2128
-
#2088 De hogy ??? mindent elvileg tulkormányzottra rakok, de akkor sem az, hiába tekem "túl" a kormányt, tolja magát, nem a hatulját veszítem el .. -
#2087 Persze hogy lehet túlkormányzott autót állítani. -
#2086 az miért van, hogy egyedül RF2 ben és LMU ban tudok igazi, pure túlkormányzott autót beállítani ???? ACCC ben semmi, AMS-ben se... Itt meg alacsony szárnyakkal Monzában már a curvegrand ban is uszik a hátulja... Más játékban ha túltekerem a kormányt sehol nem akar klasszik túlkormányzott lenni, csak tolják az orrukat. Csak iit simán működik simán jól a fizika ... ? Vagy én vagyok béna setupban ... ? -
#2085 Assetto Corsa EVO
some additional information that some of you may missed because comes out of an Italian interview that Marco did a few weeks ago:
1- New propetary engine
2- New graphics, new physics, new AI
3- interviewer said: did we also have a carreer mode in EVO? Marco said: Much more....
4- New asphalt and weather algorithm
5- vr support day one
6- also out on consoles but no date
7- very long support to the game
8- ACC content and support surely until end of 2024 but no further info on 2025 (so that let's me think about a Q4 2024 release for EVO)
9- Marco said: When we launch the game, you will find out how much we are crazy... -
#2084 Azonnali vásár volt :)
-
Timbu #2083 ...és NFT-s Cyberpunkon dolgozik: https://www.racedepartment.com/news/ex-kunos-physics-guru-aris-vasilakos-joins-wilder-world.1856/ -
#2082 Assetto Corsa Developer Aris Vasilakos Resigns From Kunos Simulazioni
-
Zsoltee_a_bator #2081 Altalaban a fokokat kell egyeztetni. Pl kormany 1080-as, akkor azt allitod a jatekban is.
A driverben lehet alacsonyabbat is beallitani, egyszer nekem valami felresikerultebb update lejjebb vette 540-re es minden megorult.. szoval nezd meg a win controller beallitasait is.
Ezen kivul fanatec kormanyon meg profilonkent is lehet allitani a max fokot magan a cuccon. -
#2080 Olyan bajom van, felraktam újra az ACC-t, fene tudja milyen új build van most, és sehogy nem tudom szinkronba hozni a kormányomat a játékbeli kormánnyal. Eddig ez tök autómata volt, soha nem kellett szórakozni vele... kormány kalibrációs felületete meg nem is találok, van benne ilyen ? Már össze vissza húzogatom a csúszkákat de sehogy se jó ... -
#2079 +1
egyben nincs ennyi időm általában :) -
Solt #2078 Tiszta sor, csak azért kérdeztem, mert az időpont nem jó, de egyébként meg érdekelne már csak kíváncsiságból is... :) -
#2077 Még nem tudjuk, azért nagyon hosszú, 2x2,5 óra. 5 órás anyagot azért össze kéne vagdosni, illetve egy ilyen oktatásnak az a lényege, hogy kérdezel is. De lehet hogy lesz -
Solt #2076 Nem tervezitek, hogy később fizetős formában elérhető legyen? -
#2075 Sziasztok.
Hátha valakit érdekel:
Online oktató tréning, versenyautó beállításai, járműdinamika a valóságban és szimulátorban.
Oktató: Pintér Roland
Az oktatás kifejezetten a szimulátorokon belüli setupolásról, fizikájáról és járműdinamikáról szól az alapoktól egészen mélyen a haladó szintekig. A kezdő és haladó training külön-külön 2,5 óra, így szinte mindenről szó esik amit a setupolásról tudni szeretnél.
A megszerzett tudás nemcsak az AC, ACC, rFactor2 platformon hasznosítható, az elmélet megfelel további, valós fizikához közelítő szimulátorok. (pl. iRacing)
Pintér Roland biográfia:
Formula Student pilóta / Bári Gergő, Michelisz Norbert versenymérnökének műszaki irányítása alatt
Magyar Gyorsasági OB versenymérnök, Formula Renault
RCM CUP tehetségkutató győztese, versenyzés
8 éve a Continentál jármű tesztmérnök és pilóta
Saját autófejlesztés, Time Attack versenyek
Nürburgring I-pool licensz (hivatalos tesztpilóta a Nürburgringen)
Szimulátoros tapasztalat 15 év: rFactor, rFactor2, Asetto Corsa, Asetto Corsa Competizione
Jelentkezés google form kitöltésével: https://bit.ly/3yCHsOn
A tréning ára: 6.000 Ft / alkalom kb. 2,5 óra
SIMCO tagoknak: 3.000 Ft / alkalom kb. 2,5 óra -
#2074 Ha a külföldi is szóba jöhet akkor az iRacing copy LFM-et tudom ajánlani, ami törekszik arra, hogy a saját képességeidhez mérten osszon be egy-egy futamra, amik nem mellesleg 2 óránként indulnak. Le van írva szépen minden, elég jól működik, a ligák ideje lassan lejár. Low Fuel Motorsport Elég sokan is vannak és jó a mezőny, változatosak a futamok. -
#2073 Humble akció. -
bunny #2072 Attól függ, milyen VR-ben nézed. Egy Reverb-bel azért nem olyan rossz, persze vas is kell alá, hogy kiszámolja. Nekem sokat ad, monitoron estem-keltem, felvettem a VR-t és hiba nélkül mentem végig a pályán. Persze egy fejkövetés is elég lehet adott esetben, de minek a szamár ha van ló is :) -
#2071 Na kipróbáltam már én is az ACC-t vr-ban, hátööö nem túl szép látvány :) De a 3D fíling nem rossz, Eau Rouge tetején elszálltam esőben, hát kapaszkodtam a kormányba mint állat :D -
bunny #2070 És tényleg ez volt a baj wazz. Nem értem miért érzékeli a pedált nyomva, jó, elég régi a kormányom de kalibráláskor 0-t mutat. Na sebaj, végre van gyorsulás :) -
#2069 Hud on elvileg látod ha a piros csík valamennyit jeelz, akkor fog a fék....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2022.01.17. 09:13:47 -
bunny #2068 Inverzálni kellett az biztos, valamint külön tengelyen van a kettő. Az ötlet egyébként nem rossz, ez eszembe se jutott.
-
#2067 Nem eleht, hogy folyamatosan fog a fék ? Valami pedálbeállítás miatt( inverzre kell rakni vagy valami ... ) -
bunny #2066 Múlthéten megvettem a játékot, viszont valahogy fura az egész, mintha lassított felvételt néznék. Leginkább a hangon érződik, padlón a pedál de kb úgy gyorsul a hang, mintha 50-ről előznék ötödikben a pözsómmal még egyesben is. A hungaroringen egyébként gyakorlatilag 3. fölé egyszer se váltott a Ferrari. Ez normális, ennek így kéne működnie? Ellenpéldaként a sima AC-ban tök jól pörög a motor, van motorhang, fordulat stb.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2022.01.17. 08:39:32 -
#2065 OK :D -
Solt #2064 Én vagyok a hülye, hogy még mindig próbálom megértetni veled! :D -
#2063 emebr, az elvileg a kormány motorjának a végét jelentené nem? De hát nem az a vége, csak tudom már.... :D Ne okoskodd már túl :D -
Solt #2062 Az utolsó két szóban leírtad a lényeget! :)) -
#2061 Hát ez a clipping jelzés vagy szar vagy bugos, de az tuti, hogy a kormányom a közelében sincs a max erejének és villiog a piros :) Nem értem ... -
Solt #2060 RTX kártyákon működik csak... látványra még mindig nem tudom milyen, de 2080S-n az FPS különbség durva. -
#2059 1060-on nincs DLSS, az csak RTX kártyákkal megy. -
GPx8 #2058 ©Solt
1060 -nál sok változást nem látok, de nyilván ez fejlettebb VGA kártyákra lett kitalálva... -
Solt #2057 DLSS-t próbálta valaki? Én csak ránéztem hotlap módban, álló helyzetben simán hoz 30-40%-t, de nem tudom a látványban milyen változás van... CPU igény már ott tart, hogy HT nélkül 60-70% körül terheli a 8700K-t! :)) -
#2056 Most jo , hidd el, nem jol ertetted a problemam elsore ! ;) -
Solt #2055 Ha neked jó, akkor jó mert ugye ez a lényeg, de hogy az úgy messze van a valóban jótól, abban biztos vagyok! :) -
#2054 Látszik hogy régen toltam, de már ránézek erre az új bömösre. A Flight Sim elveszi az időmet :) -
#2053 Amúgy mi a különbség a damper, és a dinamic damper között ? -
#2052 Nem. Most jó, csak ugye menüben nem tudtam 100% fölé rakni. -
Solt #2051 Azért ugrik pirosba, mert azt a harmatgyengét sem bírja a bázisod... parasztosan szólva erősebb vagy mint a bázis. Érkezik az információ ami vezérli a motort, a motor a kapott infók alapján vezérelné a kormányt, de nem tudja, mert az az erő amivel ellen tartasz (azzal, hogy próbálod úton tartani) nagyobb mint amit a motor le tud adni úgy, hogy közben a részletesség is megmarad. Ilyenkor az az információ amit nem tud átadni mert a kezed ellenállását nem tudja legyőzni, az elveszik és az elveszett információ jelentkezik "pirosba ugrásként".
Minél gyengébb a bázisod, annál kisebb FFB erő mellett tudja átadni a maximális részletességet... ettől még fel tudod tekerni úgy, hogy nehéz legyen, akár úgy is, hogy megmozdítani alig tudod, csak ez mind a részletesség kárára megy, vagyis nem érzed a futómű apró rezdülésit, csak azt, hogy birkózol a kormánnyal...
Emiatt (is) vesznek az emberek DD bázisokat, mert azok rendelkeznek akkora erővel, hogy teljes részletesség mellett is be lehet állítani úgy az FFB-t, hogy az ne legyen harmat gyenge. Lefordítva, amit most megfelelő erőnek érzel, ugyanez egy megfelelően erős bázissal még részletes is lenne és ilyen erő mellett sem ugrálna pirosba. -
#2050 fel-le nyíl állítja...
De most fasza lett, fel tudtam tolni 1.5- re így most végre bika, még sok is ! Kösz i!! :D -
#2049 Nekem a hangerőt állítja ... :)
Hmm.. régen is ezért töröltem le, úgy látszik ez ilyen ,sokat F1-eztem, ott bikaerős.. :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.28. 19:37:06