a Continentál jármű tesztmérnök és pilóta
    Saját autófejlesztés, Time Attack versenyek
    Nürburgring I-pool licensz (hivatalos tesztpilóta a Nürburgringen)
    Szimulátoros tapasztalat 15 év: rFactor, rFactor2, Asetto Corsa, Asetto Corsa Competizione

Jelentkezés google form kitöltésével: https://bit.ly/3yCHsOn

A tréning ára: 6.000 Ft / alkalom kb. 2,5 óra
    SIMCO tagoknak: 3.000 Ft / alkalom kb. 2,5 óra
  • bosco05 #2074
    Ha a külföldi is szóba jöhet akkor az iRacing copy LFM-et tudom ajánlani, ami törekszik arra, hogy a saját képességeidhez mérten osszon be egy-egy futamra, amik nem mellesleg 2 óránként indulnak. Le van írva szépen minden, elég jól működik, a ligák ideje lassan lejár. Low Fuel Motorsport Elég sokan is vannak és jó a mezőny, változatosak a futamok.
  • macleody
    Humble akció.
  • bunny
    Attól függ, milyen VR-ben nézed. Egy Reverb-bel azért nem olyan rossz, persze vas is kell alá, hogy kiszámolja. Nekem sokat ad, monitoron estem-keltem, felvettem a VR-t és hiba nélkül mentem végig a pályán. Persze egy fejkövetés is elég lehet adott esetben, de minek a szamár ha van ló is :)
  • macleody
    Na kipróbáltam már én is az ACC-t vr-ban, hátööö nem túl szép látvány :) De a 3D fíling nem rossz, Eau Rouge tetején elszálltam esőben, hát kapaszkodtam a kormányba mint állat :D
  • bunny
    És tényleg ez volt a baj wazz. Nem értem miért érzékeli a pedált nyomva, jó, elég régi a kormányom de kalibráláskor 0-t mutat. Na sebaj, végre van gyorsulás :)
  • lac coo
    Hud on elvileg látod ha a piros csík valamennyit jeelz, akkor fog a fék....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2022.01.17. 09:13:47
  • bunny
    Inverzálni kellett az biztos, valamint külön tengelyen van a kettő. Az ötlet egyébként nem rossz, ez eszembe se jutott.
  • lac coo
    Nem eleht, hogy folyamatosan fog a fék ? Valami pedálbeállítás miatt( inverzre kell rakni vagy valami ... )
  • bunny
    Múlthéten megvettem a játékot, viszont valahogy fura az egész, mintha lassított felvételt néznék. Leginkább a hangon érződik, padlón a pedál de kb úgy gyorsul a hang, mintha 50-ről előznék ötödikben a pözsómmal még egyesben is. A hungaroringen egyébként gyakorlatilag 3. fölé egyszer se váltott a Ferrari. Ez normális, ennek így kéne működnie? Ellenpéldaként a sima AC-ban tök jól pörög a motor, van motorhang, fordulat stb.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2022.01.17. 08:39:32
  • lac coo
    OK :D
  • Solt
    Én vagyok a hülye, hogy még mindig próbálom megértetni veled! :D
  • lac coo
    emebr, az elvileg a kormány motorjának a végét jelentené nem? De hát nem az a vége, csak tudom már.... :D Ne okoskodd már túl :D
  • Solt
    Az utolsó két szóban leírtad a lényeget! :))
  • lac coo
    Hát ez a clipping jelzés vagy szar vagy bugos, de az tuti, hogy a kormányom a közelében sincs a max erejének és villiog a piros :) Nem értem ...
  • Solt
    RTX kártyákon működik csak... látványra még mindig nem tudom milyen, de 2080S-n az FPS különbség durva.
  • [HUN]FaTaL
    1060-on nincs DLSS, az csak RTX kártyákkal megy.
  • GPx8
    ©Solt
    1060 -nál sok változást nem látok, de nyilván ez fejlettebb VGA kártyákra lett kitalálva...
  • Solt
    DLSS-t próbálta valaki? Én csak ránéztem hotlap módban, álló helyzetben simán hoz 30-40%-t, de nem tudom a látványban milyen változás van... CPU igény már ott tart, hogy HT nélkül 60-70% körül terheli a 8700K-t! :))
  • lac coo
    Most jo , hidd el, nem jol ertetted a problemam elsore ! ;)
  • Solt
    Ha neked jó, akkor jó mert ugye ez a lényeg, de hogy az úgy messze van a valóban jótól, abban biztos vagyok! :)
  • macleody
    Látszik hogy régen toltam, de már ránézek erre az új bömösre. A Flight Sim elveszi az időmet :)
  • lac coo
    Amúgy mi a különbség a damper, és a dinamic damper között ?
  • lac coo
    Nem. Most jó, csak ugye menüben nem tudtam 100% fölé rakni.
  • Solt
    Azért ugrik pirosba, mert azt a harmatgyengét sem bírja a bázisod... parasztosan szólva erősebb vagy mint a bázis. Érkezik az információ ami vezérli a motort, a motor a kapott infók alapján vezérelné a kormányt, de nem tudja, mert az az erő amivel ellen tartasz (azzal, hogy próbálod úton tartani) nagyobb mint amit a motor le tud adni úgy, hogy közben a részletesség is megmarad. Ilyenkor az az információ amit nem tud átadni mert a kezed ellenállását nem tudja legyőzni, az elveszik és az elveszett információ jelentkezik "pirosba ugrásként".

Minél gyengébb a bázisod, annál kisebb FFB erő mellett tudja átadni a maximális részletességet... ettől még fel tudod tekerni úgy, hogy nehéz legyen, akár úgy is, hogy megmozdítani alig tudod, csak ez mind a részletesség kárára megy, vagyis nem érzed a futómű apró rezdülésit, csak azt, hogy birkózol a kormánnyal...

Emiatt (is) vesznek az emberek DD bázisokat, mert azok rendelkeznek akkora erővel, hogy teljes részletesség mellett is be lehet állítani úgy az FFB-t, hogy az ne legyen harmat gyenge. Lefordítva, amit most megfelelő erőnek érzel, ugyanez egy megfelelően erős bázissal még részletes is lenne és ilyen erő mellett sem ugrálna pirosba.
  • lac coo
    fel-le nyíl állítja...
    De most fasza lett, fel tudtam tolni 1.5- re így most végre bika, még sok is ! Kösz i!! :D
  • lac coo
    Nekem a hangerőt állítja ... :)
    Hmm.. régen is ezért töröltem le, úgy látszik ez ilyen ,sokat F1-eztem, ott bikaerős.. :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.28. 19:37:06